How social can you go? Social Media Tag!

Socialmediatag

Vorige maand werd ik door Deisy getagd voor de Social Media Tag, bedacht door Versus A. Ik heb een beetje een moeilijke verhouding met sociale media. Enerzijds is het groot onderdeel van mijn werk en vind ik het super interessant om te zien wat er allemaal gaande is online, anderzijds zet ik soms vraagtekens bij het gebruik ervan voor persoonlijke doeleinden en kan ik bijvoorbeeld Instagram (hoe leuk ik het ook vind) zomaar een week vergeten. Al een heleboel bloggers zijn me voorgegaan, maar vandaag neem ik jullie mee in mijn antwoorden op deze leuke tag over sociale media!

♥ Welke sociale media gebruik je?
De sociale netwerken die ik voor mijn blog gebruik zijn Instagram en Twitter (Bloglovin’ is een RSS Reader en telt wat mij betreft niet als sociaal medium). Privé gebruik ik ook Facebook, maar steeds meer om alleen maar te lezen dan zelf actief te posten. Voor mijn werk gebruik ik ook LinkedIn en Youtube.

♥ Wat zijn je favoriete sociale media?
Ik houd van prachtige foto’s, dus mijn absolute favoriet is Instagram. Ik volg zoveel mooie kanalen en vind het gaaf om nieuwe pareltjes te ontdekken. Ik heb zelf geen ‘perfecte’ feed zoals nu zo enorm hip is, maar plaats wel regelmatig zelf foto’s.

♥ Wat is je minst favoriete sociale medium?
Van de kanalen die ik bij vraag 1 genoemd heb is dat Facebook. Ik heb het gevoel dat elke klik die ik op dat medium doe ergens in Amerika op een server wordt opgeslagen en dat idee van gebrek aan privacy spreekt me niet echt aan (oke, dat klinkt best gek voor iemand die met haar blog open en bloot op internet staat). Ik heb daarom ook geen Facebookpagina voor mijn blog. Vinden jullie dat een meerwaarde?

♥ Welke gebruik je eigenlijk te weinig?
Ik denk dat er meerdere bloggers zijn met hetzelfde antwoord op deze vraag: Pinterest! Ik denk dat je er als blogger veel meerwaarde uit kunt halen, maar omdat het naar mijn idee veel tijd kost om ermee te beginnen stel ik het toch maar uit.

♥ Wat vind je irritant op sociale media?
Op Instagram vind ik de fake spamaccounts echt heel irritant. En op Twitter vind ik bedrijven / spambots irritant die zich in een gesprek mengen of lukraak op je tweets reageren om hun producten aan te prijzen. Fictief voorbeeld: ‘Ik moet nu echt eens gaan opruimen, het is zo’n rommel in huis’ Reactie willekeurig bedrijf: ‘Dat komt goed uit, bij ons kun je voor 25€ per maand een opslagruimte huren’. Blegh, ga weg!

♥ Hoe vaak per dag zit je op sociale media?
Uhm.. moet ik deze vraag echt beantwoorden? Laten we het dan houden op ‘meerdere keren per dag’. Vooral stille momenten op een dag benut ik door alles weer even te bekijken. Ik kan zelfs heel goed tv kijken en met mijn telefoon in de weer zijn op hetzelfde moment… echt geen probleem!

♥ Meldingen aan of uit?
De enige meldingen die ik op mijn telefoon krijg zijn van Twitter, wanneer mijn telefoon unlocked is. Als mijn telefoon vergrendeld naast me ligt krijg ik geen meldingen, want anders zou ik nergens meer aan toe komen. Alleen de meldingen van Whatsapp staan aan.

♥ Emoji’s, wel of niet?
Ja! Hoewel ik altijd te lui ben om naar het Emoji toetsenbord te gaan op mijn iPhone om een plaatje te kiezen. In plaats van daarvan typ ik vaker gewoon :-) en ;-)

♥ Hashtags, wel of niet?
Hashtags op Instagram: ja. Het voegt vaak toch net even iets toe plus het maakt jezelf en anderen beter vindbaar (jep.. ik zeg het maar gewoon eerlijk). Op Twitter alleen als het iets zegt over de tweet of mijn gemoedstoestand op dat moment.

♥ Welk sociaal medium denk je dat als eerste verdwijnt?
Vermoedelijk is dat Facebook, omdat mensen achterdochtig worden door de veranderende privacy voorwaarden. Facebook is nog altijd een van de populairste sociale netwerken, maar langzaam is er wel een teruggang waar te nemen in het aantal gebruikers. Ik zie trouwens ook Twitter veranderen de laatste jaren. Mijn (persoonlijke) account is nu 6 jaar oud en de community is daar ook wel veranderd sinds die tijd vind ik.

♥ Wat zijn je favoriete accounts om te volgen?
Op Instagram volg ik graag A small pinch of salt, haar account is een echte aanrader voor foodies! En als je een slechte dag hebt, moet je echt Bunny Buddhism volgen op Twitter. Je dag is meteen weer goed, want: ‘Bunniness cannot be explained; it can only be experienced’.

Ik tag met veel plezier Evelien, Sophie en Anita voor deze leuke tag en ben super benieuwd naar jullie antwoorden!

Ben jij een actief gebruiker van sociale media? En welke is je favoriet? 

Delen:

10 Reacties

 1. 10 juni 2015 / 10 juni 2015

  Leuke tag en leuk dat je me getagd hebt, ik ga ‘m binnenkort zeker invullen :)

 2. 10 juni 2015 / 10 juni 2015

  Wat leuk dat je mij hebt getagd haha! Ik ga even kijken wanneer ik hem kan invullen :) Oh en ik denk dat instagram ook mijn favo medium is. Al is twitter ook leuk omdat je zoveel contacten hebt dan!

 3. 10 juni 2015 / 10 juni 2015

  Leuke tag! Instagram is toch ook wel mijn favoriet, al ben ik ook wel redelijk verslaafd aan Twitter (oeps…).

 4. Kim
  10 juni 2015 / 10 juni 2015

  Van deze tag heb ik ook al een conceptblogje staan :)
  Ik vind FB niet een meerwaarde. Zelf kijk ik er nog nauwelijks op!

 5. 11 juni 2015 / 11 juni 2015

  Wat superleuk dat je hem hebt ingevuld! Ik vind Facebook helemaal niets toevoegen en heb deze dan ook niet voor mijn blog haha. En Instagram kan ik ook de hele dag bij weg dromen: A small pinch of salt is inderdaad da bomb! X

 6. 11 juni 2015 / 11 juni 2015

  Leuk om te lezen! Ik vind IG ook echt zo tof. Vooral nu ik leuke filters heb gevonden voor mijn foto’s.

 7. 12 juni 2015 / 12 juni 2015

  Oh, dat van Pinterest is echt onwijs herkenbaar: ik hoor ontzettend vaak dat je er veel aan kan hebben, en van de paar foto’s die erop heb staan merk ik dat ook wel, maar het kost zó veel tijd! Sowieso vind ik het soms lastig alles bij te houden, naast het bloggen zelf, en school. Mijn favo social medium is toch wel Facebook denk ik, of Instagram. Allebei leuk :) X

 8. Faye
  12 juni 2015 / 12 juni 2015

  leuke tag !
  Die wil ik ook wel gaan doen.
  Ik ben zelf veel op Facebook en vindt het dus wel iets extra’s hebben :)!

  Maar instagram is mijn favoriet haha ;)

  xoxo faye

 9. 12 juni 2015 / 12 juni 2015

  Wat een leuke tag zeg! Instagram is bij mij ook zeker favoriet! Ik ga deze tag onthouden en misschien ook een keer op mijn blog beantwoorden. :)

 10. 13 juni 2015 / 13 juni 2015

  Leuke post! Ik gebruik twitter & instagram het liefst, al vind ik Facebook nog steeds handig met dat ik vrij veel vrienden heb die in het buitenland wonen, dus zo is het gewoon handig om op de hoogte te blijven. Verder heb ik wel een FB pagina voor m’n blog, al heeft die niet zo veel likes.

  Ik gebruik pinterest ook eigenlijk veel te weinig, met een beetje dezelfde reden als jij, teveel tijd die ik niet heb om erin te steken haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder