Must-have apps: A beautiful mess & ROOM for thought

De apps die ik op mijn telefoon heb wisselen niet heel erg vaak: ik heb enkele applicaties die ik vaak zelfs dagelijks gebruik. Maar soms neem ik een kijkje in de app store om te snuffelen naar verrassende, nieuwe applicaties voor mijn collectie. Ik houd bijvoorbeeld erg van fotograferen en het aanbod in leuke fotografie apps groeit snel. Vandaag bespreek ik 2 applicaties die in korte tijd mijn hart een beetje gestolen hebben.

 roomforthoughtabeautifulmess

A beautiful mess

A beautiful mess is een applicatie die misschien een beetje lijkt op het populaire Instagram. En hoewel A beautiful mess zeker ook gebruik maakt van filters, gaat de app om veel meer dan dat. Je kunt met deze app namelijk heel eenvoudig frames om je foto’s heenzetten, doodles (ontworpen door designers) toevoegen, een kleine tekst schrijven of een collage maken. De interface van de app zit heel goed in elkaar. Ben je klaar met je artistieke uitspattingen, kun je de foto in hoge resolutie opslaan waardoor je hem later altijd kunt laten afdrukken.

must have apps Guus

De applicatie bevat ontzettend leuke handschriftjes en doodles, die je kunt toevoegen terwijl je een live preview krijgt van wat je aan het doen bent. Naast enkele vaste zinnetjes kun je ook zelf een tekstje schrijven. Ook bevat de app een ontzettend groot kleurenpalet, die je kunt inzetten om je doodles en frames wat op te fleuren. Het enige dat ik jammer vind aan de app is dat als je extra fonts en doodles wilt, je deze moet kopen. Het creëren van een origineel font is duur, maar ik vind het jammer als ik steeds opnieuw zou moeten betalen voor nieuwe packs van fotobewerkingsmaterialen terwijl ik al betaald heb bij de aanschaf van de app. Ik zou persoonlijk liever een euro meer betalen bij aanschaf, dan steeds opnieuw voor extra functionaliteiten. Ondanks deze tekortkoming is er een hoop leuks te beleven aan ‘A beautiful mess’. Je kunt er ongelooflijk veel kanten mee uit (meer dan ik hier kan laten zien) en je kunt je creativiteit op zijn beloop laten terwijl je speelt met de enorme hoeveelheid functionaliteiten.

must have apps vlag

A beautiful mess is verkrijgbaar voor Apple, Android en Windows phones. In de Apple store kost de app €0,89.

ROOM for thought

De app ROOM for thought is een applicatie van Nederlandse makelij. De app stuurt je elke dag op een willekeurig tijdstip een pushbericht. Wanneer je de app opent krijg je een korte (vaak hele schattige!) animatie te zien, waarna binnen drie seconden een foto wordt gemaakt. De animatie duurt ongeveer 10 seconden en geeft je de tijd om vast na te denken over het onderwerp van je foto.

must have apps room for thought 2must have apps room for thought 3

“Once a day ROOM for thought gives you 10 seconds to relax. To do nothing for a moment.” – Room for thought.

Na het maken van de foto kun je deze voorzien van een filter en een onderschrift. Al je foto’s worden verzameld in een map, die je zowel openbaar als privé kunt maken. Je kunt tevens alle afbeeldingen bekijken die andere gebruikers op dat moment een foto hebben gemaakt. En dan het leukste: aan het einde van het jaar kun je een fotoalbum laten drukken van al je ROOM for thought foto’s! De makers van de applicatie zijn namelijk een samenwerking aangegaan met Hema om dit te realiseren: superleuk! Op die manier heb je een leuk overzichtje van alles wat je in een jaar gedaan hebt.!

room for thought 4 room for thought 5

Een nadeel aan deze applicatie is dat je een foto niet meer kunt draaien nadat de foto is gemaakt. Soms werkt het net even prettiger om je telefoon te draaien tijdens het maken van een foto. Helaas wordt er dan dus ook een gedraaide foto opgeslagen. Verder vind ik de app echt heel erg leuk, ook omdat je er zelf niet al te veel moeite voor hoeft te doen. Je krijgt een pushbericht, kijkt het filmpje en maakt snel een foto van waar je mee bezig bent. Het is ook niet zo dat alle pushberichten komen terwijl je achter je bureau op kantoor zit. Ik heb berichten gehad om 9 uur ’s ochtends, half 2 ’s middags om om 19 uur ’s avonds. Heel afwisselend. Ik benieuwd naar mijn fotoboekje over een jaar!

ROOM for thought is gratis verkrijgbaar en beschikbaar voor Apple en Android.

Ik zou het leuk vinden als je me volgt op Bloglovin’!

Delen:

2 Reacties

  1. 30 april 2014 / 30 april 2014

    Ik wil ook graag de A beautiful mess app maar die kan niet op mijn telefoon volgens mij *gaat nogmaals proberen*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder