Twintigers Vertellen | Werk en Carrière

Twintigers vertellen - Werk en Carrière

Yes, daar zijn we dan weer met een nieuwe editie van Twintigers Vertellen! De vorige aflevering kwam alweer 2,5 maand geleden online, dus het werd wel weer eens tijd voor een vervolg. In Twintigers Vertellen wil ik jou aan het woord laten over allerlei zaken en gevoelens die voorbij komen in het leven van twintigers van nu. Dit kan iets concreets zijn als studeren of financiën, maar ook over gevoelens als geluk, liefde of de persoonlijke verhalen achter tatoeages. In de aflevering vandaag staat centraal: Werk en Carrière.

“Twintigers kiezen voor geluk in plaats van voor carrière”, “Tijd maken voor vrienden en familie belangrijker dan werk voor de twintiger van nu” en “Twintigers willen meer dan alleen geld”. Het zouden zomaar uitspraken kunnen zijn uit een van de vele artikelen die over dit onderwerp geschreven worden in kranten en online media. Is dat ook zo?

Mijn werk als Online (Content) Marketeer

Als ik ’s ochtends het kantoor binnenstap begroet ik wat collega’s, pak ik er een mok hete thee bij en bekijk mijn lijstje met zaken die ik die dag wil gaan doen. Op de planning? Onder andere een overleg met een van de consultants over een artikel dat ik ga schrijven, er moet een mailing de deur uit, ik ga een collega helpen met het optimaliseren van zijn LinkedIn account en ik moet wat aanpassingen doen aan de website van het bedrijf. Een fijne afwisseling van bezigheden! Het is alweer vier maanden geleden dat ik als Online (Content) Marketeer begon te werken bij mijn huidige werkgever, een Software / IT bedrijf, en ik heb het enorm naar mijn zin en leer iedere dag bij. Dit werk is wat ik het allerleukste vind, waar ik iedere dag weer blij van word.

Bijzonder hoeveel er kan veranderen in een paar jaar. Want wat mijn carrièrepad ging worden? Tijdens mijn stage in Zweden merkte ik dat lesgeven (iets dat ik altijd als optie had gehouden) niet bij me paste. Of wilde ik misschien gaan promoveren? Er was zoveel mogelijk! Uiteindelijk startte ik na mijn afstuderen drie jaar geleden vrijwel direct als communicatiemedewerker bij een HR organisatie. Die functie groeide al snel uit naar een rol waarin online communicatie en marketing gebundeld werden en dat is een rol waar ik ook nu nog iedere dag in groei. Ook al vervul ik die rol nu voor een ander bedrijf dan destijds deed. De afgelopen jaren heb ik een hoop geleerd over wat ik (op dit moment) belangrijk vind in mijn carrière: een vast contract is niet heilig en als je open staat voor nieuwe mogelijkheden en kansen komen ze altijd op je pad. Verder leerde ik dat je niet bang hoeft te zijn om je ambitie uit te spreken (want ja, ik ben bijzonder ambitieus om te groeien binnen mijn vakgebied), keihard te werken en nieuwe dingen te proberen, maar dat je wel goed voor jezelf moet blijven zorgen. Want gelukkig zijn en waardevolle tijd besteden met naasten? Ja, dat is ook voor mij een hele belangrijke factor.

Dit vertellen andere twintigers:

twintigers-vertellen-nathalie Nathalie – mywindingpath.com
“Ik ben na de middelbare geschiedenis gaan studeren in de volle overtuiging dat ik professor zou worden. Na 4 jaar universiteit was ik dat wollige wereldje zat en moest ik mijn doel waar ik 12 jaar aan had gewerkt loslaten. Vervolgens ben ik gaan denken over wat ik wel wilde en ik kwam uit op ‘mensen helpen’. Hoe en wat dat wist ik niet maar ik had geld nodig en ben gaan werken op een klantenservice. Uiteindelijk heeft mijn huidige werkgever me benaderd voor een Tech Support functie en binnen een jaar heb ik promotie gemaakt en train ik mensen in software. Van geschiedenis naar IT is iets waar ik zelf ook nog van sta te kijken maar ik zou eigenlijk niet meer terug willen. Mensen helpen hun passie te tastbaar te maken (wij verkopen o.a. webwinkelsoftware) en van hun hobby hun baan, is het mooiste in de wereld. Uiteindelijk geef ik alsnog les maar in iets wat ik nooit had verwacht. Mijn advies: pak iets aan, wees niet bang om uit je comfortzone te komen en durf onder aan de ladder te beginnen.”
Audrey – eenofandereblog.nl
De beste beslissing die ik tijdens mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen nam, was om stage te gaan lopen. Zoals bij de meeste universitaire studies is dat niet verplicht, maar ik voelde sterk de behoefte om al die kennis in de praktijk te gaan brengen. En dat lukte zeker! Ik kon ook na mijn stage blijven werken bij de gemeente, waardoor ik tijdens mijn master een heel leuke en nuttige bijbaan had. Daarna zat ik een jaar in de webcarewereld en inmiddels werk ik bij een communicatiebureau. In al mijn banen heb ik veel geleerd en zeker de laatste tijd ontwikkel ik mezelf in razend tempo. Hoewel ik niet geloof dat je je carrière helemaal kunt uitstippelen zoals je wil – de Flexwet nekte ook mij – denk ik wel dat je kansen moet grijpen en niet bang moet zijn om jezelf uit te dagen. Maar bovenal moet je iets doen waar je oprecht gelukkig van wordt.”
twintigers-vertellen-audrey
twintigers-vertellen-Dionne Dionne – Diolifestyle.nl
“Geruime tijd heb ik getwijfeld wat ik wilde studeren. Ik koos voor een brede HBO opleiding: Social Management. Lange tijd heb ik getwijfeld over de opleiding, maar opgeven was in mijn ogen geen optie. In die tijd ben ik begonnen met mijn blog Diolifestyle.nl, daar kon ik wel mijn ei kwijt. Zo ijverig als ik ben wilde ik binnen vier jaar het diploma behalen en dat lukte. Ik volgde mijn hart en ging in mijn eentje reizen door Spanje. Doordat ik alleen reisde, heb ik veel nagedacht. Eenmaal terug in Nederland moest ik solliciteren. Binnen twee maanden vond ik een baan als PR en Marketing consultant bij een PR bureau in de ICT- en HR-sector. In het begin was het fantastisch, maar na een halfjaar begon het te knagen. Is dit het? Word ik hier gelukkig van? Nee. Ik besloot mijn baan met vast contract op te zeggen. Op de dag dat ik mijn baan opgezegd had, werd ik in de avond gebeld door de recruiter waar ik die week eerder een sollicitatiegesprek mee had, dat ik aangenomen was. Durf knopen door te hakken en in het diepe te springen. Het belangrijkste is dat je iets doet waar je gelukkig van wordt.”

Ook meedoen met Twintigers Vertellen? Stuur dan een mailtje naar info [@] sommarmorgon.com onder vermelding van Twintigers Vertellen of reageer onder dit artikel. Ik zoek nog enkele deelnemers voor de volgende thema’s: geloof, liefde, kinderen, politiek en ambitie. En heb je een thema dat je graag in deze rubriek zou willen terugzien? Dan laat dat mij zeker weten! Ik zou het super vinden als je zou meedoen!

Wat voor werk doe jij? En vind je carrière maken belangrijk?

Delen:

7 Reacties

 1. 31 maart 2017 / 31 maart 2017

  Haha, ik dacht nog, eens kijken of ik ook wat zal insturen. Tot ik me bedacht dat ik geen twintiger meer ben… Leuk om te lezen!

 2. 31 maart 2017 / 31 maart 2017

  Tof om de andere inzichten te lezen! Vooral het pad dat Nathalie heeft afgelegd is echt bijzonder. Gaaf dat ze helemaal op haar plek zit, ook al is het compleet iets anders.

 3. 31 maart 2017 / 31 maart 2017

  Ik ben al lang geen twintiger meer :-), maar sinds een jaar ben ik ook als online content marketeer werkzaam bij een online drogisterij. Een baan die mij echt op het lijf geschreven is! Ik heb overigens totaal geen marketing/communicatie achtergrond. Ik heb creatieve therapie gestudeerd, was werkzaam in de psychiatrie. Iets totaal anders dus :-)

 4. 31 maart 2017 / 31 maart 2017

  Leuk om te lezen. Ik ga bijna de 30 aantikken ;-)
  Ik ben zelf, zoals je weet pedagogisch medewerkster. Ik doe verschillende werksoorten waardoor ik werk met kids van 2 tot 12 jaar. Heel uitdagend en ben super blij met mijn baan :-)

  Het plezier in mijn werk is voor mij de grootste must

 5. 12 april 2017 / 12 april 2017

  Wooow werkelijk interessant artikel! Omdat het me binnen een paar jaar ook te wachten staat ? en toen ik op je naam bij demooistesteraandehemel.nl klikte en je blognaam zag verschijnen in de url, dacht ik meteen al ‘leuke naam, dus sowieso ook een leuke blog!’

  • twintigennogwat
   16 april 2017 / 16 april 2017

   Wat leuk om te horen, dankjewel Iris! Misschien zijn de andere artikelen in deze serie dan ook leuk voor je om te lezen?

   • 17 april 2017 / 17 april 2017

    Mss ooit ? maar vooral het werk en carrière gedoe kijk ik enorm naar uit! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder