Review: Cover FX Mattifying Primer

Cover-FX-4

Toen ik afgelopen maart in Londen was, bezocht ik Harrods om op aanraden van enkele andere bloggers een Nars foundation te kopen. Om de juiste kleur te bepalen werd ik opgemaakt door een van de visagistes daar en met haar besprak ik mijn huidprobleem. Door mijn (overigens langzaam verminderende) acne blijft foundation niet altijd goed zitten en vaak smelt het gedurende de dag langzaam weg. Mij werd toen de Cover FX Mattifying Primer met anti-blemish treatment aangeraden. Ik kocht hem en bespreek het product vandaag met jullie.

Cover-FX-6

Deze Mattifying primer is net als alle andere primers van Cover FX verpakt in een strak, wit doosje en kost ongeveer 40 euro (£29 in Londen) voor 30 ml. Daarmee valt deze primer in het high end segment.  Wat ik een beetje gek vond is dat er stickers op de verpakking zitten, maar ik gok dat dit komt omdat op de originele verpakking zowel Engelstalige als Franstalige uitleg staat, terwijl ze in Engeland liever kiezen voor Engels en een Aziatische taal? Een beetje vreemd is het wel. Cover FX test niet op dieren, wat voor mij altijd de voorkeur heeft.

Waarom gebruik ik een primer?
– De primer moet ervoor zorgen dat mijn foundation aanzienlijk langer goed blijft zitten
– Het liefst zorgt een primer ervoor dat mijn huid gladder aanvoelt
– En tot slot wil ik graag dat een primer zorgt dat ik aan het einde van de dag iets minder erg glans.

Als een primer heel erg siliconen-achtig aanvoelt vind ik dat op zich niet erg, maar ik wil niet dat het zorgt voor extra ontstekingen en dat doet een primer meestal wel. Ik ben benieuwd!

Cover-FX-5

Dit zijn de ingrediënten. Nu ben ik helaas niet ontzettend wegwijs in ingrediënten, maar wat ik wel weet is dat het product 1% salicylzuur bevat. Dit zuur bevat een ontstekingsremmende functie en zit daarom (in grotere hoeveelheden) ook in veel andere anti-acne producten. De primer bevat tevens een heleboel siliconen (waarvan sommigen volgens mij oplosbaar in water, wat juist prima is, maar correct me if i’m wrong), maar geen parabenen, sulfaten, parfum, gluten en minerale oliën.

Met de aanwezigheid van ingrediënten die acne bestrijden en de afwezigheid van een hoop ‘rommel’ zou deze primer dus inderdaad een goede basis kunnen vormen voor mijn acnehuidje.. ik ben benieuwd!

Cover-FX-3

De mattifying primer zit in een platte tube met een donkere dop, die goed in de hand ligt. Ook hier weer die lelijke stickers en om eerlijk te zijn vind ik dat het een klein beetje afbreuk doet aan de uitstraling van deze verpakking. Je maakt een strakke, clean uitziende tube er niet mooier op… Maargoed, misschien zeur ik nu een beetje.

Cover-FX-1

Naast prettig in de hand liggend, is de tube ook nog hygiënisch. Het is een knijptube en daardoor heel praktisch in gebruik. Handig en schoon.. top!

Cover FX Mattifying Primer – De review

Cover-FX-8Cover-FX-9
Cover-FX-10

De primer is doorzichtig/wit van kleur en voelt zacht aan. De aanwezigheid van siliconen is duidelijk te merken. Bij het uitsmeren merk je dat de primer echt over de huid glijdt en het lijkt zelfs of hij iets of wat hydrateert, wat ik persoonlijk prettig vind. Op de foto’s kun je het misschien niet zo goed zien, maar mijn huid wordt er wel echt gladder van. Het lukte me niet om goede voor- en na foto’s van mijn gezicht te maken omdat je het effect niet goed kan vastleggen.

Wat vind ik ervan?
De primer brengt heel soepel aan en is goed op te bouwen voor als je het gevoel hebt dat je meer nodig hebt. Wanneer het product eenmaal is aangebracht en uitgesmeerd voelt het heel zacht aan en helemaal niet plakkerig.

Wat voor mij opvalt is dat de primer meteen matteert bij het opbrengen. Mijn huid voelt superzacht en de poriën zijn minder zichtbaar. Dit effect werkt ook door wanneer ik mijn foundation aanbreng; ik kan toe met minder matterende poeder omdat mijn gezicht al een stuk matter is dan normaal. Tot zover een big plus dus. Op de wat langere termijn merk ik minder van dat matterende effect. Mijn voorhoofd is helaas erg vettig en door de dag heen is de primer toch niet sterk genoeg om dat tegen te houden. Mijn gezicht glanst aan het einde van de dag niet echt minder dan zonder primer, maar wel zit mijn make-up op minder vettige plekjes in mijn gezicht veel mooier dan zonder primer. Daardoor vermoed ik dat deze mattifying primer perfect zou zijn voor iemand met een iets minder vettige huid dan ik heb.

Cover FX 2

En wat doet het dan voor mijn gezicht?
Het gebruik van deze primer zorgt zeker niet voor een flinke afname van van acne, er zit natuurlijk ook maar een minimale hoeveelheid salicylzuur in. Wel merk ik dat de acne in ieder geval niet méér wordt en dat is absoluut wel het geval wanneer ik andere primers gebruik. Mijn huid is de laatste tijd door intensieve therapie, op  mijn eten letten en goede verzorging heeeel langzaam iets rustiger aan het worden.. en misschien draagt deze primer er wel een klein beetje aan bij.

Conclusie: de primer matteert direct, hoewel dat effect voor de hele vette huid niet helemaal stand houdt. Ook zorgt hij ervoor dat mijn make-up mooi blijft zitten en hij belast mijn gezichtshuid niet enorm waardoor de acne niet verergert, wat bij andere primers wel het geval is. Dat maakt het een prima product dat ik zeker regelmatig uit de kast zal halen.

Gebruik jij een (high end) primer, of vind je dit niet noodzakelijk voor je beauty routine? 

Delen:

5 Reacties

 1. Kim
  8 juni 2015 / 8 juni 2015

  Fijne review! Ik ben op zoek naar een sterk matterende crème. Helaas glimt mijn voorhoofd ook enorm, dus ik denk niet dat deze primer daar goed tegen werkt.
  Wel fijn dat je make-up beter bleef zitten!

  • twintigennogwat
   8 juni 2015 / 8 juni 2015

   Ik vind zelf de Photo finish primer van Smashbox ook erg prettig! Werkt super matterend, alleen als je heel gevoelig bent voor acne (zoals ik) dan is die niet optimaal..

 2. 8 juni 2015 / 8 juni 2015

  Ik gebruik eigenlijk nooit een primer, hoewel het soms wel handig zou zijn.

 3. Lisa
  8 juni 2015 / 8 juni 2015

  Wat een mooie luxe primer. Ik moet echt eens een primer gaan kopen haha!

 4. 9 juni 2015 / 9 juni 2015

  Mooie primer! Alleen vind ik hem een beetje te duur voor wat ie moet doen. Dan gebruik ik liever ’s avonds een product met salicylzuur, voor overdag is dan sowieso niet zo goed vanwege de zon (tenzij je hoge SPF gebruikt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder