3-in-1 telefoonlens voor iPhone

3-in-1 telefoonlens voor iPhone

Ik houd van prachtige en creatieve foto’s. Om te bekijken, maar ook om zelf te maken. Een professionele camera staat al een hele tijd op mijn verlanglijstje, maar op dit moment past zo’n camera nog niet in het budget van deze recent afgestudeerde. Een fijn alternatief is de camera van mijn iPhone. Er zijn op dit moment talloze mogelijkheden om die camera optimaal te benutten en ik ben dan ook constant op zoek naar leuke opties die bij me passen. Zo heb je supergave apps om je foto’s een upgrade te geven (bijvoorbeeld de apps die ik hier besprak), maar ook hippe accessoires waarmee fotograferen met je telefoon een geheel andere wending krijgt! Een tijdje terug ben ik internet gaan afspeuren naar extra lenzen voor mijn telefoon. Ik vond een 3-1 toolkit op telefoonlens.nl en toen ik ze drie weken terug binnenkreeg ben ik die meteen gaan uitproberen!

Het pakketje bestaat uit een kapje dat je eenvoudig op je telefoon klikt, een fisheye lens, een macrolens en een wide angle (groothoek) lens.

telefoonlenzen_strand

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt toen ik met mijn moeder in Scheveningen was. De eerste foto is gemaakt zónder extra lens, de tweede foto met de wide angle lens en de derde foto met de fisheye lens. Gek genoeg zie je op alle foto’s met de wide angle lens een zwart hoekje rechtsboven in de foto. Het lijkt wel of het kapje niet helemaal goed op de telefoon zit, terwijl dat wel echt zo was… vreemd! (Klik op de foto voor een vergroting.)

Telefoonlenzen_speeltjenijnen
Een ander voorbeeldje met deze drie lenzen zie je in bovenstaandje afbeelding. Je kunt hier echt goed zien wat het effect is van de verschillende lenzen. Ik heb overigens de eerste foto even een kwartslag gedraaid voor de collage, vandaar dat de kleuren van het konijnenspeeltje net anders zitten.

telefoonlenzen_macro
En dan mijn favoriet… de macrolens! Oh, wat vind ik deze tof. Je kunt met deze lens echt de prachtigste foto’s maken. Je moet je telefoon wel echt heel dicht bij het object houden en hij is een klein beetje ‘trilhandjes-gevoelig’ maar als je je handen stil weet te houden ben je verzekerd van een supertof resultaat. Love it!

3-in-1 telefoonlens voor iPhone 2
Ook het vriendje moest eraan geloven.. En wat een vette foto leverde dat op, al zeg ik het zelf! ;-)

Wat vind ik de lenzen leuk! Mijn favoriet is absoluut de macrolens, maar ook de wide angle lens is gaaf (voor tijdens festivals of bij mooie uitzichten bijvoorbeeld). De fisheye lens vind ik niet echt geweldig, maar misschien is dat omdat ik de mogelijkheden daarvan nog niet helemaal ontdekt heb. Zoals gezegd kocht ik de lenzen bij een Nederlandse webshop, maar je kunt opzetlenzen voor de telefoon natuurlijk overal vinden. Ter info: deze 3-in-1 lenzenset kost op dit moment €17,50, waar hij normaal gesproken €25,00 kost. Natuurlijk heeft de webshop waar ik ze kocht niet alleen lenzen voor iphone; eigenaren van elke willekeurige telefoon kunnen hier terecht. Veel plezier met fotograferen!

Ik zou het leuk vinden als je me volgt op Bloglovin’!

Delen:

2 Reacties

  1. Natasja
    15 mei 2014 / 15 mei 2014

    Wat een leuke gadget! Die voeg ik toe aan mijn verlanglijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder