10 jaar Groots met een zachte G: de jubileumeditie

Groots 1

Het was even een paar daagjes stil hier op Twintig en nog wat. Omdat de laatste weken echt enorm druk en hectisch en druk waren (op werk en andere zaken in de agenda) heb ik helemaal geen tijd en energie gehad om wat vooruit te schrijven. Vandaag wel weer een nieuwe update. Gisteren bezocht ik namelijk voor het tiende jaar op rij de Groots met een zachte G reeks van Guus Meeuwis en dat was een hele bijzondere avond. Ik neem je graag even mee naar gisteravond, dus lees snel verder!

Zoals eerder gezegd ben ik al jarenlang groot fan van Guus en toen hij in 2006 zijn eerste concert gaf moest ik daar natuurlijk bij zijn. In de jaren die volgden bezocht ik de shows met diverse mensen, maar vanaf 2010 werd het een echt familiefeestje. Met mijn broers en zusje en onze partners bezoek ik sinds dat jaar namelijk elk jaar de show en vorig jaar sloot ook mijn moeder aan. Dit jaar besloot zij het eens anders te doen: ze reserveerde voor ons allemaal – en enkele vrienden van haar – een dubbel platina arrangement. Dat betekent naast een te gekke show: heerlijk eten, fijne stoelen in een loge en onbeperkt drankjes. Wauw, bijzonder om dat eens mee te maken!

Groots 2a

De avond begon voor ons in Restaurant Gustaaf, het pop-up restaurant van Meeuwis en (twee sterren) chef-kok Dick Middelweerd, dat voor de gelegenheid gevestigd was in het PSV stadion. Met een heerlijk viergangendiner (dat zouden vijf gangen geweest zijn, ware het niet dat de obers een gang vergeten waren te serveren. Toen mijn broer tijdens het diner aangaf deze wel nog te willen, zeiden ze dat het niet meer kon. Right.) met bijpassende wijnen ging de avond super van start. De setting was vrij chic maar wel toegankelijk en Guus zelf liep een rondje langs de tafels. Het dessert werd geserveerd in de loge, maar ook hier ging wat mis.. want toen de ober bij onze stoelen kwam bleken er nog slechts 2 desserts over te zijn. Voor twintig mensen. Op de organisatie van het restaurant valt dus wel wat aan te merken (je betaalt er immers genoeg voor), maar het mocht de pret niet drukken.

Want het concert, dat was waar we echt voor kwamen. Net als in de Royal Albert Hall was dit concert er een waarbij stilgestaan werd bij de afgelopen twintig jaar en in het bijzonder de tien jaar Groots. Met een waanzinnig videoscherm achter het podium en een ‘catwalk’ met drie kleine podia verdeeld over het stadion was het decor erg mooi opgebouwd. Na het voorprogramma, dat bestond uit optredens van Miss Montreal en Kenny B, begon Guus de show vanaf grote hoogte met zijn allereerste hit ‘Het is een nacht’. Daarmee zat de sfeer er al meteen lekker in.

Groots 3

Wat volgde was een reis door 10 jaar Groots, met een afwisseling van oude – waarvan sommigen in een nieuw jasje – en nieuwe nummers. Speciaal was ook het duet tussen Kenny B en Guus, want samen zongen zij de nieuwste single: ‘Jij bent de liefde’ (geschreven door Kenny B). De feestelijke show werd afgewisseld met (korte) optredens van Di-Rect en Joshua van Chef’Special en ik vond het vooral gaaf om die laatste eens live te horen.

Guus speelde een mooie afwisseling van hele bekende nummers en de wat minder bekende. Het enige bekende feestnummer dat ik misschien gemist heb is ‘Per spoor (kedeng kedeng)’, maar dat viel eigenlijk niet eens op door al het andere dat te horen was. Net als in Londen speelde de band weer een stukje van het Engelse volkslied Land of Hope and Glory, gevolgd door ons eigen volkslied ‘Brabant’, wat net als ieder jaar gepaard ging met Brabantse vlaggen en een mooie lichtshow.

Groots 4

Het werd net als voorgaande jaren een bruisend en geweldig feest en ook na 10 jaar weten ze zowel de show als het decor nog steeds te vernieuwen. Het concert duurde uiteindelijk 2,5 uur, maar in mijn beleving was het in 5 minuten voorbij. Er was zoveel te zien, te horen en te beleven.. ik heb genoten! De tickets voor volgend jaar zijn uiteraard weer besteld, dan zitten we weer gewoon op de tribune. En psst.. vandaag mag ik onverwachts nog een keer. ;-)

Ben jij al eens bij Groots met een zachte G geweest? Zo niet, spreekt het je aan?

Delen:

6 Reacties

 1. Cindy
  14 juni 2015 / 14 juni 2015

  Ik ben in 2010 en 2011 geweest en het was echt super! Guus zie ik wel eens sporten in de sportschool, dat vind ik wel grappig. Ik zou er graag volgend jaar bij willen zijn, maar de kaartverkoop gaat weer absurd hard heb ik het idee.. Nu in de auto heb ik de cd “Het beste van Guus Meeuwis” in de cd-speler, altijd meezingen hoor!

 2. 14 juni 2015 / 14 juni 2015

  Aaah ik heb er zo onwijs veel zin in om volgende week te gaan!

  • twintigennogwat
   14 juni 2015 / 14 juni 2015

   Oehh, had je dit verslagje dan al wel willen lezen?

 3. 15 juni 2015 / 15 juni 2015

  ohhh jaloers! ;) Ben een keer geweest bij groots met een zachte G, zo gaaf! Heerlijke sfeer

 4. 17 juni 2015 / 17 juni 2015

  Ik ben wel jaloers hoor Amy. Ik ben nu een aantal keer geweest en het blijft één groot feest! :)
  Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik voor het eerst ging (gratis!). Ik was 15 en studenten mochten op die zondagmiddag gratis (je moest dan via iets een kaartje aanvragen), omdat Guus zelf ook zo`n feestbeest is geweest als studente zijnde. Ik was nog helemaal geen student, maar dat maakte niet uit. Ik kwam binnen en heb een topmiddag gehad :)

 5. 21 juni 2015 / 21 juni 2015

  Lijkt me echt super tof zeg. 1 groot feest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder