Zweden shoplog | Indiska

Indiska 10

Mijn roadtrip door Zweden en Noorwegen lijkt voor mijn gevoel alweer heel ver achter me te liggen en de waarheid is dat ik alweer langer aan het werk ben dan dat ik überhaupt ben weggeweest. De herinneringen zitten echter nog heel vers in mijn geheugen en om dat te versterken deel ik vandaag graag een ‘ Zweedse shoplog’ met jullie. Ik heb een beetje getwijfeld hoe ik dat ging aanpakken, omdat ik best wel wat Zweedse kronen over de toonbank heb laten rollen #oeps. In de Stockholm plog konden jullie al zien dat ik een bezoekje bracht aan Indiska, mijn meest favoriete Zweedse winkelketen (ever!), en daarom begin ik ermee die aankopen aan jullie te laten zien. Ik ben benieuwd wat jullie van deze aanwinsten vinden!

Moet ik Indiska nog introduceren na menig enthousiast bericht van mijn kant? Ah well, even kort dan. Indiska is een winkelketen die zowel mode, sieraden als spulletjes op interieurgebied verkoopt, allemaal geïnspireerd op en met een hint naar het Indiase handwerk. De eerste keer dat ik er binnen liep was ik al verkocht en dat is altijd zo gebleven. Vooral de home accessoires vind ik altijd top; mijn collectie theemokken is door de jaren heen aardig gegroeid.

Indiska 1

Het eerste wat ik dan ook deed was zoeken naar een nieuw mooi en fleurig (en vooral groot) exemplaar. Het werd deze prachtige mok, die bovendien in de sale was. Ik nam hem mee voor ongeveer 7,50 euro, wat ik een prima prijs vind voor zo’n mega mok. Kijk dat schattige bloemetje bij het oor van het kopje!

Indiska 2

Deze glaasjes zag ik halverwege onze vakantie in een Indiska filiaal in Luleå, maar besloot ze toen nog niet mee te nemen. Ik kreeg ze echter niet uit mijn hoofd en toen ze ook nog eens in de uitverkoop waren kocht ik ze in Stockholm dan toch. We gebruiken graag zulke glazen thuis, maar de set die we thuis hebben gaat langzaam een beetje kapot.. een perfect excuus, nietwaar? Zes glaasjes nam ik mee, witte, roze, blauwe en geel/groene.

Indiska 3

Kijk dan die leuke bubbels in het glas! Door de brede rand van het glas drinkt het heel fijn.

Indiska 4

Wat we ook kochten zijn drie kussens voor in onze donkere tuinset. Ik had vorig jaar al wat kussentjes op het oog omdat ik graag wat kleur wilde in de tuin, maar vond ze best duur. De kussens bij Indiska kosten gemiddeld namelijk tussen de 15 en 30 euro. Nu waren ze allemaal afgeprijsd én kreeg ik er drie voor de prijs van twee.. prima deal!

Indiska 5

Ik vind vooral die flosjes erg leuk en het patroontje rechts heel mooi geborduurd. Althans, geborduurd… dat denk ik dan, met al mijn kennis van handwerken. Kuch. Ik word in ieder geval helemaal vrolijk als ik nu buiten zit in de zon, jammer dat het al bijna herfst is.

Indiska 6

Naast accessoires voor in (en buitens-)huis heb ik ook wat kleding gekocht. Ik heb niet superveel kleding van Indiska, maar wel enkele items en die gaan vaak heel lang mee door de goede kwaliteit.

Indiska 9

Omdat ik met welgeteld één jurkje in mijn koffer naar Zweden vertrok, vond ik dat ik er best eentje mocht kopen. Dit jurkje kocht ik in de sale voor ongeveer vijftien euro. Onder de borst zit een elastiek, waardoor het bovenste stuk wat strakker zit en de rok wijduit valt. Voor mij is dat een goed model en ik ben er dan ook super blij mee!

Indiska 7

Kennen jullie dat… ga je sale shoppen, zie je vooral leuke dingen in de nieuwe collectie. Vooruitkijkend naar de herfst besloot ik dan ook maar gewoon dit leuke vest mee te nemen. Heerlijk warm (100% katoen) en vooral vrolijk. Ik twijfelde even of ik de juiste maat had, omdat het vest naar mijn smaak toch wat los zit rond de schouders, maar het gaat prima. Het vest kostte iets meer dan dertig euro.

Indiska 8

Het laatste item van deze Zweden shoplog: deze prachtige sjaal! Fun fact: ik houd enorm van het dragen van sjaals én geef ze ook graag cadeau.. een sjaal kan een outfit zo bepalen en upgraden! Dit exemplaar is prachtig rood en kostte maar een tientje. Daar kon ik hem niet voor laten liggen. Natuurlijk niet.

Zo.. dit waren mijn aankopen van Indiska! Ik loop altijd met een gelukzalig gevoel rond in die winkels omdat die zo mooi gedecoreerd zijn en omdat ze zo enorm veel mooie spulletjes hebben. De kwaliteit is super en de spullen gaan vaak lang mee en daar houd ik van. Ik zei het al eerder: er gaan geruchten dat Indiska aan het kijken is naar een mogelijkheid om in Nederland een winkel te openen… just yay! ;-)

Kende jij het Zweedse Indiska al? En spreekt deze stijl je aan?

Delen:

9 Reacties

 1. debby
  20 augustus 2015 / 20 augustus 2015

  Wat een heerlijke dingen heb jij gekocht zeg. Ik kende Indiska nog niet, maar wat een mooie folklore producten zeg.

 2. 20 augustus 2015 / 20 augustus 2015

  Mooie spullen heb je gekocht, die glazen zijn leuk zeg! En de kussens springen er echt uit op de donkere bank! mooi

 3. Eilish (artisticstateofmind)
  20 augustus 2015 / 20 augustus 2015

  Super toffe items. Ik houd wel van die stijl! Gaaf die kussens!

 4. 20 augustus 2015 / 20 augustus 2015

  Hele toffe spullen zeg! Nee ik kende het merk nog niet maar je heb een hele goede introductie gegeven :)

 5. Jolet
  20 augustus 2015 / 20 augustus 2015

  Wat een leuke aankoopjes! Vooral die kussens, die vind ik echt leuk!

 6. 20 augustus 2015 / 20 augustus 2015

  Wat een leuke en vrolijke dingen heb je gekocht! Ik vind die kussens en mok erg leuk.

 7. 20 augustus 2015 / 20 augustus 2015

  Wat een mooie aankoopjes, vooral de kussens vind ik prachtig <3

 8. 21 augustus 2015 / 21 augustus 2015

  Wat een vrolijk spul allemaal, ik vind vooral de kussentjes echt super leuk!

 9. 24 augustus 2015 / 24 augustus 2015

  Wat een super leuke en vooral vrolijke spulletjes zijn dit! Heel erg veel plezier ervan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder