Twintiger aan het woord: Manouk (20) woont in Londen en werkt als au pair

Twintiger-Manouk

Twintiger aan het woord is een rubriek waarin ik jou aan het woord wil laten over wat jou drijft in de keuzes die je maakt; wat zijn je dromen, je ambities? Droom je van een groot gezin, wil je voorlopig nog lekker studeren, of ambieer je een topfunctie bij een grote multinational? Ik ben benieuwd hoe jij de komende jaren voor je ziet. Vandaag in Twintiger aan het woord: Manouk (20) studeert Engels en werkt dit voorjaar als au pair bij een familie in Londen.

‘Toen ik 17 was vertrok ik naar Londen om een jaar als au pair te gaan werken, maar helaas trof ik een verschrikkelijke familie. Na een maand ben ik naar huis gegaan en kon ik gelukkig nog instromen op school. Ik studeer nu om leraar Engels te worden en voor deze opleiding moeten we allemaal 3 maanden naar het buitenland om ons Engels te verbeteren. Ik koos ervoor om het weer te proberen als au pair en daarom werk ik nu in Londen bij een gezin met 3 kinderen. Waarom Engeland? Geen idee, ik heb niks met de cultuur of het landschap. Het is meer dat ik Londen een geweldige stad vind, het heeft alles (en meer). Behalve hagelslag, er is geen hagelslag. Helaas.’

manouk3

‘Je maakt lange dagen als au pair. Ik sta vroeg op: mijn wekker gaat elke werkdag om 6.15 uur. Ik trek dan wat kleren aan, poets mijn tanden en ga naar beneden om de hond eten te geven. De kinderen komen vanzelf de keuken in wandelen voor het ontbijt. Ik geef ze ontbijt, maak lunch voor school, kleed de kinderen aan en poets hun tanden.

Als de kinderen naar school/nursery zijn ga ik verder met de was. Ik moet de was doen voor het hele gezin, dat uit 6 personen bestaat. Nou, wat een verschrikking! Ik denk dat ik 4 wasjes per dag draai, ophang, in de droger doe, opvouw etc. Naast het wassen moet ik ook elke dag veel schoonmaken (stofzuigen, stoffen, badkamer). ‘s Avonds help ik mijn hostparents met het eten geven van de kinderen en het douchen en tandenpoetsen.’

Manouk1

‘Als au pair leef je echt voor het weekend. Ik heb een leuk groepje Nederlandse au pairs leren kennen die het een stuk leuker maken allemaal! Mijn hostparents tonen weinig interesse in me, ik voel me niet echt op mijn gemak daar en dan is het heel fijn om meiden te kennen die zich kunnen inbeelden hoe je je dan voelt. Ik probeer wel positief te blijven want Oxford Street zit om de hoek (en dat hoef ik natuurlijk niet toe te lichten!). Verder ga ik hier naar de sportschool en blog ik wat vaker dan thuis.

Als je au pair wilt worden moet je een groot deel van je privacy opgeven en je moet je heel erg aanpassen aan het leven van je gastgezin. Je moet sterk in je schoenen staan. Mijn gastgezin is joods en ik moet nu ook volgens die regels leven (dit was een verrassing voor mij, ik dacht dat ik gewoon alles mocht eten van ze). Ik besef nu eigenlijk pas hoe goed ik het had thuis in Nederland. Ondanks dat ik niet heel positief ben, kan ik wel iedereen aanraden om naar het buitenland te gaan. Maar niet als au pair, ik herhaal. Ga! Niet! Als! Au! Pair!’

manouk4

‘Over 2 jaar ben ik klaar met mijn studie en wat ik erna ga doen? Ik heb werkelijk waar geen idee. Ik vind (kunst)geschiedenis ook erg interessant, dus misschien dat ik dat nog ga studeren zodat ik meerdere vakken kan geven later. Maar vooral wil ik reizen en meer van de wereld zien. Ik probeer niet te veel naar de toekomst te kijken. Waarom zou ik? Natuurlijk heb ik dingen die ik wil bereiken, maar ik zie het allemaal wel. Natuurlijk wil ik mijn opleiding hebben afgerond en hoop ik dat ik misschien ergens part-time les kan geven, zodat ik er nog een andere opleiding naast kan volgen. Ik wil graag een eigen appartement hebben waar ik mijn vrienden en familie kan uitnodigen. Oh, en misschien een kat. Een lieve vriend is welkom maar voor nu wil ik gewoon lol maken. En voor nu voor ga ik nog even extra genieten van Londen, want die stad vind ik nog altijd geweldig.’

Dankjewel lieve Manouk voor jouw inkijkje in het leven van een au pair. Ik vind het heel tof dat je mee wilde doen aan deze serie en dat je je eerlijke verhaal wilde vertellen. Helaas is het bestaan als au pair niet helemaal wat je ervan verwacht had, maar hey… je woont wel in Londen! En hoe awesome is dat, *jealousy mode on*. Wil jij nou weten hoe het leven als au pair er van dag tot dag uitziet? Volg Manouk dan op haar blog Womanouk.com, waar ze een wekelijkse ‘life of an au pair’ dagboek bijhoudt en over nog veel meer leuks.

Wil je zelf meedoen aan Twintiger aan het woord? Stuur me dan even een mailtje, of reageer in de comments.

Delen:

10 Reacties

 1. 1 mei 2015 / 1 mei 2015

  Wat een mooi en eerlijk verhaal inderdaad! Hoewel ik het niet eens ben dat je geen au pair moet worden in het buitenland. Ik werk dagelijks met au pairs in het buitenland en velen van hen hebben we een heel leuk gezin, met schattige kindjes en een toptijd daar. Juist een hele unieke experience in het buitenland als je het mij vraagt :)

  • Manouk
   1 mei 2015 / 1 mei 2015

   Het ligt inderdaad heel erg aan je gezin. Toen ik 17 was heb ik het ook gedaan en toen had ik een verschrikkelijk gezin, waren heel gemeen. Nu heb ik een aardig gezin maar ben ik meer een huishoudster. Ben er dus wel klaar met het au pairen en wil alleen maar duidelijk maken dat je er heel goed over moet nadenken en dat het niet makkelijk is/vanzelfsprekend is dat je een leuk gezin vindt.

 2. Eline
  1 mei 2015 / 1 mei 2015

  Wauw interessant verhaal! Iedereen heeft er geloof ik wel eens van gedroomd om au-pair te worden en nu krijg je eindelijk een eerlijk beeld ervan! Heel leuk om te lezen :)

 3. Manouk
  1 mei 2015 / 1 mei 2015

  joepie! De baby slaapt nu, morgen weekend yayyy!!! Liefs uit Londen

 4. 1 mei 2015 / 1 mei 2015

  Wat gaaf dat Manouk in Londen woont, wel balen dat het werk niet zo leuk is. Ik droomde er vroeger van om als au pair in het buitenland te werken.

 5. 1 mei 2015 / 1 mei 2015

  Echt super interessant om te lezen! Vroeger (echt heeeel vroeger) wilde ik ook altijd au pair worden, maar volgens mij meer omdat het zo leuk klinkt. Het lijkt me ontzettend hard werken en al helemaal als je je niet helemaal prettig voelt bij het gastgezin. Wel heel fijn dat je een paar leuke Nederlandse au pairs hebt ontmoet en met hen je weekend kan spenderen!

 6. 1 mei 2015 / 1 mei 2015

  Wat gaaf om te lezen! Ik heb er nog vaak spijt van dat ik niet een tijdje in het buitenland heb gewoond tijdens mijn studie. Lijkt me zo gaaf! Leuk om te lezen. :)

 7. Kim
  2 mei 2015 / 2 mei 2015

  Wat jammer van je vervelende ervaring als au pair… Een vriendin van me schrijft nu toevallig een scriptie over o.a. au pairs, dus ik ben wel benieuwd naar haar uitkomsten!

 8. Norine
  12 mei 2015 / 12 mei 2015

  Super leuk om te lezen. Ik heb vroeger ook graag au pair willen worden. Nu met een eigen gezin moet ik er niet meer aan denke!!

 9. noor van de steeg
  10 januari 2016 / 10 januari 2016

  Hoi ! Wat leuk om te lezen allemaal!
  Ik ben nu ook Au Pair in Engeland! Zit een uurtje van Londen vandaan. Maar weet jij misschien nog Nederlandse Au Pairs in de buurt? Iedereen is duits op mijn Au Pair lijst!

  X Noor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder