The Body Shop Earth lovers douchegel (+ uitleg over sulfaten en parabenen)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Al tijden lang wordt er op veel beautyblogs gesproken over de aan- dan wel afwezigheid van sulfaten, parabenen en kleurstoffen in verzorgingsproducten. Ik ben er zo eentje die zulke producten het liefst uit zoveel mogelijk van mijn verzorgingsproducten bant. Dat gaat helaas niet altijd, maar gelukkig zijn er talloze winkels waar je ruime keuze hebt aan biologische of natuurlijke producten. Vandaag leg ik kort uit waarom ik voorstander ben van ‘natuurlijk’ in mijn verzorgingsritueel en laat ik een van mijn meest favoriete doucheproducten zien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat zijn sulfaten en parabenen?

Hier kan ik een lang verhaal over houden, maar dat lijkt me niet handig op deze plek. Lang verhaal kort: Sulfaten zijn detergenten (reinigers) die een ontvettende en reinigende werking hebben. Ook zorgen ze ervoor dat je zeep of shampoo gaat schuimen. Er zijn diverse sulfaten, maar SLS en SLES zijn de meest bekende bij veel lezers van beautyblogs. Naast zeer goed reinigen, drogen ze de huid uit en halen ze het natuurlijke laagje olie van de huid weg. Parabenen zijn synthetische conserveermiddelen die met name werken tegen schimmels en bacteriën. Ze worden niet alleen gebruikt in cosmetica en voedingsmiddelen, maar ook in schoonmaakmiddelen en lijm. Al lange tijd zijn er veel discussies over en onderzoeken naar de schadelijkheid van parabenen. Of de stoffen werkelijk zo schadelijk zijn als beweerd wordt moet nog blijken uit meer onderzoek, maar wel is het zo parabenen zo’n sterke werking hebben dat ze bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken (en dat is niet voor niets).

Waarom gebruik ik het liever niet?
Ik heb een erg droge en gevoelige huid die snel last heeft van onregelmatigheden. Dat effect wordt altijd versterkt wanneer ik een sterke zeep of handcrème gebruik. Natuurlijk kan ik ervoor kiezen om extra te smeren met crèmes om het uitdrogende effect van zeep tegen te gaan, maar hey: als het niet goed is voor je huid kun je het beter ontwijken toch? Daarnaast vind ik het altijd een groot voordeel als de producten die ik gebruik zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

My favorites
Een aantal maanden geleden ontdekte ik de Earth Lovers collectie van The Body Shop. Na slechts één keer proberen was ik al om en nu wil ik niets anders meer. Deze lijn bestaat uit zeven 100% biologisch afbreekbare showergels. Ze hebben een zeeploze basis, bevatten geen van de bovengenoemde stoffen (en schuimen dus ook niet echt tijdens het gebruik) en geen kleurstoffen en zijn dus heel zacht voor je huid. En niet alleen dat: de verpakking is gemaakt van gerecycled plastic. Dikke prima dus! De volgende geuren zijn mijn favorieten geworden: de Fig & Rosemary en Fragrance Free. Vijg is rijk aan antioxidanten en helpt dode huidcellen te verwijderen, rozemarijn werkt reinigend en versterkend. Deze geur is mild kruidig en daar moet je natuurlijk van houden. Fragrance free bevat vanzelfsprekend helemaal geen geur. Ik vind beide varianten echt heerlijk! De douchegel droogt je huid niet uit, de verpakking is lekker fris en ze zijn goed voor het milieu. Beter kan niet toch?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er zit echter een nadeel aan deze geweldige doucheproducten: ik vermoed dat deze lijn binnenkort uit de collectie van TBS verdwijnt… :-( Online zijn ze namelijk al niet meer verkrijgbaar. In de winkels ligt hij nu van €7,- voor €3,50 dus als je hem wilt proberen dan raad ik je zeker aan om snel even een kijkje te gaan nemen!

Ik zou het leuk vinden als je me volgt op Bloglovin’!

Delen:

3 Reacties

 1. dresses and daisies
  15 mei 2014 / 15 mei 2014

  Klinkt goed. UItgebreide info ook, good job :)
  Ps. Er is momenteel een winactie op mijn site. Doe je ook mee? ^-^

  • twintigennogwat
   Auteur
   15 mei 2014 / 15 mei 2014

   Leuke winactie! Ik doe natuurlijk graag mee :-) Ik denk dat ik komende week ook een winactie (nagellakjes) plaats, maar weet het nog niet zeker ivm weinig volgers :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder