Update: Tända clear acne light therapy treatment

Tända3

Een maand of anderhalf geleden kon je hier mijn eerste indruk lezen over de Tända clear acne light therapy treatment. Aanvankelijk mocht ik dit apparaatje een maand gebruiken, maar dat werd uiteindelijk iets langer door onder andere de feestdagen. Ik nam de Tända mee op reis naar Berlijn en gebruikte het apparaatje trouw elke dag twee keer. Vandaag lees je over mijn ervaringen met deze vorm van anti-acne lichttherapie.

Mocht je het vorige artikel niet gelezen hebben, leg ik nog even in het kort uit wat Tända precies doet. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat bepaalde eigenschappen van blauw licht een antibacteriële werking hebben. Dat zit zo: blauw licht op een golflengte van 414 nanometer zorgt voor de ontwikkeling van zuurstofradicalen die schade toebrengen aan de kern van de bacteriën die acne veroorzaken. Om die reden wordt blauw licht al in veel klinieken en therapieën gebruikt ter bestrijding van acne. En zoals vaak gebeurt: wanneer een therapie in een kliniek uitgevoerd wordt, willen we dat ook thuis kunnen doen. In die behoefte voorziet Tända, met een draadloze lichttherapielamp. In de folder die ik kreeg stond het volgende over Tända: herstelt huidige onzuiverheden, voorkomt nieuwe aanvallen, kalmeert de huid, verbetert de huid textuur.

Tända7

Mijn verwachting vooraf en de behandeling
Voorafgaand aan de behandeling had ik me goed ingelezen over alle voordelen en eventuele bijwerkingen van het gebruik van blauw licht van 414 nm. Wat ik las was dat het een veilige manier was om huidige acnevorming te verminderen en dat het een preventieve werking had tegen nieuwe uitbraken. Ik merkte dat mijn verwachtingen meteen sky high werden: zou die mooie, egale huid dan echt binnen handbereik liggen? Ik hoopte het zo en kon niet wachten aan de slag te gaan.

Zoals ik in de ‘eerste indruk’ post over Tända ook al zei ligt het apparaatje lekker in de hand. Het licht gaat aan zodra je huidcontact maakt. Elke behandelcyclus duurt 3 minuten en na elke 30 seconden hoor je een piepje, waarna je de lamp op een andere plek kunt plaatsen. Ik gebruikte de lamp elke ochtend voor het douchen en elke avond als ik in bed lag en heb dat ruim anderhalve maand volgehouden. Het tweemaal daags  gebruik van de Tända zat heel snel in mijn ritme en daar hoefde ik dus niet echt aan te denken. Je voelt niets van de behandeling, pas na enkele minuten beginnen de lampjes wat warmte af te geven. Denk er wel aan dat het licht niet in je ogen komt, want dat is behoorlijk intensief.

Tända-progress

Het resultaat
Ik begon dus met hoge verwachtingen aan de behandeling, maar twee weken nadat ik startte kreeg ik een enorme uitbraak. Waar dit aan lag weet ik niet zo goed; ik probeerde in die tijd terug over te stappen naar mijn oude huidreiniging, maar het leek erop dat dat toch geen goed plan was (dus ben ik verder gegaan met Shiseido). Wat me hierbij wel opviel is dat de ontstekingen iets sneller rustig werden en ook sneller verdwenen dan gebruikelijk. De belofte van Tända dat de huid kalmeert en sneller herstelt wordt dus zeker waargemaakt.

Op dit moment – enkele weken nadat ik stopte met het gebruik – merk ik dat mijn huid iets rustiger is, in die zin dat ik sinds december geen echte uitbraken meer gehad heb. Ik heb wel nog regelmatig een ontsteking hier en daar, maar echt hevig is het niet meer geweest. Mijn huid is alleen nog niet super rustig, want ik heb nog veel rode vlekjes en dus wat ontstekingen. Ook merk ik niet zoveel verschil wat betreft mijn huidstructuur. Op dat vlak is er dus weinig verbetering t.o.v. vóór het gebruik van Tända. Maar hoewel ik mijn droomhuidje helaas nog niet heb, herstellen ontstekingen wel sneller en dat is toch ook wel prettig.

Tända-folders

Conclusie
Monique Brugmans van Het Verschil gaf mij ontzettend veel informatie voorafgaand aan het gebruik van Tända en ook kreeg ik van haar een folder met uitgebreide gebruiksaanwijzing. Dat was heel prettig. :) Op YouTube vond ik enkele enthousiaste verhalen van thuisgebruikers bij wie je ook duidelijk verschil kon zien. Bij mij is het resultaat niet ontzettend groot, maar toch zag ik wel wat verschillen. Ik denk daarom dat het zeker de moeite waard is om eens uit te proberen. Immers: wie niet waagt die niet wint!

De Tända Clear Acne lichttherapie kost bij aanschaf rond de €279 maar is ook te huren, bijvoorbeeld bij Het Verschil in Geldrop (ze hebben geen website, zijn wel per mail te bereiken voor informatie). Op die manier kun je het apparaat makkelijk en voordelig uitproberen. De kosten komen dan op ongeveer €10 tot €15 per week, afhankelijk van de huurtermijn.

Ik ontving het Tända lichttherapie systeem om het te testen in ruil voor een eerlijke review.

Volg je me al op een van deze sociale netwerken?
Bloglovin’ – TwitterInstagram

Delen:

6 Reacties

 1. 15 februari 2015 / 15 februari 2015

  Jammer dat het niet zo goed werkte als je hoopte! Ik was al nieuwsgierig naar je recensie aangezien ik ook een onrustige huid heb. Misschien is de Effaclar + Duo van La Roche Posay wel het proberen waard trouwens! Ik gebruik deze sinds een paar weken voor mijn huid en bij mij werkt het tot nu toe enorm goed! :) Mijn huid is volgens mij nog nooit zo rustig geweest!

  • twintigennogwat
   16 februari 2015 / 16 februari 2015

   Thanks voor je reactie! Ik ga meteen bekijken wat het is, wellicht is het voor mij ook een optie inderdaad :)

  • Monique Brugmans
   17 februari 2015 / 17 februari 2015

   Beste Lisa,
   Ik ben me er terdege van bewust dat acne een moeilijk te behandelen huidprobleem kan zijn. Dit heeft te maken met vele factoren, denk aan hormonen, stress, voeding etc. In het verleden heeft onze zoon veel last gehad van acne en nadat hij als laatste “redmiddel” Roaccutane kreeg waardoor hij ernstige bijwerkingen kreeg, was de maat vol en zijn we een alternatief gaan zoeken en vonden dit met de lichttherapie. In korte tijd was het verschil duidelijk zichtbaar. Nogmaals, niet elke huid is hetzelfde, maar ik wil je voorstellen om het apparaat voor de duur van 2 weken kosteloos uit te proberen!
   Je kunt me bereiken op telefoonnummer: 06 – 83343968 of per e-mail: hetverschil.stops@gmail.com
   Met hartelijke groet,
   Monique Brugmans, Geldrop

 2. 15 februari 2015 / 15 februari 2015

  Interessante review! Jammer dat het niet zo goed werkte, maar je hebt het in ieder geval uitgetest.

 3. 19 februari 2015 / 19 februari 2015

  Ik was al benieuwd naar een update hierover. Jammer dat het niet top voor je heeft gewerkt. Hopelijk komt er iets op je pad wat je beter helpt. Ik heb helaas geen tips voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder