Instagram

Blog Persoonlijk

Twintigennogwat.nl bestaat 3 jaar!

Twintigennogwat.nl bestaat 3 jaar

Hoera! Op deze prachtige zondag vier ik niet alleen Eerste Paasdag met familie, maar heb ik ook een klein persoonlijk feestje: mijn blog Twintigennogwat.nl bestaat 3 jaar! Op 16 april 2014 zette ik mijn eerste blogpost online. Dat eerste artikel ging over nagellakjes van het merk MakeUp Academy en als ik nu terugkijk vraag ik me af wat me bezielde. Niet alleen mijn nagellak kunsten, maar ook mijn fotografie skills waren niet denderend, haha! Hoewel ik nog steeds geen natuurtalent ben heb ik op dat laatste gebied volgens mij wel het een en ander bijgeleerd. Ik leerde trouwens meer, want vorig jaar zette ik weer een nieuwe stap: ik startte een YouTube kanaal voor mijn reisvideo’s. Wat is er veel veranderd in de afgelopen drie jaar en wat heb ik veel geleerd!

Edit: twintigennogwat.nl is inmiddels opgegaan in sommarmorgon.com.

Drie jaar bloggen: zo veel geleerd!

Drie jaar geleden, op een koude woensdagmiddag hakte ik de knoop door en startte ik met mijn blog. Het spookte al maanden door mijn hoofd, maar er was steeds iets dat me tegenhield. Ik begon net met fulltime werken na mijn afstuderen en was op zoek naar een plekje waar ik mijn creativiteit kwijt kon en kon schrijven over wat mij bezig hield. Als ik terugkijk op die beginperiode zie ik dat het vooral een grote zoektocht was. Een zoektocht welke stijl van bloggen bij me paste, of ik wel of niet anoniem wilde blijven en soms ook hoe het zat met technische zaken. Langzaam begon ik daar wat meer mijn draai in te vinden en begon ik ook wat meer foto’s te delen van mijzelf. Super eng vond ik het, maar alle lieve reacties verminderden mijn onzekerheid daarover al snel.

Ik ben altijd iemand geweest die graag inhoudelijke stukken schrijft over (soms) diepgaande thema’s en dat is in de afgelopen drie jaar alleen maar toegenomen. Schreef ik zeker het eerste jaar nog zeer regelmatig over bijvoorbeeld beauty, inmiddels is dat een grotendeels gepasseerd station. Ik houd misschien van mijn gezicht vol smeren met diverse make-up; erover schrijven laat ik liever aan mensen over die er meer van weten. Mijn artikelen zijn inmiddels anders van karakter: ik weeg mijn woorden nog altijd zorgvuldig af maar ben wel opener geworden, durf me online tot op zekere hoogte kwetsbaar op te stellen en durf voor mijn eigen mening uit te komen. Ik hoor soms dat mensen mij online opener vinden dan in het echte leven en misschien is dat ook wel zo: dit is mijn plekje, mijn eigen plekje waar ik de regie over kan voeren.

Twintigennogwat.nl bestaat 3 jaar - taartje

Zelfverzekerder geworden

Een bepaalde onzekerheid bleef trouwens heel lang wel bestaan. Ik durfde lange tijd namelijk maar amper over mijn blog te praten. Stel nou dat mensen het stom vonden, of er vervelende grappen over zouden maken? Hoewel ik er nog wel eens last van heb (wat nu als een oude bekende per ongeluk op mijn blog terecht komt?), kan ik het inmiddels wat meer van mij af zetten. Ik blog natuurlijk echt als hobby, maar het heeft me wel dusdanig veel geleerd dat het ook mijn professionele carrière als online (content) marketeer positief heeft beïnvloed. Ook zijn er veel geweldige mensen in mijn leven gekomen door het bloggen, kon ik enkele mooie samenwerkingen aangaan en heb ik door mijn site veel waanzinnige dingen mogen meemaken en beleven. De persreis naar Malmö vorig jaar was een absoluut hoogtepunt en zal ik niet snel meer vergeten. Dat alles heeft mij aanzienlijk zekerder gemaakt.

Hoewel het me niet altijd lukt met dezelfde regelmaat een blogpost online te zetten, geniet ik nog steeds enorm van het schrijven. Maar wat ik misschien nog wel het leukste vind is dat jij de tijd hebt genomen om dit stuk te lezen. Er zijn bezoekers die al vanaf het prille begin geregeld even komen kijken, maar misschien is dit pas de eerste keer dat je mijn blog ziet. Anyhow: ik wil je bedanken. Bedanken voor je aanwezigheid hier en bedanken voor de enthousiaste reacties. Ik waardeer het ten zeerste! Hopelijk zie ik je snel weer hier terug.

Liefs, Amy

 • Reply
  Sylvia
  16 april 2017 at 16 april 2017

  Gefeliciteerde wat een mooie mijlpaal! Hopelijk mogen wel nog lang van je blogspot genieten?. Fijne paasdagen

 • Reply
  Nicole
  16 april 2017 at 16 april 2017

  Van harte gefeliciteerd!! Net als ik drie jaar nu.. Gaaf! Heel fijn dat je bent begonnen want daardoor heb ik je mogen leren kennen!

  • Reply
   twintigennogwat
   16 april 2017 at 16 april 2017

   Jij ook 3 jaar vandaag ja? Gefeliciteerd! En lief dat je dat zegt, ben ook blij dat ik jou mocht leren kennen via deze weg :-)

 • Reply
  Lies
  16 april 2017 at 16 april 2017

  Proficiat! Ik lees hier nog geen 3 jaar mee maar toch al een tijdje en blijf zeker nog hangen.
  Lies plaatste onlangs.. Wat 40 dagen bloggen brachtMy Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   16 april 2017 at 16 april 2017

   Super leuk om te horen, dankjewel Lies!

 • Reply
  yvonne
  16 april 2017 at 16 april 2017

  Gefelicitaart!

 • Reply
  Romy
  16 april 2017 at 16 april 2017

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Wat mooi om te horen hoe je bent gegroeid door het bloggen! Juist je diepgaande artikelen kan ik ook echt waarderen :) Je schrijft heel fijn! Op nog vele mooie blogjaren!

  • Reply
   twintigennogwat
   16 april 2017 at 16 april 2017

   Dankjewel Romy, leuk om te horen! :-)

 • Reply
  Sophie
  16 april 2017 at 16 april 2017

  Geniet van vandaag topper! Je mag trots zijn!
  Sophie plaatste onlangs.. Een kijkje in mijn kamer in IJslandMy Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   16 april 2017 at 16 april 2017

   Thanks voor je berichtje lieve Sophie! x

 • Reply
  Simone
  16 april 2017 at 16 april 2017

  Dat maakt Pasen wel extra leuk! Gefeliciteerd met je 3-jarige blog.
  Simone plaatste onlangs.. Huis & Tuin | Ons tuin project is klaar!My Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   16 april 2017 at 16 april 2017

   Zeker weten, extra speciale dag!

 • Reply
  Mariska
  16 april 2017 at 16 april 2017

  Gefeliciteerd en natuurlijk nog vele blogjaren! :)

 • Reply
  Shirley
  16 april 2017 at 16 april 2017

  Ik lees je artikelen graag. Gefeliciteerd met je jubileum en fijne paasdagen!

 • Reply
  Evelien
  16 april 2017 at 16 april 2017

  Wat een mooie mijpaal Amy! Je hebt zeker al mooie en leuke dingen mogen meemaken. Nog vele blogjaren! X

  • Reply
   twintigennogwat
   16 april 2017 at 16 april 2017

   En jou mogen ontmoeten! :-D

 • Reply
  Veerlez
  16 april 2017 at 16 april 2017

  Gefeliciteerd, op naar de volgende 3 jaar!

 • Reply
  Audrey
  16 april 2017 at 16 april 2017

  Gefeliciteerd! Dat je nog maar heel lang mag blijven bloggen :)
  Audrey plaatste onlangs.. Limburgliefde #21: dialectwoorden voor dierenMy Profile

 • Reply
  Saskia
  16 april 2017 at 16 april 2017

  Gefeliciteerd met het 3 jarig bestaan van je blog<33 Nog heel veel fijne blog jaren gewenst!

  • Reply
   twintigennogwat
   16 april 2017 at 16 april 2017

   Dankjewel Saskia, dat gaat zeker lukken! Je was een van de eerste die kwam kijken, leuk dat je nog steeds af en toe meeleest :-)

 • Reply
  Anita
  17 april 2017 at 17 april 2017

  Gefeliciteerd met dit jubileum! Fijn dat bloggen je zoveel gebracht heeft.

 • Reply
  deisy
  17 april 2017 at 17 april 2017

  Van harte gefeliciteerd lieverd! Zo blij dat ik je blog heb mogen ontdekken en daardoor jou heb leren kennen <3 Keep up doing your amazing work! P.s. wanneer gaan we weer lekker bijkletsen ;-)?

 • Reply
  Maaike
  17 april 2017 at 17 april 2017

  Een dagje te laat, maar van harte gefeliciteerd! :D Ik stel voor dat we het binnenkort vieren met taart, haha.
  Maaike plaatste onlangs.. 12x inspiratie voor een vegan PaasbrunchMy Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   17 april 2017 at 17 april 2017

   Goed idee, I’m in! Ik app nog even terug daarover! :-)

 • Reply
  Anneleen
  17 april 2017 at 17 april 2017

  Een hele dikke proficiat !!!
  Anneleen plaatste onlangs.. Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reply
  Jenn
  18 april 2017 at 18 april 2017

  Gefeliciteerd!
  Jenn plaatste onlangs.. The Night Run FestivalMy Profile

 • Reply
  Sammie
  18 april 2017 at 18 april 2017

  Nog van harte gefeliciteerd met je blog verjaardag :) op naar weer een jaar bloggen! :)

  • Reply
   twintigennogwat
   19 april 2017 at 19 april 2017

   Dankjewel Sam, we gaan zeker nog een jaartje door!

 • Reply
  Northflix
  19 april 2017 at 19 april 2017

  Spuit 11 hiero: Van harte met deze mijlpaal.
  Tof om te lezen wat het je allemaal gebracht heeft.
  Er zijn niet heel veel mensen online waarvan ik denk “Daar wil ik wel eens mee afspreken”, maar jij bent er eentje van.
  Hoezo? Volgens mij hebben wij wel e.e.a. gemeen en ik heb het gevoel dat jij online jezelf bent, in tegenstelling tot veel mensen. Daarnaast heb ik het gevoel dat ik met jou een discussie kan voeren en we het ook – zonder gedoe – oneens kunnen zijn.
  Wie weet maar eens samen naar het voetbal!
  Northflix plaatste onlangs.. Review: The Body Shop – White Musk L’Eau EdTMy Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   19 april 2017 at 19 april 2017

   Wauw, dankjewel voor dit mooie bericht.. stil van! Ik denk ook dat wij best veel met elkaar gemeen hebben, als ik naar onze Twitter gesprekjes en gedeelde interesses kijk. Samen naar het voetbal lijkt me super leuk, maar anders ben ik ook altijd in voor gewoon een drankje samen hoor! Laten we het snel eens afspreken! :-)

 • Reply
  TypischKim
  19 april 2017 at 19 april 2017

  Wat leuk! Van harte gefeliciteerd!!
  TypischKim plaatste onlangs.. Typisch Kim! #1: pasen, Aken, stage, jarigMy Profile

 • Reply
  Mike
  24 april 2017 at 24 april 2017

  Een (klein beetje) late reactie, maar beter ooit dan nooit. Alsnog van harte gefeliciteerd.
  Mike plaatste onlangs.. NotitieboekenMy Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   24 april 2017 at 24 april 2017

   Super lief dat je reageert, dankjewel!

 • Reply
  Paul
  24 april 2017 at 24 april 2017

  Gefeliciteerd met jouw blogjubileum!
  Paul plaatste onlangs.. MessiasMy Profile

  • Reply
   twintigennogwat
   24 april 2017 at 24 april 2017

   Dankjewel Paul!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »