#Boektober – Deze boeken wil ik gaan lezen!

boektober 1

In mijn Photo Diary van afgelopen vrijdag vertelde ik dat ik de afgelopen periode wat moeite had met het in balans brengen van werk en privé. Ik houd enorm veel van lezen, maar ik merkte dat ik daar door de drukte amper meer aan toe kwam. Een magazine openslaan lukt zo nu en dan nog wel, maar ik kwam er steeds niet toe me in vervoering laten brengen door een prachtig verhaal. Een van mijn doelen voor oktober was om daar verandering in te brengen en #Boektober gaat me daarbij helpen!

#Boektober

#Boektober is een initiatief van Dagmar, die het samen met een van haar collega’s bedacht en ontwikkelde. De strekking van deze challenge is dat je jezelf uitdaagt een X aantal boeken te lezen in de maand oktober. Hoeveel dat X is? Dat bepaal je zelf. Zo kan iedereen zichzelf op haar/zijn eigen niveau en tempo uitdagen. Lees je normaal gesproken niet zoveel, lees deze maand eens 2 boeken. En ben je een totale boekenjunkie, dan lees je deze maand misschien wel 8 of 10 boeken? Om je te laten inspireren kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief en de Facebook groep, waarin niet alleen leestips gedeeld worden, maar ook interviews met schrijvers, opdrachtjes en nog meer. Maar natuurlijk kun je ook gewoon zelf aan de slag gaan met deze challenge.

Mijn leesvoorkeuren

Op deze blog vind je regelmatig (het streven is ten minste eenmaal per maand) boekreviews. Als je die recensies allemaal bekijkt, zie je dat er niet echt een rode draad inzit: van literaire romans naar urban en van chicklit tot informatieve boeken. In mijn boekenkast staat dan ook een mix van dit alles. Ik kan ontzettend genieten van een diepgaande en tot in de puntjes uitgewerkte literaire roman, maar ook van een wat lichter genre word ik blij. Tijdens mijn studie Nederlands las ik alleen maar Literatuur en daarom vind ik nu de balans zo leuk. Overigens lees ik alle boeken hardcopy, want de geur van papier, het doorbladeren en het vasthouden van een boek winnen het voor mij nog altijd van digitaal.

boektober 2

Mijn #Boektober challenge

De hierboven beschreven balans ga je ook terugzien in mijn challenge. Ik heb ervoor gekozen om drie boeken op mijn ’to read’ lijstje te zetten. Pier en Oceaan van Oek de Jong kocht ik naar aanleiding van de theatervoorstelling De muziek van een roman die ik afgelopen voorjaar bezocht. Dit literaire pareltje, waarin de familiegeschiedenis van de familie Roorda wordt opgetekend, telt maar liefst 800 pagina’s. Ik ben er afgelopen week in begonnen en ben nu op pagina 113, dus ik heb nog even te gaan.

Het tweede boek dat ik graag wil lezen is Voor Jou van Jojo Moyes. Dit boek ligt al een eeuwigheid in mijn kast en ik ben er ook ooit in begonnen maar na een pagina’s kwam het er niet meer van. Een nieuwe kans tijdens #Boektober dus! Ook het laatste boek, Sterrenhemel, ligt al een tijdje in de boekenkast. Dit exemplaar leek me een goede om mee te nemen in het vliegtuig later deze maand. Met de selectie van deze boeken denk ik dat ik een mooie balans gevonden heb. Ruim 1500 bladzijden mooie zinnen en prachtige verhalen: ik heb er veel zin in!

Doe jij ook mee met #Boektober? En hoeveel boeken ga je dan lezen?

Delen:

13 Reacties

 1. Maaike
  4 oktober 2015 / 4 oktober 2015

  Ik ga ook mee doen met Boektober! Ik heb namelijk mega veel reistijd op en neer naar mijn stage, dus dan kan ik lekker in de trein lezen. Ik moet alleen nog twee boeken vinden die ik wil lezen haha.

 2. 4 oktober 2015 / 4 oktober 2015

  Leuke boeken heb je uitgezocht! (denk ik). Ik doe ook mee met drie boeken. Heb de eerste al uit. Maar dat was ook de dunste ;-)

 3. 4 oktober 2015 / 4 oktober 2015

  Zo’n leuk initiatief weer van Dagmar. Voor jou staat ook op mijn lijst en ik heb gewoon al één boek uit ’toen ik je zag’ van Isa Hoes. Dus dat gaat wel goedkomen met boektober hier. Veel leesplezier!

  • twintigennogwat
   4 oktober 2015 / 4 oktober 2015

   Dat is een bijzonder boek inderdaad.. jij ook veel leesplezier toegewenst!

 4. 4 oktober 2015 / 4 oktober 2015

  Ik ben wel benieuwd naar de boeken van Jojo Moyes. Ik hoor er zoveel goede dingen over, maar als ik de achterflap lees, dan twijfel ik toch elke keer. Ik doe ook mee met #boektober en heb met mezelf afgesproken dat ik 2 boeken uit wil lezen. Eentje daarvan is wel ruim 400 pagina’s. Wish me luck haha.

 5. Laura
  4 oktober 2015 / 4 oktober 2015

  Mooie boeken heb je gekozen! Misschien dat ik zelf ook mee ga doen aan boektober. Voor jou is echt een aanrader trouwens! Het is een van mijn favoriete boeken geworden

  • twintigennogwat
   4 oktober 2015 / 4 oktober 2015

   Oehh, ik ben heel erg benieuwd naar Voor Jou!

 6. 4 oktober 2015 / 4 oktober 2015

  Wat een leuke boeken heb je uitgekozen om te gaan lezen deze maand! Ik vind boektober zo’n leuk initiatief! Heel veel succes en plezier met lezen!

  • twintigennogwat
   4 oktober 2015 / 4 oktober 2015

   Dankjewel! Doe je ook mee? :-D

 7. Paula
  5 oktober 2015 / 5 oktober 2015

  Een fantastisch initiatief en ook ik ga mee doen. :-)

 8. 5 oktober 2015 / 5 oktober 2015

  Ik doe zeker weten mee, mijn doel is om 10 boeken te lezen maar ik wil vooral graag gewoon meer leesmomentjes in mijn dag inbouwen en daar optimaal van genieten. Ik heb mijn tweede boek bijna uit en geniet met volle teugen!

 9. 10 oktober 2015 / 10 oktober 2015

  Leuk dat je mee doet! Ik ben nu juist weer meer aan het lezen maar doe niet mee met de challenge. Veel lees plezier!

 10. 15 oktober 2015 / 15 oktober 2015

  Ik kwam er deze week pas achter dat het #Boektober is, maar besloot toch mee te doen. Ik ga voor drie boeken, waaronder Voor Jou. Ben ook heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder