3 dingen die mijn blog me gebracht heeft

blogverjaardag

Afgelopen week bestond sommarmorgon.com een jaar. Een jaar geleden hakte ik half april namelijk de knoop door en begon ik opnieuw met iets dat me als tiener ook al bezig hield: online stukjes schrijven en een eigen website hebben. Door het bloggen heb ik het afgelopen jaar heb ik veel geleerd en meegemaakt. Af en toe was het stressvol (al mijn foto’s mislukt.. voor het artikel van morgen!) en overwoog ik de stekker eruit te trekken, maar veel vaker was het ontzettend leuk. In verband met de verjaardag van mijn blog wil ik vandaag stilstaan bij 3 dingen die mijn blog me gebracht heeft.

Creativiteit
Voordat ik begon met bloggen was ik al actief als tekstschrijver en redacteur, maar dat is toch iets anders dan het bijhouden van een blog. Daarnaast had ik voor mijn gevoel, weinig kijk op fotografie en compositie. Ik heb het gevoel dat beide aspecten toch wel veranderd zijn in het afgelopen jaar, zeker als ik kijk naar mijn eerste blogposts. Ik zal nooit een blogger worden die heel veel inspirerende DIY’s doet, dus in die zin kom je hier weinig creativiteit tegen. Steeds meer echter denk ik na over hoe ik dingen mooi in beeld kan brengen en zorg ik dat mijn foto’s een beetje bewerkt zijn. Met creativiteit bedoel ik ook de momenten dat ik eigenlijk even niets weet te schrijven, en dan toch een (denk ik) leuk idee bedenk.

Mooie contacten
Aan het begin van mijn ‘blogcarrière’ kreeg ik soms 0 en soms 2 reacties op een artikel. Nu zijn dat er soms meer dan 20, wat een verschil! Het leuke vind ik dat ik met sommige mensen, die ergens dit jaar gewoon eens reageerden op mijn blog, wat meer contact heb gekregen. Of dat nu via diverse sociale media is of in real life. Het voordeel namelijk van andere bloggers leren kennen, is dat er mensen je leven binnenkomen die dezelfde dingen interessant vinden als jijzelf… en dat is allereerst natuurlijk het bloggen, maar vaak ook zoveel meer. Ik ben nu op twee events geweest en daar waren ontzettend leuke meiden aanwezig. Maar ook de bloggersmeeting in Eindhoven was erg gezellig. Het bloggen heeft me nieuwe en mooie contacten opgeleverd en dat is voor mij heel waardevol.

Bewust om me heen kijken
Wat ik absoluut gemerkt heb het afgelopen jaar is dat ik veel bewuster om me heen ben gaan kijken. Niet alles vind je hier op mijn blog terug, maar vaak denk ik wel ‘even een foto maken, misschien kan ik er nog wel iets leuks over schrijven’. Ook heb ik gemerkt dat offline tijd ook heel waardevol is, dus soms gaat de laptop dicht en de telefoon bewust even aan de kant om te genieten van de mensen om me heen, maar ik vind het gewoon leuk om dingen te delen. Een mooi moment had ik voorheen wellicht gewoon geregistreerd, nu zie ik steeds vaker de inspirerende kant van dingen. Die omslag komt overigens niet alleen door zelf te bloggen, maar ook door het lezen van jullie blogs. Een fijne ontwikkeling!

Soms krijg ik wel eens de vraag wat ik met mijn blognaam doe als ik geen twintiger meer ben. Natuurlijk heb ik daar zelf wel eens over nagedacht. Ik vind mijn blognaam nog steeds leuk, maar tegen die tijd zal ik inderdaad na moeten gaan denken over een nieuwe naam. Gelukkig duurt het nog 4 jaar tot dat moment komt (deze zomer word ik 26), maar eigenlijk ben ik er ook nog niet zo mee bezig.

Misschien is vandaag de eerste keer dat je mijn blog bezoekt, misschien kom je vaker terug. Ik wil jullie in elk geval enorm bedanken voor jullie interesse in mijn artikelen en de lieve reacties die ik zo vaak mag ontvangen. Het betekent voor mij enorm veel en ik waardeer iedere reactie enorm. Dankjewel!

Delen:

25 Reacties

 1. 19 april 2015 / 19 april 2015

  Mooi geschreven. Tof dat je hier even bij stil staat! Ik kan me hier overigens wel in vinden, herkenbare punten!

 2. 19 april 2015 / 19 april 2015

  Heel mooi om te lezen! En wie weet over vier jaar maak je er gewoon thirthysomething.nl van ;-)

 3. 19 april 2015 / 19 april 2015

  Ach, technisch gezien hoef je voor ’twintig en nog wat’ zelf geen twintiger (meer) te zijn, alles boven de twintig is goed ;) Dat bewust om je heen kijken merkte ik inderdaad ook naarmate ik langer blog, in alles zit een onderwerp om over te schrijven. Gefeliciteerd met het eenjarig bestaan!

 4. 19 april 2015 / 19 april 2015

  Hee leuk om te lezen dit! Ik ben ook zo ontzettend blij met hoe ik ben gegroeid op persoonlijk gebied sinds ik blog! En inderdaad alle leuke contacten! Ik werk ook veel met persbureaus samen en dat is ook zo leuk, het op de hoogte blijven van alle nieuwtjes op gebied van beauty en fashion :) xx

 5. Petra
  19 april 2015 / 19 april 2015

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag. Op naar nog heel veel jaartjes blogplezier.

 6. Eline
  19 april 2015 / 19 april 2015

  Wauw van harte gefeliciteerd! Ik volg je blog nu een paar maanden en ik vind het echt enorm leuk! Je interviews maar, ook je andere artikelen! Ga zo door :D

 7. 19 april 2015 / 19 april 2015

  Nogmaals gefeliciteerd met je blogverjaardag! En ik kan mij helemaal vinden in de punten die je noemt.

 8. 19 april 2015 / 19 april 2015

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag. Ik heb pas vandaag je blog ondekt. Ik begrijp heel erg wat je bedoelt ik blog ook net een jaartje

  • twintigennogwat
   20 april 2015 / 20 april 2015

   Dankjewel Moniek! Leuk dat je een kijkje komt nemen! :-)

 9. 20 april 2015 / 20 april 2015

  Nogmaals gefeliciteerd lieve Amy <3 Ik hoop nog vele jaren van je blog te mogen genieten, want je hebt een heerlijke schrijfwijze en prachtige foto's: kwam dan ook voor bij als een verbazing dat je daar eerst niets mee had, dat zie je echt niet terug. Je maakt namelijk zulke prachtige foto's! Je punten zijn trouwens heel erg herkenbaar zeg! Ondanks dat ik zelf ook geen DIY doe, voel ik wel altijd dat ik creatief bezig ben en dat vind ik zelf echt fijn. X

  • twintigennogwat
   20 april 2015 / 20 april 2015

   Dankjewel lieve Deisy, voor je prachtige woorden! Fijn is het he, om lekker bezig te zijn met je blog? :-) X

 10. 20 april 2015 / 20 april 2015

  Gefeliciteerd nogmaals met je blogverjaardag! Wat gaat de tijd snel hè, als je het leuk hebt!

 11. 21 april 2015 / 21 april 2015

  Gefeliciteerd, leuk om te lezen!

 12. 23 april 2015 / 23 april 2015

  Heel herkenbaar om te lezen. Ik ben zelf nu iets meer dan een half jaar aan het bloggen en het is een grote ontdekkingstocht. Heel leuk. Gefeliciteerd dus met je blogverjaardag. Mogen er nog vele volgen!

 13. Lieke
  23 april 2015 / 23 april 2015

  Nog gefeliciteerd met je blog verjaardag!
  Je schrijft dat je bewuster bent gaan kijken. Ik denk dat je ook meer kijkt naar wat je echt bezig houd en waar je gelukkig van wordt.. en dat je daar over schrijft. Artikelen die dichtbij je staan. Ik vind ze heerlijk om te lezen! Ga vooral zo door!

 14. Sytse
  23 april 2015 / 23 april 2015

  Leuk! Gefeliciteerd met het eenjarig bestaan van twintigennogwat! Hopelijk beleef je nog vele jaren, veel plezier aan her bloggen.

  • Sytse
   23 april 2015 / 23 april 2015

   Duh, HET. Damn you iPhone.

  • twintigennogwat
   23 april 2015 / 23 april 2015

   Dankjewel Sytse, leuk dat je reageert! Ik hoop het ook, maar dat gaat ongetwijfeld goed komen :-)

 15. Eilish (artisticstateofmind)
  24 april 2015 / 24 april 2015

  Heel erg herkenbaar inderdaad! Heel mooi omschreven!

 16. Astrid
  24 april 2015 / 24 april 2015

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Wat leuk dat het bloggen je zoveel mooie contacten heeft opgeleverd. Ook super dat je zo vooruitgaat in je bezoekrsaantallen en reacties. Wat betreft fotografie, daar doe ik zelf niet aan omdat ik blind ben. Vind ik heel jammer.

 17. 24 april 2015 / 24 april 2015

  Leuk! Ik kan me hier erg goed in vinden. Ben nu een half jaar online en ben ook zo blij dat ik de stap heb genomen. Je leert zoveel en door het bloggen komen er allemaal leuke dingen op je pad! Ik denk ook zeker dat het je kan helpen om jezelf te ontwikkelen en zelfs je carriere kan boosten. Klinkt erg gay, maar ga maar na hoeveel extra ervaring je hierdoor hebt. Ik kende je blog nog niet, maar ga zo even uitgebreid rondkijken!

 18. 24 april 2015 / 24 april 2015

  ik vind het ook heel leuk dat je andere mensen leert kennen en dat je creatiever wordt met dingen! i totally agree! Uiteraard gefeliciteerd met je blog verjaardag je blog is erg leuk meid!

 19. 28 april 2015 / 28 april 2015

  Super mooi en herkenbaar blogje! Bloggen is echt een deel van me geworden, iets wat ik jaren geleden niet had kunnen denken…

  • twintigennogwat
   29 april 2015 / 29 april 2015

   Dat herken ik inderdaad, hoewel ik natuurlijk een stuk minder lang bezig ben dan jij :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder