Twintiger aan het woord: Niek (25). ‘Ik werk hard om financieel stabiel te worden’

Twintiger-Niek

Twintiger aan het woord is een rubriek waarin ik jou aan het woord wil laten over wat jou drijft in de keuzes die je maakt; wat zijn je dromen, je ambities? Droom je van een groot gezin, wil je voorlopig nog lekker studeren, of ambieer je een topfunctie bij een grote multinational? Ik ben benieuwd hoe jij de komende jaren voor je ziet. Vandaag voor het eerst een man in Twintiger aan het woord: Niek (25) werkt op een notariskantoor en is actief in de gemeentelijke politiek.

‘Een gemiddelde week houdt voor mij tegenwoordig vooral veel werken in. Ik werk 4 dagen in de week als notarieel medewerker op een notariskantoor in Zaandijk. Ik ben daar de go-to-guy als het om onroerend goed gaat. Nu de huizenmarkt weer aantrekt is het een drukte van jewelste. Twee dagen in de week werk ik thuis, als freelance journalist voor een uitgeverij van onder andere dagbladen en huis-aan-huiskranten in Noord-Holland. Hier coördineer ik het regionale nieuws voor de kranten in Noord-Holland (wat komt er wel online, wat niet, welke foto’s nemen we af, etc.).’

Niek1

‘In de avonduren ben ik vaak met politiek bezig. Ik ben commissielid voor D66 Hoorn, met in mijn portefeuille onder andere Sport, jeugd en huisvesting. Het leuke aan de raad in Hoorn is dat alle raadscommissies algemeen zijn. Er is bijvoorbeeld dus geen aparte “sportcommissie”. In de praktijk houdt dat in dat je als partij dus elke week kan beslissen wie op welk onderwerp het woord gaat voeren. Zo is niemand strak gebonden aan zijn portefeuille en kan je altijd, als je speciale interesse hebt, jezelf opwerpen. Als fractie vergaderen we elke maandagavond, commissies vinden gemiddeld genomen drie keer in de maand op dinsdagavond plaats.

In de (nabije) toekomst hoop ik voor D66 raadslid te worden in Hoorn. Ik dacht dat ik echt alleen een campagnedier was, maar begin er langzaam achter te komen dat het politieke spel me ook wel ligt. Of er na raadslid nog een stap hoger in de politiek inzit weet ik niet. Als wethouder, Tweede Kamerlid of zelfs minister is het denk ik wel gewenst dat je eerst een stevig CV in het bedrijfsleven hebt opgebouwd, dat zit er voor mij niet in. Ik ben diplomaloos werknemer.’

Niek2

‘Ik heb jarenlang als luie falende student geleefd. De schulden zijn nu hoog, het resultaat (het diploma) is er nooit gekomen. Na een periode met best wel hevige geldproblemen ging er een knop om in mijn hoofd. Ik betaal nu netjes maandelijks mijn studieschuld af en als ik zo hard blijf werken als ik nu doe kan ik prima leven. Als ik over vijf jaar financieel stabiel ben zou ik trots op mezelf zijn. Sinds kort huur ik een heerlijk tweekamerappartementje in de binnenstad van Hoorn. Omdat ik geen papiertje heb verdien ik niet zoveel. Als ik elke maand de huur en vaste lasten heb betaald houd ik bijna niets over. Ik kom rond omdat ik zes dagen in de week werk en een kleine vergoeding van de gemeente krijg voor mijn politieke inzet. Soms is het wel frustrerend om zo hard te werken en nog bijna niets over te houden, maar dit zie ik echt als eigen schuld dikke bult. Ik mag mijn handjes dichtknijpen met mijn leuke werk. Lang niet iedereen kan zeggen dat hij op zijn niveau aan het werk kan, laat staan zonder bijpassend diploma.

Als ik in mijn week nog wat tijd over heb voetbal ik graag. Ik voetbal op zondag in een vriendenteam op het allerlaagste niveau. Dit schiet er helaas steeds meer bij in als ik op zondag voor de uitgeverij aan de slag ben. Daarnaast ben ik weer begonnen met hardlopen en probeer ik de vrijdagavond vrij te houden voor een relatief vaste vriendengroep. Meestal ben ik dan in de kroeg te vinden. Een vriendin heb ik niet, door verschillende omstandigheden ben ik al wat jaren single. Als ik eerlijk ben hoop ik wel op een leuke relatie in de nabije toekomst. Daten is niet helemaal mijn ding maar ik probeer dat wel op te pakken. Single zijn is volgens mij alleen leuk voor woest aantrekkelijke mannen. Ik vind er ondertussen eigenlijk geen bal meer aan.’

Dank voor je open en eerlijke verhaal Niek. Ik vind het bijzonder dat je je verhaal wilde delen op sommarmorgon.com. Ik vind het knap dat je de knop hebt omgezet en gaat voor een toekomst zonder financiële zorgen. Dat gaat je met die instelling zeker lukken, goed bezig! Niek is te volgen via Twitter, dus wil je meer weten over hem? Ga hem dan zeker volgen!

Wil je zelf meedoen aan Twintiger aan het woord? Stuur me dan even een mailtje, of reageer in de comments.

Delen:

5 Reacties

 1. Zoë-Amber
  17 april 2015 / 17 april 2015

  Wat een eerlijk interview zeg – en mooie antwoorden ook.

  Ik vind het stoer hoe jij je inzet, en gewoon even de tanden op elkaar klemt om er goed uit te komen!

 2. 17 april 2015 / 17 april 2015

  Wat een prachtig en inspirerend interview zeg. Ik vind het goed dat je de consequenties draagt en dat je gewoon keihard knalt om weer je leven op de rit te krijgen: daar zouden veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen. Met die instelling weet ik dan ook zeker komt Niek! En als je verkiesbaar wordt zal ik aan mijn ouders vragen of ze voor je gaan stemmen haha, ze wonen namelijk in Hoorn ;-) Liefs, Deisy

 3. 18 april 2015 / 18 april 2015

  Supermooi interview, heel bijzonder dat je de kracht en integriteit hebt weten te vinden om het roer om te gooien.

 4. 18 april 2015 / 18 april 2015

  Wat een mooi en krachtig interview is dit!

 5. Isolde
  21 juni 2015 / 21 juni 2015

  Wauw, knap hoe je zo hard werkt om je leven om te gooien! Jij komt heus wel op je pootjes terecht :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder