Verslag: I Love Beauty Event 2014

ILB1

Als mijn wekker op zondagmorgen om 07.30 uur afgaat betekent dat zeer waarschijnlijk dat er iets leuks te gebeuren staat. Gisteren was dat ook zo: samen met Manouk reisde ik vanuit Brabant af naar Zwolle voor het I Love Beauty event. Dit event, dat plaatsvond in de IJsselhallen in Zwolle werd georganiseerd door Cynthia Schultz, een van Nederlands grootste beautybloggers. I Love Beauty stond in het teken van veel roze decoratie, workshops en vooral veel (inner en outer) beauty.

ILB2ILB3_2

Die workshops, daar had ik vooral veel zin in. Bij binnenkomst schreven we ons dan ook meteen in voor twee workshops. Na het inschrijven hadden we nog even de tijd om rond te wandelen over de beurs en toen zag ik een stand van Inglot. Al heel lang wilde ik een freedom system palette van hen, dus ik maakte natuurlijk direct gebruik van deze mogelijkheid.

De dames van Inglot waren super vriendelijk en erg behulpzaam. Ze keken uit welke kleuren mijn oogkleur is opgebouwd (groen, hazelnoot en donkerbruin) en op basis daarvan werd er een palette voor me samengesteld. Ik werd bovendien ook meteen helemaal opgemaakt met deze kleuren, erg tof! Uiteraard komt er binnenkort een review.

Workshops

ILB7

Na de aanschaf van mijn Inglot palette, was het tijd voor de workshops. De eerste workshop werd gegeven door Caroline van Eeuwijk van C. Cosmetics. Deze workshop, getiteld ‘Weet wat je smeert’, ging over de ingrediënten in beautyproducten en wat hiervan de effecten zijn voor de huid. Voor mij was sommige informatie al bekend (ik schreef hier al eens over parabenen en sulfaten), maar andere informatie was echt nieuw voor me. Zonder het door te hebben krijgt ons lijf stiekem een hoop te verduren. Een heldere en interessante presentatie!

Hoewel we aanvankelijk inschreven voor twee workshops (zie ook hieronder), wilde ik ook graag naar de ‘Schrijven, kreng!’ presentatie van chicklit schrijfster Lisette Jonkman. Daar bleek nog plaats voor te zijn (yay!) dus namen we plaats voor een interactieve sessie met Lisette. Ze gaf ons enkele korte opdrachten en deelde met groot enthousiast tips en tricks die je helpen je verhaal beter te maken. Een kleine greep uit de selectie: gebruik originele, beeldende werkwoorden, je hoeft jezelf niet te bewijzen door chic taalgebruik en maak je eigen soundtrack. Als jullie het leuk vinden zal ik haar tips nog eens uitgebreider weergeven in combinatie met een boek review! :-)

ILB6

De derde workshop die Manouk en ik volgden was die van Rimmel. Het idee was hier – althans, zo stond het in het programmaboekje – dat de focus zou liggen op het aanbrengen van de perfecte feestmake-up. Dat idee kwam niet helemaal uit de verf, want naar mijn idee was de workshop vooral bedoeld voor beginners. Enkele zaken die hier namelijk aan de orde kwamen waren: hoe bepaal je de juiste kleur foundation en hoe breng je het goed aan, hoe poeder je af en hoe bouw je een ooglook op.

Er lag een heleboel make-up die we konden testen en we kregen een envelopje met ‘reistools’, dus daar zijn we lekker mee aan de slag gegaan. Omdat ik nooit bronzer gebruik heb ik een handige tip gekregen over het gebruik hiervan, maar verder vond ik de workshop ‘wel leuk’ en niet ontzettend denderend omdat ik al weet hoe ik mezelf moet opmaken.

Al met al vond ik de mogelijkheid om workshops te volgen erg leuk. Het systeem met het kopen van kaarten bij de ingang vond ik handig, er was genoeg keuze in soorten workshops en drie kwartier is een goede tijdsduur. Leuk om even echt bezig te zijn!

ILB9ILB5

Shoppen

Tussen de workshops door was het tijd om lekker over de beurs te lopen. Er was van alles te doen: je kon flink shoppen bij stands van verschillende beautywinkels en -webshops, maar ook kleding, schoenen, selfiesticks, superfoods en kaarsen. Volop aanbod dus! Manouk onderging een spraytan behandeling bij Marc Inbane, wat erg gaaf was om te zien. Het zag er erg natuurlijk uit!

Ik kocht een roze/paarse pan bij een standje met kookgerei. In eerste instantie viel ik voor de kleur (love it!), maar deze pan verandert van kleur bij de juiste temperatuur en zorgt voor bewuster koken door minder hitte en minder gebruik van boter. Ik had deze stand niet verwacht op I Love Beauty, maar vond het erg leuk om zoiets tegen te komen.

ILB8ILB4

Bij Sabon kregen we een korte behandeling met scrub en handcrème. Oh, wat zijn hun producten toch heerlijk! Ik kocht vast een kerstcadeautje voor mijn schoonmoeder en ik hoop dat ze de geur net zo lekker gaat vinden als ik dat doe.

Ook liepen we even langs de stand van Make-up Musthaves. De dames hier vertelden ons dat er de twee voorgaande dagen een enorme run was geweest op alle producten van Revolution, omdat deze zo volop besproken waren op veel beautyblogs. Ik viel voor deze schattige hartjes en kocht er een in blush variant. Bij het openen bleek deze blush helaas kapot te zijn, maar de kleuren zijn wel heel mooi dus ik laat hem jullie binnenkort toch even zien. Met vier aankopen op een hele dag tijd valt de schade uiteindelijk nog best mee geloof ik. ;-)

ILB10

Al met al was I Love Beauty een erg leuk en – vooral goed opgezet – event, waar ik met veel plezier rondgelopen heb. We spraken nog even met Cynthia: wat een ontzettend leuke vrouw is dat! Ik laat de foto die we maakten even achterwege, want daar stond ik niet zo mooi op, maar hierboven wel een andere foto van mijzelf en Manouk (r).

Ik was aangenaam verrast dat het qua drukte goed te doen was: je kon in principe bij elke stand goed terecht zonder heel erg lang op je beurt te moeten wachten en ook waren er voldoende plekken bij de workshops. We hadden ons thuis al een beetje verdiept in het programma en dat was maar goed ook, want er was volop aanbod. En tjah, natuurlijk zijn er dingen die anders gekund hadden (Bijv.: Het aanbod eten bij de bar was beperkt en The Body Shop presenteerde niets van de kerstcollectie.. Why?!), maar dat is altijd zo bij een dergelijk event: niemand is voor 100% tevreden te stellen. Het was gewoon een erg leuke dag met volop en ik vind het erg tof dat Cynthia dit zo heeft neergezet. Ze mag trots zijn op deze prachtige happening! Mocht er een tweede editie komen, ben ik er weer bij.

Delen:

11 Reacties

 1. Josianne
  1 december 2014 / 1 december 2014

  Klinkt heel leuk! Ik had er hier en daar al wel wat over gelezen, maar leuk om te horen dat jullie zo enthousiast zijn (de andere verslagen waren niet super enthousiast helaas). Mocht ze het volgend jaar weer organiseren, dan ga ik er ook proberen bij te zijn!

 2. Diana Carlton
  1 december 2014 / 1 december 2014

  Wat leuk om te lezen! Ik lees wisselende reacties op het event, maar zo te horen hebben jullie je prima vermaakt. De workshop van “schrijven kreng” klinkt erg goed.

 3. 1 december 2014 / 1 december 2014

  Wauw het klinkt echt als een ontzettend leuk event! Ik had er ook graag bij willen zijn, Zwolle is voor mij ook helemaal niet zo ver, maar ik was afgelopen weekend jarig en vierde dit al met mijn man in Belgie :D! Ook heel tof haha maar vond het jammer dat het net zo samen viel!

  Jij hebt iig een top dag gehad zo te lezen, leuk! Het lijkt me ook leuk Cynthia eens in het ‘echt’ te ontmoeten. Leuke meid lijkt het mij :)

 4. Manouk
  1 december 2014 / 1 december 2014

  Ah dat heb je snel online gezet :)

 5. 1 december 2014 / 1 december 2014

  Fijn dat het qua drukte goed te doen was :) Klinkt als een leuke dag, ik had er ook wel heen gewild maar het kwam gewoon echt niet uit dit weekend helaas.

  • twintigennogwat
   1 december 2014 / 1 december 2014

   Wat jammer dat je niet kon! Ik zag bij het wegrijden wel een bordje staan ’tot volgend jaar’, dus misschien lukt het dan wel? :-D

 6. Eva | Realitijd
  2 december 2014 / 2 december 2014

  Oohh dat zag er geweldig uit!

 7. 3 december 2014 / 3 december 2014

  Klinkt als een gezellig en leuk event om mee te maken! Mooie foto’s heb je er ook van gemaakt :)

 8. 4 december 2014 / 4 december 2014

  Als ik het zo zie vind ik het toch wel een beetje jammer dat ik niet gegaan ben. Ben heel benieuwd of het palette van inglot inderdaad goed bij je ogen aansluit.

 9. 8 december 2015 / 8 december 2015

  Hoi,

  Ik ga naar i live beauty dit jaar, en ik vroeg af of je nou veel korting kreeg bij het shoppen? Hadden stands aanbiedingen enzo?

  • twintigennogwat
   8 december 2015 / 8 december 2015

   Hoi Lisa! Ja, bijna elke stand heeft kortingen of speciale beursaanbiedingen dus dat shoppen moet helemaal goed komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder