New In | Vasa Blå in-ear headphones

Sudio Vasa Blå oordopjes

Wekelijks breng ik aardig wat tijd door in de auto. Bijvoorbeeld voor zakelijke afspraken of om vrienden en familie te bezoeken. Naast radio luisteren en keihard meezingen met de muziek, gebruik ik zulke momenten ook altijd om even een ‘belrondje’ te doen. Even aan mijn vriend laten weten dat ik onderweg ben naar huis na een lange werkdag, of even bijkletsen met mijn moeder. Sinds een paar weken doe ik dat met mijn nieuwe draadloze oordopjes van Sudio Sweden. Die ik overigens niet alleen testte in de auto, maar ook tijdens wandelingen ’s avonds, tijdens het sporten, in het vliegtuig en in de supermarkt. De oordopjes zijn zeer fotogeniek, maar hoe is de kwaliteit?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sudio Sweden

Sudio Vasa Blå oordopjes - box

Vormgeving

De Sudio draadloze oordopjes die ik mocht ontvangen komen uit de Vasa Blå lijn (genoemd naar de 16e eeuwse Zweedse koning Gustaf Vasa plus een hint naar de bluetooth koppeling met je device, leuk gevonden!). De Vasa Blå oordopjes zijn verkrijgbaar in vier kleuren: Roze, blauw, zwart en wit. De eerste twee zijn afgewerkt met goud, de andere twee met rosegoud. Naast de oordopjes zelf ontvang je een lederen opberghoesje, een clip om de oortjes aan je kleding te bevestigen zodat je ze niet kwijtraakt, 4 paar extra plastic dopjes in verschillende maten en een oplaadkabel. Het geheel wordt geleverd in een witte verpakking, die net als de oordopjes zelf chique en stijlvol aandoet. Draadloze headphones zijn vaak wat sportiever van uiterlijk maar ik vind dat deze oordopjes van Sudio juist prachtig zijn vormgegeven.

Net als enkele andere bloggers die deze headphones mochten testen, koos ik voor het model in wit met roségoud. Deze kleurencombinatie matcht simpelweg het beste met mijn iPhone, die in exact dezelfde kleuren is uitgevoerd.  Het was een klein beetje zoeken welke maat oordopjes voor mij het beste werkte, want in eerste instantie vielen ze steeds uit. Ik draag op festivals echter ook Pluggerz for kids vanwege mijn smalle gehoorgang, dus dat ook bij deze Sudio oordopjes de kleinste maat het beste paste was geen grote verrassing.

Sudio Vasa Blå iphone achterkant

Koppelen met je telefoon

De kabel van de Vasa Blå oordopjes bevat zowel een accu als een afstandsbediening met volume-knoppen, een pauze-knop waarmee je tevens een gesprek kunt aannemen en afsluiten én een microfoon. De oordopjes zijn eenvoudig te koppelen met je telefoon, door het inhouden van de ‘play’ knop. De verbinding is snel gemaakt en stabiel, wat erg fijn is! Volgens de handleiding zou de accu ongeveer 8 uur mee moeten kunnen gaan en dat bleek ook accuraat. Dat betekent in mijn geval véél telefoontjes! De oordopjes zijn trouwens ook in no time opgeladen via de USB aansluiting.

Sudio Vasa Blå oordopjes - Amy

Geluidskwaliteit

Goed, het geluid dan. Uiteindelijk is dat toch het belangrijkste van deze prachtige gadget. Sudio geeft aan dat de 10.2 mm driver hun beste is tot nu toe. Nu ben ik daar niet helemaal in thuis maar Google leert mij dat dit gaat om het formaat van de driver, dus het stukje wat het geluid produceert. Kijkend naar de specificaties, de prijsklasse en de bluetooth verbinding geeft de Sudio Vasa Blå een uitstekende geluidskwaliteit. De oordopjes geven heldere, strakke tonen over bijna het volledige bereik en de geluidssignatuur is redelijk neutraal. Vooral de hoge en middentonen zijn dik in orde. De bas ook wel, maar mocht je dol zijn op een lekkere flinke bas dan ga je dat vermoedelijk wel een klein beetje missen.

Overigens moet ik zeggen dat de kwaliteit van de oordopjes mij tijdens het bellen echt verbaasde. Het geluid is zó scherp. Hiervoor was ik de standaard telefoon oordopjes gewend (die met een lightning-naar-mini-jack kabeltje nu aan mijn telefoon bevestigd zijn, sinds ik geen audio jack ingang meer heb) en ik kan je vertellen: dat verschil merk je écht. Enorm goed, zelfs. Een keer was ik in de auto aan het bellen en toen vroeg mijn vriend ‘wat hoor ik voor geluid bij jou daar?’. Het bleek mijn richtingaanwijzer te zijn. Het geeft wel aan hoe scherp het geluid is.

Specificaties

 • Type: 10,2 mm Dynamische Luidspreker
 • Frequentie: 18 Hz – 23 kHz
 • Gevoeligheid: 113 dB SPL @ 1 kHz
 • Impedantie: 32 Ohm @ 1kHz

Sudio Vasa Blå earplugs

Mijn ervaring met Sudio Vasa Blå

Om te beginnen zijn de Vasa Blå oordopjes super handig in gebruik. Ik was enorm (positief) verbaasd over de heldere, volle geluidkwaliteit. Daarnaast is de look natuurlijk waanzinnig. Enige nadeel kan zijn dat het design van de oordopjes misschien wat vrouwelijk is waardoor het mannen wellicht minder aanspreekt, maar gelukkig zijn de earplugs ook in andere kleuren beschikbaar. Ook kunnen zij bij Sudio terecht bij hun te gekke on-ear hoofdtelefoons. Het lederen hoesje dat je trouwens bij de oordopjes krijgt is heel handig. Ik ben meestal een beetje slordig met mijn elektronica (als in: mijn iPhone 7 had na 2 dagen al twee flinke krassen door mijn sleutelbos omdat ik er geen hoesje omheen had), maar de oordopjes blijven echt schoner en goed beschermd door het hoesje. Meestal liggen ze in mijn auto, maar eenmaal in mijn tas gaat het hoesje er altijd omheen.

Heb je eenmaal de juiste maat oordopjes gevonden, ervaar je een hele fijne pasvorm die bovendien het omgevingsgeluid perfect filtert. In het vliegtuig had ik geen last van luid sprekende buren. Toch vind ik ze ook in de auto prettig, omdat niet ál het omgevingsgeluid wordt weggefilterd. Het moet immers wel veilig blijven. Deze in-ear headphones kosten 90 euro en hoewel dat prijzig is, vind ik het gerechtvaardigd als ik kijk naar de kwaliteit en het design. Zeker als je heel vaak gebruik maakt van (in-ear) headphones en een muziekliefhebber bent, kun je de aanschaf van deze Sudio Vasa Blå oordopjes zéker overwegen. Het zijn oprecht de fijnste oordopjes die ik ooit geprobeerd heb, dus ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt.

Zelf deze oordopjes proberen? Met de code Twintigennogwat krijg je 15% korting
op al je aankopen in de webshop van Sudio Sweden. Bestel je nu een hoofd- of oortelefoon?
Dan ontvang je tijdelijk een gratis phonecase bij je bestelling!

Heb jij wel eens draadloze oordopjes gebruikt?
Of gebruik je liever bijvoorbeeld een hoofdtelefoon over je oren?

Delen:

5 Reacties

 1. 21 april 2017 / 21 april 2017

  Klinkt goed! Ik ben nog opzoek naar goede ‘draadloze’ oordopjes voor op de fiets naar het werk. Ik ga eens kijken :)

  • twintigennogwat
   22 april 2017 / 22 april 2017

   Thanks, lieverd!

 2. 24 april 2017 / 24 april 2017

  Wat een fijne oordopjes, zo klinken ze in ieder geval wel! En erg mooie foto’s heb je ervan gemaakt :-) Ik heb ook draadloze oordopjes en kan niet meer zonder.

  • twintigennogwat
   24 april 2017 / 24 april 2017

   Dankjewel Saskia! Ze zijn super fijn, ik kan net als jij ook niet meer zonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder