Gekleurde mascara: yea or nay?

Gekleurde mascara

In de zomer van 2013 zorgde high end merk Chanel voor de comeback van de gekleurde mascara. En daar bleef het niet bij, want dit voorjaar introduceerden ook verschillende drogisterijmerken mascara’s in felle kleurtjes. De enige associatie die ik bij deze trend had waren de blauwe wimpers van een docente van tien jaar geleden en no way dat ik daar ooit zelf mee rond zou gaan lopen! Door de aanhoudende populariteit werd ik echter toch wel nieuwsgierig naar de draagbaarheid en kwaliteit van deze producten en daarom laat ik vandaag twee kleurtjes zien. Kijk snel mee als je wilt zien of deze kleurtjes mij overtuigden om vaker een kleurtje op mijn wimpers te dragen!

Essence – Colour Flash volume mascara miss early- greenbirdy (€2,99 – 9 ml.)

Gekleurde mascara - groen

Deze mascara van Essence komt uit een lijn met verschillende knalkleuren en zou naast een fel kleurtje ook moeten zorgen voor volume. Aan de verpakking zie je meteen welke kleur mascara je te pakken hebt, dat is altijd handig!

gekleurde mascara - groen ondergekleurde mascara - groen

Ik was benieuwd of deze mascara van Essence werkelijk iets zou doen voor volume van je wimpers, aangezien het borsteltje erg rechttoe rechtaan is. Het valt me niet eens heel erg tegen (zeker in vergelijking met die van MUA hieronder), maar heel erg veel gebeurt er nu ook niet. Wat betreft de kleur: ik heb flink moeten “raggen” om wat kleur te krijgen op die ultrakorte onderwimpers van mij. Op mijn bovenste wimpers ging het echter best goed en ik denk ook dat de kleur niet eens zo slecht kleurt bij mijn ogen.

Makeup Acadamy – Mascara nr. 3 (€1,99 – 5 ml.)

gekleurde mascara blauw

Deze blauwe knaller van MUA heeft een simpele verpakking waar de kleur echt vanaf springt. Ook deze mascara heeft een standaard borsteltje en op de verpakking kan ik niets ontdekken over extra volume. Wel jammer: de mascara heeft slechts een nummer, in plaats van een bijzondere naam. Dat vind ik jammer, want ik houd van leuke namen voor producten!

gekleurde mascara - blauw ondergekleurde mascara blauw totaal

Ai, wat is deze blauwe een tegenvaller. Met ontzettend veel moeite en veel laagjes kreeg ik een beetje kleur op mijn wimpers. Op de onderste foto zette ik met wat oogpotlood het blauw wat aan, maar zonder deze hulp komt er weinig van deze mascara terecht. Ook doet deze mascara weinig voor het volume dat ik zo hard nodig heb. Dat kan natuurlijk ook door de kleur komen, want ik denk dat groen toch net wat meer bij mijn oogkleur past. Met een beetje hulp van oogschaduw of oogpotlood kan het best leuk zijn, maar verder vind ik deze toch ietwat teleurstellend.

Tjah, wat vind ik van deze gekleurde zusjes van de good old zwarte mascara?  Ik heb zelf erg korte wimpers en wat ik zoek in een mascara is volume en lengte. Beide varianten voldoen niet aan die voorwaarden. Wel vind ik de groene eigenlijk best grappig staan, voor een keertje. Want dat is wel mijn conclusie na het proberen van deze twee kleurtjes: ehhh nee, toch maar niet. Voor een feestje is het best leuk en ik kan me voorstellen dat dit voor jonge(re) meiden gaaf is om mee te experimenteren, maar voor een serieuze look voor overdag? Zie je jezelf al op je werk, in een vergadering met klanten of collega’s met een look als deze? Oh no, not for me! Die pop of color voeg ik liever toe met wat mooie oogschaduw. Wellicht is het weinig gedurfd van me, maar deze trend sla ik echt over.

Ben ik echt de enige die gekleurde mascara niets vind, of ben jij ook nog niet overtuigd? En als je hem wel graag draagt: welke kleur heeft je voorkeur?

Delen:

1 Reactie

  1. 2 mei 2014 / 2 mei 2014

    Ik ga toch ook echt voor nay, maar ik ben dan ook iemand die nooit make-up draagt. Zwarte mascara is voor mij al een hele strijd, laat staan allerlei vreemde kleurtjes! Wel grappig voor een feestje!

    Super leuk om te zien dat je ook echt een blog hebt nu, Amy, voeg em meteen toe aan mijn favorieten! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder