Twintiger aan het woord: Meike (24) studeert in Antwerpen

Twintiger-Meike

Twintiger aan het woord is een rubriek waarin ik jou aan het woord wil laten over wat jou drijft in de keuzes die je maakt; wat zijn je dromen, je ambities? Droom je van een groot gezin, wil je voorlopig nog lekker studeren, of ambieer je een topfunctie bij een grote multinational? Ik ben benieuwd hoe jij de komende jaren voor je ziet. Vandaag in Twintiger aan het woord: Meike (24), die bezig is met haar tweede master en met het opzetten van haar eigen blog rondom communicatie.

‘Voor mijn Master woon en studeer ik nu een jaartje in Antwerpen. Ik vind het erg leuk om een keer in zo’n grote, mooie en internationale stad te wonen. Als ik dan over de Meir fiets met mijn Delftsblauwe boodschappentas en links en rechts de Nederlandse toeristen hoor denk ik; “Ha, jullie gaan straks weer naar huis, maar ik blijf gezellig hier bij de Belgskes!”.’

TAHW-Meike1

Genieten
‘Een tweede Master betekent dus ook weer terug de collegebanken in voor – soms saaie – colleges en weer ploeteren voor lastige examens. Desondanks ben ik blij dat ik nog even lekker de student kan uithangen. Ik probeer zoveel mogelijk van dit jaar in Antwerpen te genieten en nog niet al te veel bezig te zijn met wat hierna komt. Dat is soms wel moeilijk, omdat je hele omgeving altijd met de vraag komt “en hierna?”. Bovendien ben ik van mezelf best wel serieus. Ik ben vrij perfectionistisch en vind het moeilijk om dingen maar voor 80% te doen. Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor de volle 100% voor. Dat is natuurlijk wel een goede eigenschap, maar soms moet je dingen ook los kunnen laten en gewoon genieten!’

Carrière en kinderwens
‘Ik heb altijd het gevoel gehad dat er zoveel ‘moet’ gebeuren in je twintigerjaren. Ik had dan zoiets van help, hoe ga ik dat allemaal voor elkaar krijgen in zo’n korte tijd? Na al dat studeren wil je toch een leuke carrière opbouwen. Maar ik heb ook een kinderwens en zou het niks vinden om fulltime te werken en de kinderen elke dag over te moeten laten aan de kinderopvang of oppas. TAHW-Meike2

Ik probeer die zorgen nu een beetje los te laten; het loopt zoals het loopt. De eerstkomende jaren ben ik in ieder geval bereid om lekker hard te werken om voor mezelf een stevige basis in het vakgebied te creëren. Eind 20 – begin 30 zou ik toch wel erg graag willen trouwen en willen beginnen met kinderen: ik wil niet zo’n hele oude moeder zijn, haha! En kom op, in deze moderne tijden moet een vrouw toch ook een ambitieuze baan kunnen
hebben waarbij ze maar 3,5 of 4 dagen werkt?

Ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk mijn droombaan te vinden, zodat ik daarin verder kan groeien. Maar als ik kijk naar vriendinnen die dezelfde opleiding als ik hebben afgerond merk ik dat het soms even kan duren voordat je een baan hebt gevonden waar echt goed op je plek zit.  Over 5 jaar hoop ik dat in ieder geval bereikt te hebben. Van daaruit kan ik tegen die tijd dan gaan werken aan een mooi toekomstplaatje: een huisje in een leuke nieuwbouwwijk ergens in Brabant waar ik met een gezellig gezinnetje woon.’

Dankjewel Meike, voor je leuke en open verhaal! Studeren in het mooie Antwerpen… dat lijkt me te gek! Meer lezen over Meike’s avonturen in Antwerpen? Volg haar dan via TwitterWil jij ook meedoen aan Twintiger aan het woord? Stuur dan even een mailtje, of reageer in de comments.

Volg je me al op een van deze sociale netwerken?
Bloglovin’ – TwitterInstagram

Delen:

10 Reacties

 1. 13 februari 2015 / 13 februari 2015

  Inderdaad leuk geschreven Meike! Je hebt het maar mooi goed bij die Belgkes en hun centjes en kriekjes :)

 2. 13 februari 2015 / 13 februari 2015

  Wauw wat een mooi interview en prachtige antwoorden! Heel erg inspirerend en leuk artikel, ik heb ervan genoten <3

 3. Eline
  13 februari 2015 / 13 februari 2015

  Wauw wat goed dat je gewoon kunt loslaten! Er zit inderdaad zo een druk op je als meisje van 20 nog wat, maar je kunt ook gewoon in het nu leven! Tof dat je dat kunt :) ik heb nogal eens de neiging om teveel vooruit te denken.

 4. 13 februari 2015 / 13 februari 2015

  Leuk interview! Lijkt me ook erg gezellig om een jaartje tussen onze buren te wonen.

 5. 14 februari 2015 / 14 februari 2015

  Wat een mooi artikel is dit eerste deel geworden Amy! Dat belooft wat voor de rest. Ik beantwoord je mailtje trouwens snel :).

 6. 15 februari 2015 / 15 februari 2015

  Wauw, wat een mooi interview! Ik ben ook nog steeds aan de mijne bezig *bijna klaar!*
  Ik ben erg benieuwd naar de rest van de verhalen…

 7. 15 februari 2015 / 15 februari 2015

  Wat heb je dat prachtig opgezet zeg, echt mooi om de ambities en dromen van andere te lezen. Daar kunnen mensen denk ik een hoop inspiratie uit trekken :-) X

  • twintigennogwat
   15 februari 2015 / 15 februari 2015

   Ah thanks, wat een lieve reactie! :) Er komen hopelijk nog veel meer inspirerende verhalen!

 8. 16 februari 2015 / 16 februari 2015

  Haha leuk om te lezen dat je zo graag in ons landje studeert! ;) ik studeer trouwens ook in Antwerpen!

 9. Paula
  17 februari 2015 / 17 februari 2015

  Leuke om lezen hoe het met Meike gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder