Signature scents: mijn favoriete parfums

favorites_perfume
Of ik nu ’s ochtends de deur uit stap om te gaan werken, of dat ik me klaarmaak voor een avondje uit: ik spuit altijd een beetje parfum op. Met een heerlijk parfum begint mijn dag meteen een stuk beter dan zonder en een heerlijke parfum zorgt vaak voor een instant fabulous gevoel! Door de jaren heen heb ik verschillende parfums gebruikt en hoewel ik geen uitgebreide stash heb, zijn er wel enkele geuren die absoluut favoriet zijn geworden.

Tommy Hilfiger Tommy girl eau de toilette – 50 ml
Tommy girl van Tommy Hilfiger is een eau de toilette die fruitig en fris combineert. De hoofdnoten van Tommy girl zijn appelbloesem, zwarte bes en camelia. De hartnoten zijn onder andere citrus, grapefruit, munt en viooltjes. De basisnoten: jasmijn, magnolia, roos en cederhout. Het nadeel van deze geur is dat hij na het opspuiten best een heftige (alcohol) walm veroorzaakt. Deze is echter na een minuut of 15 wel weg, maar toch: even wachten voor je naar buiten loopt. Trekt deze walm weg is Tommy girl heerlijk fris en daarom ideaal geschikt voor overdag.

Nina Ricci Nina L’elixir eau de parfum – 50 ml
L’elixir van Nina Ricci is een sensuele en rijke, maar toch frisse geur. Het flesje is een rood appeltje; erg schattig! De geurnoten zijn als volgt: top: Amalfi citroen; hart: jasmijn en rode vruchten en de basis: amber en muskus.De geur is direct na het opspuiten best fruitig, zoet en wat sterk, maar na een tijdje verandert dat langzaam in een heerlijke, milde geur. Ik spuit dit parfum altijd met veel liefde op als ik een avondje uit ga. Ik draag deze geur vooral het liefst in de herfst en de winter want dan komt deze heerlijkheid het beste tot zijn recht.

Chanel
Chanel N°5 eau de toilette – 50 ml
Twee jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met deze geur van Chanel. Samen met J’adore van Dior is dit mijn meest favoriete parfum tot dusver. De topnoten van deze geur zijn onder andere aldehyden, amalfi citroen en oranjebloesem, de hartnoten zijn jasmijn, iris, roos en Ylang Ylang en de basisnoten zijn onder andere amber, patchouli, muskus, sandelhout en vanille. De geur is best wel sterk en daarom zal niet iedereen deze geur elke dag willen dragen. Ik deed dat wel gedurende een hele lange tijd (zoals je kunt zien aan de resterende hoeveelheid)… en I still love it!

Dior J’adore eau de toilette – 50 ml
J’adore eau de toilette is een zoete, bloemige maar ook kruidige geur.  De fles oogt zo ontzettend elegant en luxe, wauw! Het is een heel draagbaar parfum dat ondanks dat chique voelt. De topnoten van deze schoonheid zijn citrus, mandarijn en oranjebloesem. De hartnoten zijn roos, ylang-ylang en jasmijn en de basis bevat houtachtige noten en vanille. Langzaam is dit mijn dagelijkse parfum geworden, omdat het zo sprankelend is, maar toch ook perfect voor elke dag.

j'adore
Dior J’adore L’absolu eau de parfum absolue – 50 ml
Mijn absolute nummer 1 van dit moment. Deze geur vind ik zo geweldig, dat ik hem het liefst iedere dag zou dragen (wat ik niet doe… omdat hij daarvoor een beetje te duur is, haha!). Deze variant van J’adore is een stukje zwaarder dan de j’adore geur hierboven, maar zit in een vergelijkbare flacon. De topnoot van dit eau de parfum is ylang-ylang. De hartnoten zijn onder meer jasmijn, roos en tuberoos. De basis bestaat uit fruitige noten, houtachtige noten en muskus. Deze geur is intens bloemig, maar toch subtiel. Dus wees niet bang voor een mega parfumwolk. Een prachtig parfum en bijna altijd als ik deze geur draag maakt iemand er wel een opmerking over. Deze geur kan altijd. Ik kan er weinig anders over zeggen dan heerlijk, heerlijk, heerlijk!

Heb jij een signature parfum? Zo een waarvan anderen zouden zeggen: ‘dat is typisch jouw geur’?

Delen:

5 Reacties

 1. 19 september 2014 / 19 september 2014

  Ik heb echt maar 1 parfum. Van Esprit volgens mij…

 2. 19 september 2014 / 19 september 2014

  Ik heb een lange tijd de Tommy Girl van Tommy Hilfiger gebruikt. Dit was toch wel een beetje ‘mijn geurtje’. De laatste tijd draag ik vaak Flower in the air van Kenzo. Een totaal andere geur vind ik maar wel heel erg lekker!

 3. 20 september 2014 / 20 september 2014

  Wat een lekkere geuren zeg, de geur van nina richi vind ik ook heerlijk!

 4. Valerie
  21 september 2014 / 21 september 2014

  Ik ben nu erg benieuwd naar die eau de toilette van j’adore

 5. 24 september 2014 / 24 september 2014

  Ik gebruik alleen maar een vanille parfum van the Body Shop, dat is écht mijn geur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder