Twintiger aan het woord: Sabrina (22) kijkt graag verder dan de Nederlandse grens

Twintiger-Sabrina

Twintiger aan het woord is een rubriek waarin ik jou aan het woord wil laten over wat jou drijft in de keuzes die je maakt; wat zijn je dromen, je ambities? Droom je van een groot gezin, wil je voorlopig nog lekker studeren, of ambieer je een topfunctie bij een grote multinational? Ik ben benieuwd hoe jij de komende jaren voor je ziet. Vandaag in Twintiger aan het woord: Sabrina (22) studeert Culturele en Maatschappelijke Vorming en kijkt graag verder dan de Nederlandse grens.

Sabrina1

‘Ik ben 22 jaar oud en wordt in november 23 jaar, dit duurt dus nog wel even. Momenteel ben ik bezig met afstuderen voor de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming. Ik volg deze opleiding aan de Haagse Hogeschool en het is een soort van Social Work. Omdat ik nu dus bezig ben met afstuderen, zijn mijn weken sinds februari wat saaier dan normaal helaas. Veel tijd gaat in het afstuderen zitten, heel veel tijd eigenlijk zelfs.. helaas pindakaas.

Naast mijn afstuderen werk ik; ik geef studiebegeleiding aan kinderen en heb ook een Nederlandse inburgeringscursus verzorgd. De studiebegeleiding bestaat trouwens enkel uit Nederlandse en Duitse lessen. Tussendoor pas ik nog op bij verschillende gezinnen, wat ik ook altijd erg leuk vind. Wanneer ik nog wat tijd voor mezelf heb houd ik van yoga, lezen, series kijken, winkelen, iets leuks doen met mijn vriend en vriendinnen en natuurlijk op vakantie gaan. Het liefste ga ik elke week op vakantie maar dat gaat nogal moeilijk natuurlijk haha. Nadat mijn afstuderen klaar is, heb ik weer meer tijd om leuke dingen te doen. Voor dan staat sowieso op de planning Keukenhof, Spa, Volendam en Blijdorp.’

Sabrina3

‘Iets wat ik in al die jaren dat ik leef (dat klinkt nogal heftiger dan dat het is) ben ik er wel achter gekomen dat je soms ook aan jezelf moet denken. Ik probeer anderen altijd zoveel mogelijk te helpen en zorg daarom soms minder voor mezelf. Sinds een tijdje probeer ik wat vaker nee te zeggen en het is echt heerlijk. Natuurlijk zeg ik nu niet op alles nee hoor, maar soms is het wel fijn om eerst je eigen ding af te hebben voordat je een ander helpt. Na mijn opleiding wil ik graag beginnen aan een pre-master in Utrecht, Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken. Dit is een Pedagogische opleiding waarin verder gekeken wordt dan alleen Nederland. Later zou ik heel graag bij bijvoorbeeld Unicef willen werken om beleidsstukken gericht op kinderen te maken voor ontwikkelingslanden. Opvoeding is namelijk iets wat ik altijd al interessant vond en sinds ik Culturele en Maatschappelijke Opvoeding studeer is mijn interesse voor culturen en religies erbij gekomen.

Momenteel leer ik ook Spaans, ik ben er zeer slecht in haha. Mijn uitspraak is vooral een drama, afgelopen week was ik aan het oppassen op een meisje dat zowel Spaans en Duits wordt opgevoed. Ik spreek met haar Duits (ik ben zelf half Duits) maar het leek mij wel grappig om een Spaans boekje voor te lezen..het meisje is pas 2 jaar oud maar keek mij toch vreemd aan toen ik het uitsprak. Daarbij vind ik Spaans een prachtige taal en kom ik graag in Spanje. Een van mijn drijfveren om het te leren is dat in een aantal ontwikkelingslanden Spaans wordt gesproken en het dus wel heel handig is als ik de basis beheers.’

Sabrina2

‘Over vijf jaar hoop ik dat ik mijn master heb behaald en wellicht nog een master..een onderzoeksmaster bijvoorbeeld. Maar goed, dat zie ik dan wel weer. Ik hoop ook dat ik dan samenwoon met mijn vriend waarmee ik inmiddels al zes jaar samen ben. Ik wil graag een kindje en of ik over vijf jaar al een kindje heb weet ik niet, maar het lijkt mij wel fantastisch om redelijk jong moeder te worden. Voordat ik huisje boompje beestje heb wil ik graag nog reizen. Amerika vind ik echt fantastisch en een rondreis lijkt mij echt geweldig om te doen, ook wil ik graag nog een rondreis maken door China en Japan. Een rondreis van drie a vier weken vind ik trouwens meer dan genoeg per keer en het moet ook wel te betalen zijn natuurlijk.’

Wat een mooi en open verhaal Sabrina, dankjewel daarvoor! Ik vind het bijzonder inspirerend dat je zo gedreven bent om je horizon te verbreden en dat je je kennis en hulpvaardigheid in ontwikkelingslanden wilt inzetten. Dat je daarvoor Spaans aan het leren bent laat zien hoe gedreven je bent en no worries.. die uitspraak wordt vanzelf beter! Op je blog las ik dat je van het VMBO via de HAVO naar HBO bent gegaan en ook je ambitie om een pre-master te gaan volgen toont je drive. Dat doorzettingsvermogen bewonder ik enorm, wat ben je een powervrouw! Sabrina blogt bijna dagelijks op haar blog Pastel by Sabrina en buiten de geniale titels van haar blogposts schrijft ze ook nog eens ontzettend leuk. Ga zeker eens een kijkje nemen!

Wil je zelf meedoen aan Twintiger aan het woord? Stuur me dan even een mailtje!

Delen:

8 Reacties

 1. 15 mei 2015 / 15 mei 2015

  Wat een leuk artikel weer zeg! En wat knap wat je allemaal hebt bereikt zeg Sabrina. Ik weet dan ook zeker dat jouw dromen uit gaan komen wat jij voor ogen hebt <3 En die uitspraak komt vanzelf wel goed, dat weet ik zeker! X

 2. 15 mei 2015 / 15 mei 2015

  Leuk om het verhaal van Sabrina te lezen, wat een toppertje is het toch! En wat Deisy zegt, met die dromen gaat het helemaal goed komen! :)

 3. 15 mei 2015 / 15 mei 2015

  Wat een onwijs leuke rubriek! Ik ga je meteen een mailtje sturen :)

  liefs, Brittany

 4. Sabrina
  15 mei 2015 / 15 mei 2015

  Ik vond het zo leuk dat ik hier aan mee mocht doen! Super leuke vragen heb je gesteld waardoor ik ook echt moest nadenken over mezelf. Dank je wel voor het leuke verhaal wat je er van hebt gemaakt <3 Ik kan het iedereen aanraden :)

 5. Celeste
  15 mei 2015 / 15 mei 2015

  Aah wat leuk Sabrina! En wat een mooi stuk is het geworden! Ook een hele leuke rubriek is het trouwens! :)

 6. 15 mei 2015 / 15 mei 2015

  Leuk stukje zeg, ik kende Sabrina nog niet zo goed. In dat doorzettingsvermogen herken ik mezelf wel: waar een wil is is een weg!
  Zoals Celeste al zei, leuke rubriek inderdaad, origineel!

 7. Kim
  15 mei 2015 / 15 mei 2015

  Ah dit is zo interessant om te lezen. Er zijn zoveel richten die je op kunt gaan, en jij gaat zeker een mooie richting op Sabrina :)
  Fijne rubriek, ik ga even tussen de andere verhalen rondsnuffelen.

 8. 17 mei 2015 / 17 mei 2015

  Hahaha wat grappig dat dat meisje moest lachen om je uitspraak, heel interessant! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder