Beauty | Estée Lauder Double Wear Brush-On Glow BB Highlighter

Estee Lauder brush on glow bb 2

Lange tijd was de Double Wear foundation van Estée Lauder mijn holy grail op beautygebied. En hoewel die foundation inmiddels plaatsgemaakt heeft voor de Nars Sheer Glow variant, bleef ik wel de Double Wear concealer gebruiken voor onder mijn ogen. Tot ik laatst in de Ici Paris XL was en kennismaakte met de Estée Lauder Double Wear Brush-On Glow BB highlighter. Ik nam het product mee in de kleur 2W Light/Medium (warm). Het product is in totaal in 8 kleuren beschikbaar, waarvan slechts de 4 lichtste verkrijgbaar zijn in de Nederlandse winkels. Dat is vrij beperkt en maakt deze highlighter helaas niet geschikt voor dames met een kleurtje.

Estee Lauder brush on glow bb 1

Volgens Estée Lauder hydrateert, egaliseert en verheldert de Double Wear Brush-On Glow BB Highlighter de huid. Ook bevat het product SPF 30 en zou deze tot wel 8 uur moeten blijven zitten. Dat laatste is wat mij betreft best relatief, want ik wrijf wel eens door mijn ogen (lenzendrager.. dan krijg je dat. Of ben ik de enige, haha?) en dan kan je make-up er ineens alweer anders uitzien.

Wat ik zoek in een foundation is dat deze mijn acnehuid zo goed mogelijk bedekt (natuurlijk, maar toch goed) en egaal maakt. Omdat ik mijn foundation daarop uitzoek, hoeft een concealer er niet perse voor te zorgen dat rode plekjes bedekt worden. Wel wil ik dat de huid onder mijn ogen wat opgelicht wordt, omdat dit de plek is waar je wat slaaptekort (chronisch!) en moeheid als eerste terugziet bij mij. En omdat de huid onder mijn ogen sowieso altijd iets donkerder is. Daar zou deze Double Wear Brush-On Glow BB geschikt voor kunnen zijn!

Estee Lauder brush on glow bb 8

Het penseeltje voelt zacht aan, heel prettig! Twee keer de applicator draaien is genoeg, daarmee komt er voldoende product uit het penseeltje. Je hebt dan ook maar weinig product nodig per oog.

Estee Lauder brush on glow bb 5a

Dit is mijn huid op dit moment zonder make-up. Jep, niet al te best (rood en onregelmatig). Maar wat ik vooral wil laten zien is de huid onder mijn ogen. Deze is wat donkerder dan de rest van mijn huid en ook zie je hier en daar wat lijntjes (de dertig komt in zicht… ojee!). Prima op te lossen met een concealer met een highlightend effect!

Estee Lauder brush on glow bb 6

En dit is mijn huid mét make-up! Op de foto heb ik Nars Sheer Glow foundation op mijn gezicht en de Estée Lauder Double Wear concealer onder mijn ogen. Zie je het verschil?

Ik vind de Brush-on Glow highlighter erg fijn in gebruik. Het product is vrij vloeibaar, waardoor het niet in de lijntjes onder de ogen kruipt terwijl het deze lijntjes wel iets verzacht. Tegelijk licht het mijn huid een beetje op, dekt het goed en blijft het supergoed zitten door de dag heen! Tjah, met een prijs van ongeveer €27 voor 2.2 ml betaal je aardig wat, bepaal zelf of je het dat waard vindt. Voor mij is het dat wel, omdat ik vind dat dit product veel zuiniger in gebruik is dan budgetvarianten die ik probeerde (en je doet er dan ook lang mee) en dat het veel beter blijft zitten. Ik merk dat mijn oogopslag net wat frisser is en blijft gedurende de dag en daar ben ik heel blij mee!

Wat is jouw favoriete highlighter/concealer? Ik ben benieuwd naar jullie tips!

Delen:

7 Reacties

 1. Chantal | Blame The Fireworks
  6 oktober 2015 / 6 oktober 2015

  Wauw, wat heb je mooie product foto’s! Hele fijne review!
  Liefs,

  Chantal

 2. Svenja
  6 oktober 2015 / 6 oktober 2015

  Heel mooi en natuurlijk effect! Zo te zien en lezen echt een top product <3

 3. 6 oktober 2015 / 6 oktober 2015

  Hij ziet er erg mooi en natuurlijk uit!

 4. 10 oktober 2015 / 10 oktober 2015

  Lijkt me een erg fijn product! Ik gebruik zelf altijd BB cream… Erg tevreden over nog steeds.

 5. 12 oktober 2015 / 12 oktober 2015

  Fijne review. Ziet er ook echt goed uit.

 6. 13 oktober 2015 / 13 oktober 2015

  Heel mooi resultaat en super leuk dat ik steeds iets meer beauty op je blog zie :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder