Als de batterij van je telefoon het begeeft..

batterij van je telefoon

Dit product is ter beschikking gesteld door Gsmbatterij.nl

“Je kunt wel een helpdesk voor gadgets beginnen”, zei de tante van mijn vriend laatst. Ik moest een beetje lachen, want ze heeft wel een klein beetje gelijk. Bijna altijd als mensen in mijn omgeving vragen hebben over instellingen op telefoons, tablets of laptops dan komen ze naar mij toe. Ik ben ook wel een beetje een gadgetfreak (hashtag confession van de dag) en vind het leuk om er een beetje mee te spelen. Maar wat als de batterij van je telefoon het begeeft? Om die zelf te vervangen is nog een heel ander verhaal dan klooien aan instellingen. De laatste maanden gebeurde het steeds vaker dat mijn telefoon uitviel terwijl hij nog 30% batterij aangaf. Zo enorm vervelend, vooral omdat dat altijd gebeurt als het echt. niet. uitkomt (en ik houd niet van slepen met powerbanks)! 

batterij van je telefoon 2

Precies op het moment dat ik de regelmatig terugkerende neiging om mijn telefoon het raam uit te gooien bijna niet meer kon weerstaan, kreeg ik van GSMbatterij.nl een nieuwe batterij voor mijn iPhone opgestuurd. Tijd voor een leuk experiment dus!

Ik zeg experiment omdat het bij iPhones, in tegenstelling tot veel andere telefoons (zoals Samsung), voor een leek best lastig kan zijn om onderdelen te vervangen. Het apparaatje zit namelijk kwalitatief goed en innovatief in elkaar. Maargoed, ik zou Amy niet zijn als ik het dan toch niet wilde proberen. Immers: een van mijn favoriete uitspraken is ‘she believed she could, so she did’. Dus: vriendlief maakte een paar foto’s en ik ging lekker aan de slag met mijn telefoon. En dat laat ik je zien, hopelijk vind je het leuk om mee te kijken!

batterij van je telefoon 3a

Let wel op trouwens: het zelf vervangen van de batterij van je telefoon is vrij simpel, maar niet zonder risico’s; je moet echt voorzichtig zijn. Ook kan het zijn dat de garantie op je iPhone vervalt als je er zelf aan gaat knutselen. De garantie op mijn iPhone was sowieso al vervallen omdat ik hem al wat langer heb, dus daar maakte ik me niet al te veel zorgen om. Voor de zekerheid heb ik van tevoren wel even een back-up gemaakt, voor het geval het ding niet meer aan ging.. ;-)

Je begint met het opendraaien van de kleine schroefjes aan de onderkant van je iPhone. Met een zuignapje en speciaal openingsgereedschap trek je dan het scherm voorzichtig los aan de onderkant. Ik kreeg bij de batterij ook een toolkit met deze tools, maar misschien heb je ze in je eigen gereedschapskist.

batterij van je telefoon 4

Let op: til de bovenkant van het scherm op tot een hoek van maximaal 90 graden. Aan de bovenkant zitten namelijk verschillende kabels (o.a. van de camera) tussen de verschillende iPhone onderdelen en die wil je niet kapot maken. Dan is het een kwestie van het metalen plaatje van de batterijaansluiting los te maken, de batterij rustig los te wrikken en het geheel weer voorzichtig terug te plaatsen. Net technisch lego :-D

batterij van je telefoon 5

En toen kwam natuurlijk de grote vraag: gaat mijn telefoon nog aan na mijn knutselpraktijken? Jawel! En ik ben behoorlijk onder de indruk van het resultaat, kan ik wel zeggen. Ik merk dat de accu nu aanzienlijk langer meegaat dan voorheen. Een klein voorbeeld: voorheen als ik ’s ochtends op kantoor kwam, dan was mijn batterij met een beetje geluk nog maar tot 70% vol (no joke!), terwijl ik hem bij het opstaan van de lader haalde. Nu met de nieuwe batterij tikt-ie de 70% pas aan rond lunchtijd. Een groot verschil!

Het zelf vervangen van de batterij van je telefoon is wat mij betreft een prima zet als je nog wat langer door wil met je telefoon na bijvoorbeeld een abonnementsperiode van 2 jaar. Ik ben in ieder geval enorm blij met het resultaat! Een klein beetje trillende handjes bij het vervangen, maar uiteindelijk erg succesvol!

Heb jij weleens de batterij van je telefoon zelf vervangen? Zou je het aandurven, of toch maar niet?

Delen:

10 Reacties

 1. 24 februari 2016 / 24 februari 2016

  Ohh het lijkt me zo scary om m’n geliefde iphone zelf uit elkaar te halen! Stoer dat je het gewoon gedaan hebt en super dat hij daarna weer werkt ook :) Ik sleep wel gewoon een powerbank mee als het straks weer zo ver is :)

 2. 24 februari 2016 / 24 februari 2016

  Wauw, jij durft haha! Maar wel heel gaaf dat het is gelukt, lijkt me een stuk goedkoper dan door een andere partij laten vervangen. En een goede batterij is toch redelijk cruciaal voor zo’n telefoon!

 3. 24 februari 2016 / 24 februari 2016

  Wat dapper dat je je iPhone zelf durfde open te maken. Ik heb die van mij toen weggebracht (duur grapje, 25 euro voor de vervanging van de accu). Tof dat het is gelukt!

 4. 24 februari 2016 / 24 februari 2016

  Holy moly, dat is echt een hele operatie! Ik zou het niet aandurven dus best wel indrukwekkend dat jij dit zelf hebt gedaan!

  Fijn dat ie nu weer lekker lang mee gaat! :)

 5. 24 februari 2016 / 24 februari 2016

  Knap gedaan! Ik heb zo’n a-techneutische opa die wel graag heel veel van telefoons en computers wil begrijpen dus ik moet hem al-tijd overal mee helpen. Soms word ik er een beetje gek van maar het is wel schattig dat hij alles zo goed wil leren!
  Ik zou het best durven proberen, dat openmaken, maar ik heb geen iPhone, en mijn telefoon gaat best makkelijk open.

 6. 24 februari 2016 / 24 februari 2016

  Wat leuk om te lezen (nee grapje – nav Twitter). Komt mooi uit dit stukje, want ik zat er laatst nog aan te denken dat mijn telefoonabonnement bijna verloopt en ik dan geen nieuwe telefoon wil. Maar de batterij zal wel vervangen moeten worden als ik mijn huidige telefoon houd.

 7. 24 februari 2016 / 24 februari 2016

  Wat ene leuk artikel om te lezen… Nee, geintje. Wat knap dat je dit durfde :-). Ik zou het echt niet doen. Gelukkig ken ik een goed adres die het ook kan :-).

 8. 24 februari 2016 / 24 februari 2016

  Nee joh, daar begin ik gewoon niet aan. Dat komt echt niet goed als ik dat soort dingen zelf probeer te gaan doen, geheid ontbreekt er iets of gaat er iets stuk wat voorheen nog werkte. Nee, dat laat ik lekker door vriendlief doen of ik ga gewoon terug naar de winkel.

 9. 27 februari 2016 / 27 februari 2016

  Oh wat fijn dat hij nu weer zoveel langer mee gaat! Ik heb pas geleden de accu van mijn laptop vervangen, wat me ook een paar uur extra heeft opgeleverd. Zo’n verschil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder