Twintiger aan het woord: Justine (20) droomt van een carrière als flight attendant.

Twintiger-justine

Twintiger aan het woord is een rubriek waarin ik jou aan het woord wil laten over wat jou drijft in de keuzes die je maakt; wat zijn je dromen, je ambities? Droom je van een groot gezin, wil je voorlopig nog lekker studeren, of ambieer je een topfunctie bij een grote multinational? Ik ben benieuwd hoe jij de komende jaren voor je ziet. Vandaag in Twintiger aan het woord: Justine (20) studeert Communicatie maar droomt van een carrière als flight attendant.

‘Communicatie is een leuke opleiding, maar o-zo breed. Lastig om een richting in te kiezen, vind ik. En om eerlijk te zijn zie ik mezelf niet zo snel een baan in de communicatie hebben. Ik vind de werkzaamheden leuk, maar ik een 9-5 baan in een kantoor spreekt me minder aan. Daarnaast heb ik altijd de ambitie gehad om te werken als flight attendant (ik ben de opleiding in eerste instantie ook gaan doen om een diploma te hebben en de tijd tot mijn 21e te vullen). Reizen is een grote passie van me en het lijkt me geweldig om de wereld rond te reizen en verschillende mensen te ontmoeten. Flexibele werktijden passen ook beter bij me dan een 9-5 baan. Maar voordat ik ‘echt’ ga werken, wil ik zelf nog op eigen houtje reizen. Backpacken door Australië staat hoog op mijn lijstje, dus het lijkt me geweldig om na het afstuderen te gaan backpacken. Als ik dat eenmaal heb gedaan denk ik dat ik klaar ben voor het grote mensen leven en dan zou ik dus willen solliciteren bij de KLM.’

TAHW-Justine2

Toekomstbeeld
‘Als ik kijk naar mijn leven over 5 jaar, zijn er een paar dingen waar ik zeker ‘meer’ van wil. Dat zijn reizen en bloggen. Het liefst zou ik over 5 jaar dus een mooie lijst aan reizen gemaakt hebben en mijn bucketlist voor een deel hebben afgewerkt (zie mijn blog). Daarnaast zou ik dus ook graag willen werken als flight attendant. Een mooi huisje zou ik ook niet verkeerd vinden. Al gaat het me niet zo zeer om de spullen die ik dan zou hebben, maar meer de figuurlijke bagage en ervaringen. Zo lang ik maar gelukkig ben, dan is mijn doel bereikt.

Hoe ik dat doel wil bereiken? De eerste stap in mijn ‘masterplan’ is het behalen van mijn diploma. Daarna heb ik geld nodig om die mega gave reis te maken, dus waarschijnlijk zal ik daar eerst even voor moeten werken en sparen. Als ik dan eenmaal Down Under ga, moet ik de knop omzetten en alles wat ik hier thuis heb even gedag zeggen. Ik wil namelijk optimaal kunnen genieten en dat kan niet als je constant denkt aan thuis. Al denk ik dat als ik daar eenmaal ben, ik er totaal geen moeite meer mee zal hebben, haha. De rest wat volgt, is een avontuur en heb ik niet uitgestippeld. Gewoon doen wat er op mijn pad komt. Als ik terug ben zal ik mijn ogen open houden en hopen dat de vacature vrij komt. En dan knokken tot ik die droombaan heb!’

TAHW-Justine1

Reizen en bloggen: hoe ga je dat combineren?
‘Ik denk dat ik mijn dromen prima kan combineren. Bloggen en vliegen zijn twee flexibele dingen waar ik wel mijn weggetje in zou weten te vinden. Mijn familie, vriend en vriendinnen zijn ook belangrijk en die verdienen uiteraard ook genoeg aandacht. In het begin zal dat misschien lastig zijn, aangezien bij de KLM werken geen ‘normale’ tijden met zich mee brengt, maar dat komt ook vast wel goed. Ik ben nu 20 en ik heb een kinderwens, maar wel pas over een aantal jaar. Tot die tijd geniet ik van alle kansen die op mijn pad komen! Tegen die tijd bekijk ik het allemaal wel weer opnieuw. :-)’

TAHW-Justine3

‘Ik ben gek op quotes, maar echt één levensmotto heb ik niet echt. Ik geloof er gewoon in dat je moet doen wat je leuk vindt en wat je gelukkig maakt. Als je later oud bent en je kijkt terug op je leven moet je zonder spijt terug kunnen kijken, maar juist met een flinke glimlach. Doe eens gek en doe eens iets wat je normaal nooit zou doen, maar wat je onwijs leuk lijkt. Of werk die ellelange bucketlist van je eens af. Je hebt ‘m niet voor niets, toch? :-)’

Wat een tof verhaal, ik vind je droom om flight attendant te worden echt heel bijzonder en interessant. Ga ervoor, dan ga je zeker je doel bereiken.. ik weet zeker dat dat gaat lukken met jouw ambitie en drive! Justine blogt met veel enthousiasme op My cup of care over een heleboel inspirerende onderwerpen, zoals een regelmatige dosis fitspiration, outfits en persoonlijke artikelen. Absoluut de moeite waard om eens uitgebreid rond te kijken dus! Wil jij ook meedoen aan Twintiger aan het woord? Stuur me dan even een mailtje, of reageer in de comments.

Volg je me al op een van deze sociale netwerken?
Bloglovin’ – TwitterInstagram

Delen:

9 Reacties

 1. 3 april 2015 / 3 april 2015

  Wat een tof stuk is het geworden. Mooie dromen heb je Justine en het gaat je vast lukken om je dromen te verwezenlijken!

  • 4 april 2015 / 4 april 2015

   Ah, wat lief van je Evelien. Dank je wel! Ik hoop het ook! Fijn weekend <3

 2. Eline
  4 april 2015 / 4 april 2015

  Weer een super leuk artikel! ik vind deze rubriek zo leuk ;D
  Justine ik weet zeker dat we je binnenkort in het vliegtuig zullen begroeten en allemaal zullen denken hé ik ken je ergens van!
  Hoe leuk een bloggende stewardess :D

  • 4 april 2015 / 4 april 2015

   Hihi, dat zou nog eens leuk zijn he? Lijkt me echt heel awesome.
   Thanks lieve Eline <3

 3. Manon Dijkhuizen
  5 april 2015 / 5 april 2015

  Wat een super leuk stukje!
  x

 4. 8 april 2015 / 8 april 2015

  wat een super tof stukje om te lezen! Ik vind de interviews altijd top.
  Succes met het naleven/streven van je dromen Justine!

 5. Sophie
  8 april 2015 / 8 april 2015

  Leuk artikel! Mij lijkt het ook een hele eer om een artikel voor je te schrijven in deze categorie! X Sophie

 6. 8 april 2015 / 8 april 2015

  Volgens mij ging er net iets fout : ( hier nogmaals mijn reactie want ik weet niet of het gelukt is: Leuk artikel! Mij lijkt het ook een hele eer om een artikel voor je te schrijven in deze categorie! X Sophie

  • twintigennogwat
   8 april 2015 / 8 april 2015

   Hoi Sophie, dankjewel voor je reactie! Ik stuur je later deze week een mailtje! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder