Too Faced Shadow Insurance vs. Zoeva Eyeshadow Fix Pearl

Eyeshadowprimer3

Tot een jaar geleden gebruikte ik nooit oogschaduwbasis. Ondanks dat ik vaak aan het einde van de dag mijn oogschaduw opgehoopt terugvond in mijn arcadeboog (super classy… not!) vond ik het niet nodig en wist ik eigenlijk ook niet goed welke primer ik dan zou moeten gebruiken. Omdat ik het op ten duur toch best vervelend vond dat mijn oogschaduw steeds niet goed bleef zitten, ging ik overstag.

De eerste oogschaduwbasis die ik toen (een jaar geleden) kocht, is de Eyeshadow Fix van het Duitse budgetmerk Zoeva. Stiekem was ik echter ook heel benieuwd naar de veelgeprezen – maar duurdere – Shadow Insurance van Too Faced. Een tijdje terug bestelde ik de Shadow Insurance bij Sephora en inmiddels heb ik ook deze uitgebreid getest. Beide oogschaduw primers bespreek ik vandaag! Welke heeft mijn voorkeur en waarom?

Eyeshadowprimer2Eyeshadowprimer1

Deze oogschaduwbasis van Zoeva is er een die wat glans bevat (hij bestaat ook in mat). De tube is verpakt in een strak zwart doosje in dezelfde stijl als de tube: mat zwart met grijze letters. Dat ziet er best chic uit. Ik vind de verpakking er mooi uitzien, maar zoals je kunt zien wordt deze kleur snel dof en zie je er alles op (zoals je ook kunt zien op de foto hieronder). Je kunt goed zien dat deze tube al even in gebruik is.

De Too Faced Primer is blauw en wat glanzender dan die van Zoeva. Ook is deze verpakking een stuk drukker: als details bevat hij geel en goude kleuren en ook is hij gedecoreerd met verschillende lettertypes. De tube is verpakt in een doosje met dezelfde kleuren en opdruk.

Eyeshadowprimer6

De Too Faced Shadow Insurance is een primer die veel siliconen bevat. Too Faced belooft dat dit dé primer is die zaken als ophoping van oogschaduw in de lijntjes, vervagen en smelten volledig tegengaat. Ook zou hij ervoor moeten zorgen dat oogschaduw beter te blenden is. De Shadow Insurance bevat 11 gram en heeft een houdbaarheid van 12 maanden.

De Zoeva Eyeshadow Fix Pearl is een primer met rijstpoeder, vitamine E en is vrij van parabenen en parfum. Volgens Zoeva is deze oogschaduwbasis ideaal voor het gebruik op vettige oogleden. Met een druppeltje heb je genoeg voor het hele ooglid. De Zoeva Primer bevat 7,5 ml en heeft een houdbaarheid van 6 maanden (Oeps.. Ik gebruik hem al een jaar, overigens zonder problemen!) Beide producten zijn erg duurzaam: je hebt maar weinig nodig en doet er dus erg lang mee.

Eyeshadowprimer4

Beide primers zijn verpakt in knijptubes met een dun ’tuutje’. Dat is eigenlijk de beste verpakking voor primers als deze, omdat je de hoeveelheid product die je per keer wilt gebruiken goed kunt doseren. Dit soort verpakkingen zijn het een stuk hygiënischer dan potjes of flesjes, omdat daar snel bacteriën bij kunnen. Hoewel er wel restjes product in het tuutje achterblijven hoef je niet met je vingers door het product te ‘raggen’ om er iets uit te krijgen. Zeker bij oogmake-up vind ik een hygiënische verpakking absoluut een pré.

Voor de Zoeva primer moet je flink knijpen om er wat product uit te krijgen; de Too Faced variant vereist wat meer voorzichtigheid want bij te veel enthousiasme krijg je de halve inhoud over je heen. Be aware!

Eyeshadowprimer7Eyeshadowprimer8

Links zie je de oogschaduwbasis van Too Faced, rechts de oogschaduwbasis van Zoeva. De primer van Too Faced is huidskleurig en wordt iets transparant tijdens het aanbrengen. Hij is vrij vloeibaar en smeert (daarom) erg makkelijk uit. Op de foto’s hierboven zie je ook dat de primer goed intrekt en nauwelijks meer zichtbaar is.

De Zoeva primer is wit en bevat een subtiele warme glans. Dat vind ik wel een mooi effect hebben. Het nadeel van de Eyeshadow Fix is dat deze wat stroever aan te brengen en uit te smeren is dan de primer van Too Faced. Smeer goed uit, want anders blijft er nog best wat product zichtbaar, zoals te zien op de foto hierboven. Na het aanbrengen van de Zoeva primer kun je direct aan de slag met je make-up; de basis van Too Faced heeft een net iets langere droogtijd.

En dan het resultaat van de primer in combinatie met oogschaduw. Een oogschaduwbasis zorgt er niet alleen voor dat oogschaduw beter blijft zitten, ook komen oogschaduwkleuren doorgaans beter uit door een primer. Ik vind dat de kleuren net ietsjes meer shinen door de Too Faced primer. Hoewel het verschil niet heel groot is, lijkt het of ze net iets meer opvallen en iets intenser zijn.

Eyeshadowprimer5

En dan natuurlijk het eindoordeel: welke van deze twee primers vind ik zelf het prettigste om mee te werken? Ik heb – zoals al eerder verteld – een vrij vettige huid en zo zijn ook mijn oogleden een beetje. Dat is wellicht handig om te weten bij het lezen van mijn oordeel.

Hoewel de Too Faced Shadow Insurance huidskleurig/ transparant is en makkelijk uitsmeert en de Zoeva Eyeshadow Fix Pearl wat stroever aanbrengt en wat langer zichtbaar is, kies ik toch voor de laatste. Ik merk geregeld dat mijn mascara halverwege de dag toch stempelt wanneer ik de eerstgenoemde gebruik en ook mijn oogschaduw houdt het niet altijd de hele dag vol.

Dit is vaak wel zo bij de Zoeva primer: het hele boeltje blijft daarmee gemiddeld genomen echt mooier zitten. Omdat ik houdbaarheid boven alles toch het belangrijkste vind, verkies ik tijdens het aanbrengen van mijn make-up toch vaak de budgetvariant boven de duurdere versie.

Too Faced Shadow Insurance €17,-
Zoeva Eyeshadow Fix Pearl €6,80 (ik kocht deze voor €5,80, maar inmiddels is deze een euro duurder geworden)

Gebruik jij altijd – of wel eens – oogschaduwbasis voordat je oogmake-up aanbrengt? En welk merk is dan jouw favoriet?

Delen:

5 Reacties

 1. Els
  29 november 2014 / 29 november 2014

  Ik had toen ik een tiener was wel is oogschaduw op maar niet echt vaak eigenlijk. Ik heb sinds vandaag weer oogschaduw op maar nee geen primer, wist niet eens dat dat bestond haha

 2. 29 november 2014 / 29 november 2014

  Wat een fijne en uitgebreide review/vergelijking :) die van zoeva is lekker betaalbaar, misschien dat ik die wel ga bestellen :D

 3. 30 november 2014 / 30 november 2014

  wat een fijne review heb je weer gemaakt! Met veel plezier gelezen…
  Ben erg benieuwd hoe dit je staat…

 4. 2 december 2014 / 2 december 2014

  Ik heb deze primers ook! Ik kies ook zoeva als winnaar. Die van Zoeva laat mijn makeup echt de hele dag op zijn plek zitten en die van Too Faced is voor mij soms iets te nattig/vet.

 5. 5 december 2014 / 5 december 2014

  Interessant! Ik gebruik (als ik oogschaduw draag) de oogschaduwbasis van de HEMA, maar omdat ik hooded eyes heb merk ik dat zelfs met de oogschaduwbasis de oogschaduw soms in de crease verdwijnt. Ben dus op zoek naar een andere die wellicht beter helpt. Ik ga die van ZOEVA eens overwegen! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder