Twintigers vertellen | I’m looking for you!

twintigers-vertellen2

Hej allemaal! Ruim een jaar geleden schreef ik de laatste blogpost binnen de serie Twintiger aan het woord. Het was een experiment dat – in mijn beleving althans – fantastisch uitpakte. 19 persoonlijke en ontzettend inspirerende verhalen, allen zo verschillend. Dat vraagt om een vervolg! En dat vervolg gaat er nu komen, maar daar heb ik wel jouw hulp voor nodig! In de rubriek Twintigers vertellen wil ik jou opnieuw aan het woord laten. Maar wel op een andere manier. Lees snel verder voor meer uitleg!

In Twintiger aan het woord liet ik steeds één twintiger per keer aan het woord, over een of meerdere aspecten van haar/zijn leven. Dit leverde interessante invalshoeken op, vind ik. Toch wil ik het dit keer net ietsjes anders aanpakken; ik ben benieuwd naar jouw mening over specifieke zaken en gevoelens in het leven. Dit kan iets concreets zijn als studeren carrière maken of financiën, maar ook over gevoelens als geluk, liefde of keuzestress. Per aflevering zal ik mijn ideeën over het thema van die week met jullie delen en daarnaast twee of drie andere twintigers aan het woord laten. Misschien denken we volledig hetzelfde over sommige onderwerpen, misschien totaal anders.. ik ben erg benieuwd naar het resultaat! Twintigers vertellen zal niet, zoals de vorige rubriek, iedere vrijdag online komen. Ik streef naar eens per twee weken, afhankelijk van de hoeveelheid reacties.

De thema’s

Misschien ben je nu benieuwd met welke thema’s ik de serie wil aftrappen. Dat ga ik je vertellen!

Thema 1: Het thema voor de eerste aflevering zal zijn Studeren. De scholen en Universiteiten zijn weer net begonnen en dat lijkt mij een mooi moment om stil te staan bij studeren. Welke studie doe je / heb je gedaan en waarom heb je hiervoor gekozen? Ben je nog steeds blij met je keuze en ben je uiteindelijk in dat vakgebied gaan werken? Of ben je gestopt of geswitcht? Zoveel vragen, zoveel antwoorden! Ik ben benieuwd!

Thema 2: Keuzestress. Veel Twintigers ervaren keuzestress in hun leven; je wilt investeren in een mooie carrière, een leuk sociaal netwerk hebben, veel van de wereld zien en ook nog een fijne relatie. Herken jij deze keuzestress of heb je er nooit last van (gehad)? Zie je het wel bij anderen? Hoe zou jij ermee dealen? Hoe zie jij dit fenomeen; bij jezelf of in het algemeen?

Thema 3: Vriendschap. Door je leven heen ontmoet je verschillende soorten mensen, waarvan sommige contacten uitgroeien tot echte vriendschappen. Sommige vrienden ken je al vanaf de kleuterschool, andere vrienden heb je drie maanden geleden leren kennen op een borrel. Hoe zie jij jouw vriendschappen en vriendschap in het algemeen? Zijn vriendschappen die jaren oud zijn meer waard dan nieuwe vriendschappen? Heb je veel vrienden (nodig), of heb je aan twee vrienden genoeg? Of voel je je misschien soms wat eenzaam en zou je wel meer vrienden willen? Kom uit je comfort zone (dat ga ik ook doen) en deel je visie met andere twintigers!

Meedoen?

Wil je meedoen aan Twintigers Vertellen? Dat kan natuurlijk, graag zelfs! Laat een berichtje achter in de reacties onder dit bericht of stuur mij een e-mailtje. Je mag vast aangeven of je aan een van bovenstaande thema’s wilt meedoen (meerdere mag!), maar ik kan je ook vertellen welke thema’s nog meer zullen komen. Je mag natuurlijk ook meteen een tekstje (+/- 100 woorden) met jouw visie over dat thema meesturen. Uiteraard plaats ik een linkje naar jouw blog of Instagram account als je dat wilt!

Dus lijkt het je leuk om mee te doen? Stuur me dan een mailtje of reageer onder dit bericht! Ik kijk enorm uit naar jullie verhalen!

Delen:

19 Reacties

 1. 14 september 2016 / 14 september 2016

  Aaah jammer, al twee jaar geen twintiger meer ? Herken de onderwerpen wel trouwens dus ik ga het zeker volgen!

 2. 14 september 2016 / 14 september 2016

  Tof! Lijkt me leuk om mee te doen, vooral thema’s 1 en 2 vind ik interessant!

 3. 14 september 2016 / 14 september 2016

  Hey
  Klinkt mij leuk. Ik wil altijd wel mee doen
  Liefs
  Rozemarijn

 4. 14 september 2016 / 14 september 2016

  Ik zou graag iets schrijven over het thema studeren :)

 5. 14 september 2016 / 14 september 2016

  Heel tof idee! Ik doe zeker mee en ben benieuwd naar alle thema’s :)

 6. 14 september 2016 / 14 september 2016

  Oh wat een tof idee! Ik doe graag mee, met de vriendschappen rubriek :-)

 7. 14 september 2016 / 14 september 2016

  Ik ben geen twintiger meer, maar ben wel benieuwd om de reeks te lezen en te kijken of het voor mij ook nog herkenbaar is.

 8. 14 september 2016 / 14 september 2016

  Gedeeld voor je op Twitter voor de twintigers die mij volgen! Zelf allang geen twintiger mee ;) maar heel benieuwd naar de artikelen!

 9. Lieke
  14 september 2016 / 14 september 2016

  Wat leuk dat je een vervolg brengt aan Twintiger aan het Woord.
  Ik heb daar toen met veel plezier aan meegedaan.
  De onderwerpen die je nu bespreekbaar maakt spreken mij ook erg aan.
  Vooral Keuzestress en Vriendschappen.
  Mocht ik nogmaals mee mogen doen, dan hoor ik dit graag. :)

  • twintigennogwat
   14 september 2016 / 14 september 2016

   Natuurlijk mag je nog een keer meedoen, hartstikke leuk! Ik ga je later deze week mailen! :-)

   • Lieke
    14 september 2016 / 14 september 2016

    Leuk! Ik zie je mail wel tegemoet komen :)

 10. 14 september 2016 / 14 september 2016

  Ik ben zelf nog geen twintig, maar ik kijk uit naar de blogs over deze onderwerpen!

 11. 14 september 2016 / 14 september 2016

  Ik realiseerde me dat ik twintig ben en dus mee mag doen met deze rubriek, en dat zorgde ervoor dat ik me nu best wel oud voel, haha. Ik vond je vorige rubriek altijd erg leuk om te lezen en ben benieuwd naar deze blogs! Ik ga nog even nadenken over of ik zelf ook mee wil doen.

 12. 15 september 2016 / 15 september 2016

  Ik had het via Twitter al laten weten dat ik het super leuk vind dat er een vervolg komt! Ik doe graag mee. Ik vind alle thema’s eigenlijk wel interessant, dus als je me nodig hebt, zou ik dat heel leuk vinden.

 13. 18 september 2016 / 18 september 2016

  Jaaa supertof dat je dit weer gaat doen! Ik ben geïnteresseerd in alle drie de thema’s én in de thema’s die nog gaan komen!

 14. 30 september 2016 / 30 september 2016

  Als je nog twintigers zoekt… dan wil ik wel mijn verhaal over thema 2 of 3 delen! En als je al genoeg meiden hebt gevonden, houd ik je blog goed in de gaten voor alle ervaringen.

  • twintigennogwat
   2 oktober 2016 / 2 oktober 2016

   Ik zou het absoluut leuk vinden als je meedoet, dus you’ve got mail! ;-)

 15. 18 oktober 2016 / 18 oktober 2016

  Ik ben nieuw op jouw blog, maar wat een leuk concept zeg!
  Ik ben wel benieuwd naar de andere thema’s, ik kan me namelijk wel voorstellen dat je nu een maand later voor de huidige thema’s al genoeg dames hebt :)

 16. 23 december 2016 / 23 december 2016

  Ook al is het de laatste jaren wat minder gegaan bij mij, wil ik graag meedoen. Misschien is het interessant om ook mensen te laten lezen hoe het leven een andere wending kan krijgen alsndat je gehoopt had. Qua werk, vriendschap of gezondheid / leven. Succes voor de rest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder