Instagram

Twintigers

Twintiger aan het woord: Meike (24) studeert in Antwerpen

Twintiger-Meike

Twintiger aan het woord is een rubriek waarin ik jou aan het woord wil laten over wat jou drijft in de keuzes die je maakt; wat zijn je dromen, je ambities? Droom je van een groot gezin, wil je voorlopig nog lekker studeren, of ambieer je een topfunctie bij een grote multinational? Ik ben benieuwd hoe jij de komende jaren voor je ziet. Vandaag in Twintiger aan het woord: Meike (24), die bezig is met haar tweede master en met het opzetten van haar eigen blog rondom communicatie.

‘Voor mijn Master woon en studeer ik nu een jaartje in Antwerpen. Ik vind het erg leuk om een keer in zo’n grote, mooie en internationale stad te wonen. Als ik dan over de Meir fiets met mijn Delftsblauwe boodschappentas en links en rechts de Nederlandse toeristen hoor denk ik; “Ha, jullie gaan straks weer naar huis, maar ik blijf gezellig hier bij de Belgskes!”.’

TAHW-Meike1

Genieten
‘Een tweede Master betekent dus ook weer terug de collegebanken in voor – soms saaie – colleges en weer ploeteren voor lastige examens. Desondanks ben ik blij dat ik nog even lekker de student kan uithangen. Ik probeer zoveel mogelijk van dit jaar in Antwerpen te genieten en nog niet al te veel bezig te zijn met wat hierna komt. Dat is soms wel moeilijk, omdat je hele omgeving altijd met de vraag komt “en hierna?”. Bovendien ben ik van mezelf best wel serieus. Ik ben vrij perfectionistisch en vind het moeilijk om dingen maar voor 80% te doen. Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor de volle 100% voor. Dat is natuurlijk wel een goede eigenschap, maar soms moet je dingen ook los kunnen laten en gewoon genieten!’

Carrière en kinderwens
‘Ik heb altijd het gevoel gehad dat er zoveel ‘moet’ gebeuren in je twintigerjaren. Ik had dan zoiets van help, hoe ga ik dat allemaal voor elkaar krijgen in zo’n korte tijd? Na al dat studeren wil je toch een leuke carrière opbouwen. Maar ik heb ook een kinderwens en zou het niks vinden om fulltime te werken en de kinderen elke dag over te moeten laten aan de kinderopvang of oppas. TAHW-Meike2

Ik probeer die zorgen nu een beetje los te laten; het loopt zoals het loopt. De eerstkomende jaren ben ik in ieder geval bereid om lekker hard te werken om voor mezelf een stevige basis in het vakgebied te creëren. Eind 20 – begin 30 zou ik toch wel erg graag willen trouwen en willen beginnen met kinderen: ik wil niet zo’n hele oude moeder zijn, haha! En kom op, in deze moderne tijden moet een vrouw toch ook een ambitieuze baan kunnen
hebben waarbij ze maar 3,5 of 4 dagen werkt?

Ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk mijn droombaan te vinden, zodat ik daarin verder kan groeien. Maar als ik kijk naar vriendinnen die dezelfde opleiding als ik hebben afgerond merk ik dat het soms even kan duren voordat je een baan hebt gevonden waar echt goed op je plek zit.  Over 5 jaar hoop ik dat in ieder geval bereikt te hebben. Van daaruit kan ik tegen die tijd dan gaan werken aan een mooi toekomstplaatje: een huisje in een leuke nieuwbouwwijk ergens in Brabant waar ik met een gezellig gezinnetje woon.’

Dankjewel Meike, voor je leuke en open verhaal! Studeren in het mooie Antwerpen… dat lijkt me te gek! Meer lezen over Meike’s avonturen in Antwerpen? Volg haar dan via TwitterWil jij ook meedoen aan Twintiger aan het woord? Stuur dan even een mailtje, of reageer in de comments.

Volg je me al op een van deze sociale netwerken?
Bloglovin’ – TwitterInstagram

 • Reply
  Joyce
  13 februari 2015 at 13 februari 2015

  Inderdaad leuk geschreven Meike! Je hebt het maar mooi goed bij die Belgkes en hun centjes en kriekjes :)
  Joyce plaatste onlangs.. Japans wokgerechtMy Profile

 • Reply
  Dagmar
  13 februari 2015 at 13 februari 2015

  Wauw wat een mooi interview en prachtige antwoorden! Heel erg inspirerend en leuk artikel, ik heb ervan genoten <3
  Dagmar plaatste onlangs.. Hoe overleef ik vrijdag de dertiende?My Profile

 • Reply
  Eline
  13 februari 2015 at 13 februari 2015

  Wauw wat goed dat je gewoon kunt loslaten! Er zit inderdaad zo een druk op je als meisje van 20 nog wat, maar je kunt ook gewoon in het nu leven! Tof dat je dat kunt :) ik heb nogal eens de neiging om teveel vooruit te denken.
  Eline plaatste onlangs.. Gastcolumn: boyfriend from hell!My Profile

 • Reply
  sammie
  13 februari 2015 at 13 februari 2015

  Leuk interview! Lijkt me ook erg gezellig om een jaartje tussen onze buren te wonen.

 • Reply
  Evelien
  14 februari 2015 at 14 februari 2015

  Wat een mooi artikel is dit eerste deel geworden Amy! Dat belooft wat voor de rest. Ik beantwoord je mailtje trouwens snel :).

 • Reply
  Sas
  15 februari 2015 at 15 februari 2015

  Wauw, wat een mooi interview! Ik ben ook nog steeds aan de mijne bezig *bijna klaar!*
  Ik ben erg benieuwd naar de rest van de verhalen…
  Sas plaatste onlangs.. #PlukhetGeluk Project – Durven, dromen, doen!My Profile

 • Reply
  Deisy
  15 februari 2015 at 15 februari 2015

  Wat heb je dat prachtig opgezet zeg, echt mooi om de ambities en dromen van andere te lezen. Daar kunnen mensen denk ik een hoop inspiratie uit trekken :-) X
  Deisy plaatste onlangs.. #plukhetgeluk: de grootste glimlachMy Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   15 februari 2015 at 15 februari 2015

   Ah thanks, wat een lieve reactie! :) Er komen hopelijk nog veel meer inspirerende verhalen!

 • Reply
  Anneleen
  16 februari 2015 at 16 februari 2015

  Haha leuk om te lezen dat je zo graag in ons landje studeert! ;) ik studeer trouwens ook in Antwerpen!

 • Reply
  Paula
  17 februari 2015 at 17 februari 2015

  Leuke om lezen hoe het met Meike gaat!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »