Terugblik | Dingen die ik deed in maart

Dingen die ik deed in maart: Harry Potter expo

Hej allemaal! De klok is vooruit gezet dus de dagen lengen weer aanzienlijk en ook de zon laat zich deze week van haar goede kant zien. Wat is het heerlijk weer buiten! De maand maart is zo goed als voorbij: nog twee dagen tot het alweer april is. Mijn blog lag de afgelopen periode een beetje stil, omdat ik gewoon heel graag de prioriteit even ergens anders wilde leggen. Maar ik heb ‘het blogvirus’ weer een beetje te pakken gelukkig! Zo hoop ik aankomende vrijdag ein-de-lijk weer eens een editie van Twintigers Vertellen online te kunnen zetten, want ai ai ai… dat ligt al zo lang op de plank! Om maar direct van mijn hervonden zin in bloggen gebruik te maken ga ik eens beginnen met terugkijken naar enkele dingen die ik deed in de afgelopen maand. Niet meer in de vorm van een uitgebreide Photo Diary, maar gewoon met een korte terugblik op 5 leuke bezigheden. 

Ik nam afscheid van een freelance opdracht

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de hernieuwde zin om te bloggen komt deels voort uit het feit dat ik gestopt ben met een freelance opdracht als social media marketeer. Deze opdracht deed ik bijna drie jaar (nét de drie jaar niet volgemaakt, jammer!) naast mijn fulltime baan. En dat was super leuk, ik heb er enorm van genoten omdat ik me zo betrokken voelde bij het bedrijf in kwestie en de doelgroep waarmee zij werkten. Maar het bedrijf groeide en zowel zij als ik voelden dat het tijd werd voor iemand die veel meer uren voor hen kon maken dan ik: mijn focus ligt immers op mijn fulltime betaalde baan. Binnenkort komt er een kleine afscheidsborrel en dan moet ik het gaan loslaten. Enorm jammer, maar het brengt vast weer hele mooie nieuwe kansen. En voor nu wat meer vrije tijd… om te bloggen, bijvoorbeeld.

Dingen die ik deed in maart: Concert Jan-Willem Rozenboom

Pianoconcert van Jan-Willem Rozenboom

Ik heb al wel eens vaker geschreven over mijn liefde voor klassieke muziek. Zo ging ik afgelopen december naar een alternatief Weihnachts-oratorium van Bach door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir in Tivoli Vredenburg en ga ik ook wel eens naar andere vormen van klassieke muziek.

Jan-Willem Rozenboom kennen veel mensen waarschijnlijk als de vaste pianist van Guus Meeuwis. Wat minder mensen weten is dat hij een waanzinnig getalenteerde klassieke pianist is, die ooit cum laude afstudeerde aan het conservatorium. De voorstelling bestond uit een halfuur toelichting over de Goldberg variaties van Bach die hij zou gaan spelen en technieken die daarbij komen kijken. Na de pauze speelde Jan-Willem deze variaties (een stuk van 70-80 minuten) ineens achter elkaar door. Uit zijn hoofd ook nog. Daarbij was hij zo gefocust en speelde hij zo toegewijd: ik vond het werkelijk prachtig en heb er zo enorm van genoten. Wauw, just wauw!

Dingen die ik deed in maart: golfen

Ik stond weer op de golfbaan

Golf en Amy: het is soms een moeilijke combinatie. De golfsport is wat mij betreft een van de allerleukste sporten om te doen, maar tegelijk is het soms ook een behoorlijke mentale challenge. Zeker wanneer ik druk ben of niet lekker in mijn vel zit, lukt het me niet om die ballen goed weg te krijgen. Daarnaast: regen of kou? Nah… ik blijf lekker thuis. De laatste keer dat ik een balletje ging slaan was dan ook al even geleden. Maar toen kwam daar ineens die warme lentedag waarop ik ook nog eens geen plannen had. Dan toch maar even de baan op om wat te oefenen… en het ging zowaar best goed! Een instant heerlijk gevoel, dus ik ga heel snel weer eens echt een goede ronde lopen. Zin in!

Dingen die ik deed in maart: Harry Potter expo

Harry Potter Expo

Afgelopen weekend ging ik samen met mijn zusje, mijn vriend en een gezamenlijke vriend naar de Harry Potter expo in Utrecht. Bijna mijn gehele tienerjaren werden in beslag genomen door de boeken én films waarin de magische wereld van Harry Potter centraal staat. Ik was dan ook enorm excited om erheen te gaan.

We liepen door Hagrids huisje, het verboden bos, de Grote Zaal met vliegende kaarsen en zagen veel van de kostuums zoals ze gebruikt zijn in de films. Kortom: je waande je echt even in de film. Een toffe ervaring! Enige minpuntje vind ik wel dat we na ongeveer 45 minuten al buiten stonden. De expositie is niet zo lang; je loopt er (ook op een zaterdag) dan ook vlot doorheen, zelfs als je alle bordjes met toelichting rustig leest. Ik had stiekem wel een hoger experience gehalte verwacht, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Anyhow: het was erg leuk om te zien en te ervaren en ik ben zeker weten blij dat ik gegaan ben.

Dingen die ik deed in maart - vegetarisch eten

Nieuwe gerechten uitproberen

Er was iets dat meer dan ooit centraal stond in mijn dagelijkse leven de afgelopen maand: het ontdekken en uitproberen van nieuwe gerechten. Zoals ik in de blogpost van afgelopen zondag al zei ben ik steeds meer bezig met bewustere keuzes maken als het op eten aankomt. Een belangrijk onderdeel daarbij is mijn streven om 90% van alle maaltijden die ik eet vegetarisch te eten. Ik wil voorlopig nog wel vis blijven eten, maar waar mogelijk vlees weglaten. Ik leerde al snel een belangrijke les: je moet vlees niet vervangen, maar gewoon kiezen voor andere maaltijden zodat je het niet mist. Ik ben dan ook een trouwe bezoeker geworden van alle ‘groene’ blogs, in de hoop daar leuke recepten te kunnen vinden. En dat lukt al vrij aardig!

Het overzichtje van dingen die ik deed in maart is stiekem wat langer geworden dan ik vooraf had gedacht, maar hopelijk vonden jullie het leuk om even mee te kijken! Ik hoop dat jij ook een maand vol mooie momenten achter de rug hebt. Ik wens je voor vandaag in ieder geval een prachtige dag toe!

Welke leuke dingen deed jij in maart en heb je mooie plannen voor april?

Delen:

10 Reacties

 1. 29 maart 2017 / 29 maart 2017

  Oh wauw dat van Jan Willem wist ik inderdaad niet. Stiekem kan ik klassieke muziek ook wel waarderen maar luister het te weinig.. Waar golf je trouwens? Bij ons hebben ze ook een prachtig mooi golfbaan…

  • twintigennogwat
   29 maart 2017 / 29 maart 2017

   Oeh echt waar! Misschien dat ik dan daar eens ga kijken, ik golf namelijk geregeld op verschillende banen maar het meest op de baan in mijn woonplaats.

 2. 29 maart 2017 / 29 maart 2017

  Leuk dat je naar de Harry Potter Expo bent geweest! Ik vond ook dat het erg snel ”voorbij” was.

  • twintigennogwat
   29 maart 2017 / 29 maart 2017

   Ja, jammer is dat he!

 3. 29 maart 2017 / 29 maart 2017

  Wat een leuke maand! De Harry Potter Expo zou ik ook nog graag willen bezoeken.

 4. 29 maart 2017 / 29 maart 2017

  De Harry Potter Expo staat ook nog op mijn lijstje! – Ik denk dat het, als het over HP gaat, altijd te kort is voor mij haha!

 5. 29 maart 2017 / 29 maart 2017

  Wat een leuke maand, leuk ook zo’n terugblik. Maandelijks doen? ;-)
  Die HP expo zal vast ook wat zijn voor mijn man.

  • twintigennogwat
   29 maart 2017 / 29 maart 2017

   Jaa dat deed ik eerst in de vorm van een photo diary, maar daar wilde ik mee stoppen na 2,5 jaar. Ben nog steeds aan het zoeken naar de juiste vorm :)

 6. 29 maart 2017 / 29 maart 2017

  Wat grappig dat je golft. Ik heb nog nooit ‘echt’ gegolfd, alleen de boerengolf en midgetgolf. Maar ik ben heel slecht met ballen. En water en struiken enzo.

  • twintigennogwat
   29 maart 2017 / 29 maart 2017

   Haha, dat dacht ik ook van mijzelf maar gelukkig is het te leren ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder