Review: Marcha de Groof – Man o man

manoman

Tijdens de bloggersborrel van uitgeverij Zomer & Keuning vorige maand maakte ik kennis met schrijfster Marcha de Groof. Haar debuutroman Man O Man verscheen eerder dit jaar en na deze avond kreeg ik het boek mee naar huis (yay!). Hoewel sommigen van jullie deze chicklit waarschijnlijk al kennen, vind ik het toch leuk om het boek nog even te bespreken. Dus lees mee!

‘Ik ben al zo lang nergens meer geweest.’ ‘Nou en? Je gaat strálen. De mannen zullen op je af stormen als vliegen op  stroop in dat jurkje van je.’ ‘Stralen, Lea? Zie je me al staan? Er knippert nog net geen bordje “depressief” boven mijn hoofd,’ zeg ik verbitterd terwijl ik met mijn hand boven mijn hoofd een imitatie doe van knipperende neonverlichting.’

In Man o Man volgen we Sara, een Limburgse dame die werkzaam is in een kinderdagverblijf. Hoewel haar collega’s erg lief zijn, is de eigenaresse van het kinderdagverblijf een vreselijk mens, wat het werkplezier niet ten goede komt. Sara’s relatie is net over omdat ze haar –inmiddels – ex in bed betrapte met een ander en ook de relaties binnen haar familie zijn niet al te best. Tijdens een avondje uit met vriendin Lea treft ze de knappe Menno. Als hun wegen zich later opnieuw kruisen merkt Sara dat ze hem toch wel erg leuk vindt, maar is hij wel zo perfect?

Zie hier het leven van een doodnormale twenty-something. Man o Man beschrijft niet het leven van een meisje in een glitter en glamour wereld, maar van een girl-next-door met een verrassend normaal leven waar vrijwel iedere lezeres wel iets in kan herkennen. Mix een vervelende break-up, een stel leuke vriendinnen en een hysterische zus door elkaar en je krijgt een chicklit waar een goede vaart in zit. De gedetailleerde beschrijvingen van zowel de karakters als de stad Maastricht (waar het grootste deel van het verhaal zich afspeelt) geven het verhaal net een beetje extra. Bovendien: een verhaal dat zich afspeelt in het zuiden van ons land, dat zien we niet vaak!

De verhaallijnen zouden zomaar uit GTST kunnen komen, want denk je dat ze alles wel heeft gehad dan komt er wéér een portie ellende op Sara’s bordje. Toch leiden al deze gebeurtenissen naar een bijna happy end. Bijna ja.. en dat maakt deze chicklit erg interessant en het doet de geloofwaardig absoluut goed. Man o Man is een luchtig en enorm humoristisch boek waar je werkelijk doorheen vliegt. Een prima debuut en ik ben dan ook enorm benieuwd naar Marcha’s tweede boek!

Marcha de Groof – Man o Man kost als paperback €14,99 en €7,99 als e-book.

Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij.

Delen:

5 Reacties

 1. 14 december 2014 / 14 december 2014

  Oohhh die lijkt me leuj zeg! Nieuw wishlist item!

 2. 14 december 2014 / 14 december 2014

  Wat een heerlijk boek lijkt dit me :D

 3. 14 december 2014 / 14 december 2014

  Dit lijkt me echt een heerlijk boek om te lezen met je verstand op 0.

 4. 15 december 2014 / 15 december 2014

  Klinkt echt als een heerlijk boek voor in de vakantie!

 5. 18 december 2014 / 18 december 2014

  Wat heb je een leuke recensie geschreven van dit boek! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder