Eerste hulp bij make-up ongelukken: Zo repareer je een kapotte blush!

repareren-2b

Voor velen – of in ieder geval voor mij dan – is de aanschaf van een dure blush of gezichtspoeder iets waar best een tijdje over wordt nagedacht. En als je dan dat product van een mooi high-end merk in je kast heb liggen ben je er best zuinig op. Maar als je net zo onhandig bent als ik soms dan valt er wel eens iets uit je handen, ook je dure blush of oogschaduw. Oh man, de keren dat ik een oogschaduw of poeder uiteen zag vallen op de badkamervloer zijn niet meer te tellen… and I wasn’t so happy!

De hele boel in de vuilnisbak gooien lijkt een logische eerste gedachte, maar het repareren van je make-up kan er vaak voor zorgen dat je die ene blush toch weer kunt gebruiken. Wellicht niet zo mooi vormgegeven als bij aanschaf, maar uiteindelijk koop je een product toch vanwege de functionaliteit? Toen ik een tijdje terug mijn Nars Orgasm blush kapot liet vallen, waagde ik het erop en besloot ik hem zelf in ere te herstellen. Het bleek helemaal niet moeilijk, dus vandaag laat ik je zien hoe ik mijn blush repareerde!

repareren-1b

Het leuke is dat je niet veel nodig hebt om je make-up te repareren en dat het ook nog eens super snel gebeurd is. All you need is een flesje pure alcohol (verkrijgbaar bij de drogist), een tissue of keukenrol, een muntje of een kartonnetje dat je op maat van je make-up doosje knipt en een theelepeltje. Zorg er in ieder geval voor dat de ondergrond waarop je werkt vies mag worden, want er gaat ongetwijfeld een beetje geknoeid worden.

repareren-3a

Ik vond het herstellen van mijn blush aanvankelijk best spannend en dat is vooral omdat je begint met het verder kapot maken van het product. Maar geen zorgen: dit komt helemaal in orde. Echt, I promise. Ontsmet het lepeltje met wat alcohol en druk vervolgens met (de achterkant van) het lepeltje de grove stukjes blush/oogschaduw nog verder kapot. Dit kan in de pan zelf, maar ook in een apart bakje.. net wat je zelf fijn vindt.

Maak het zo klein dat het bijna poeder wordt en er bijna geen grove stukken meer in zitten. Voeg voorzichtig wat van de pure alcohol aan het poeder toe, net zolang tot je een plakkerige substantie krijgt. Bij gebruik van een apart bakje kun je nu het goedje terugdoen in de pan.

repareren-4a

Zorg ervoor dat het geheel egaal wordt, door bijvoorbeeld met de achterkant met het lepeltje de substantie te verdelen. Pak vervolgens de op maat geknipte kartonnetje of het muntstuk en doe de tissue er omheen.

repareren-5

Met het kartonnetje of het muntstuk duw je nu het poeder stevig in de pan. Je zult zien dat er vrij veel kleur op het tissue achterblijft; dit wordt veroorzaakt door de alcohol. Het is belangrijk om het poeder overal even goed aan te duwen, zodat het product straks gelijk verdeeld is in de pan. Laat de make-up na het persen ervan een dag staan, zodat de alcohol kan vervliegen. Het is natuurlijk ook handig om het doosje vast wat te poetsen, zodat overgebleven losse korreltjes make-up niet door je hele huis komen te liggen.

repareren-6a

En tadaa.. het eindresultaat! Het lijkt op mijn foto’s misschien alsof er wat kleurverschil zichtbaar is, maar dat komt door de lichtinval bij ons in de keuken op de verschillende momenten van fotograferen (I’m sorry) en is dus niet te wijten aan de alcohol. Je kunt je product dus gewoon weer gebruik zoals voorheen, want de kleur blijft hetzelfde! Ik ben ontzettend blij dat ik erachter kwam dat ik op deze eenvoudige manier zelf mijn make-up kan fixen en dat een product wat eerder rijp bleek voor de vuilnisbak, toch nog te gebruiken is. Heb jij deze manier van make-up repareren al eens geprobeerd?

Delen:

10 Reacties

 1. 14 mei 2015 / 14 mei 2015

  Cool! Heb dit nog nooit gezien. Wel echt zonde hoe die eerste foto eruit ziet, maar gelukkig maak je hem weer helemaal heel!

 2. 14 mei 2015 / 14 mei 2015

  Wauw wat een handige tip! Ik ga hem even opslaan.

  Liefs,
  Kim

 3. 14 mei 2015 / 14 mei 2015

  Ik liet onlangs mijn All About Matt poeder van Essence vallen en heb met exact dezelfde methode de poeder weer ‘compact’ in het doosje gekregen. Ik kan dus beamen dat het werkt! :)

 4. 14 mei 2015 / 14 mei 2015

  O wauw, wat een ontzettende handig tip zeg! Al helemaal voor mij haha, omdat ik altijd alles echt uit mijn handen laat vallen. je bent dus best wel mijn redding in nood haha ;-) X

 5. Lisa
  14 mei 2015 / 14 mei 2015

  Zeker handig bij zo’n dure blush als die van Nars!

 6. 15 mei 2015 / 15 mei 2015

  oh wat een super handige tip! deze ga ik opslaan want ik laat mijn poederdoos nog wel eens vallen, kluns die ik ben :)

 7. 15 mei 2015 / 15 mei 2015

  Dit wil ik nog steeds eens proberen, lijkt mij ontzettend handig! Het gebeurt mij namelijk weleens dat ik een product kapot laat vallen :-)

 8. 17 mei 2015 / 17 mei 2015

  Handig tip! Gelukkig valt er niet zo vaak wat bij mij kapot (zoveel make-up heb ik dan ook niet haha)

 9. 24 mei 2015 / 24 mei 2015

  Wat een handige tip, gelukkig is het enige wat ik ooit kapot heb laten vallen was een gezichtspoeder van Essence!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder