Een road trip maken met je lief? Zo wordt je reis een succes!

Roadtrip-tips-2

Voor velen komt de zomerse vakantieperiode eraan, heerlijk! En wat is er nu leuker dan vakantie vieren samen met je lief? Het maken van een road trip (door Europa) is wat mij betreft de heerlijkste vorm van vakantie vieren met zijn tweetjes en mijn vriend en ik doen dit dan ook al drie jaar achter elkaar. Het biedt namelijk ongelooflijk veel vrijheid en het gevoel dat alles mogelijk is! Het plannen van een road trip met je lief is niet moeilijk, maar met onderstaande tips maak je je vakantie samen nog fijner!

Maak samen een plan, maar plan niet teveel
De meeste mensen die op vakantie gaan hebben een soort van tijdslimiet – na enkele weken vakantie wacht toch het werk weer – en daarom is het verstandig een (globale) planning te maken. Waar wil je ongeveer naartoe, zijn er plaatsen of evenementen die je zeker niet wilt missen en hoeveel kilometer wil je rijden op een dag? Goed om even bij na te denken, zonder dat je meteen je hele route van A tot Z uitstippelt en vastlegt.. want dan verdwijnt het hele idee van avontuur.

Het allerbelangrijkste bij het plannen is eigenlijk: plan samen! Daarmee begint de voorpret en zo leer je elkaars voorkeuren kennen tijdens het maken van beslissingen.  Zo weten wij nu dat we het allebei prettiger vinden om enkele hele lange reisdagen in te plannen om daarna een paar dagen op een bestemming te blijven, dan om de dag voor een korter stuk in de auto te zitten. Dat is voor iedereen anders!

Een goede voorbereiding..
.. is het halve werk. Je auto is een van de belangrijkste onderdelen van je road trip, dus zorg ervoor dat deze in goede staat is op het moment dat je vertrekt. In het buitenland een hele dag in een autogarage staan met een defecte auto is niet tof (en daar kan ik over meepraten). Je kunt je auto natuurlijk zelf helemaal nakijken, maar je kunt het ook door een professional laten doen. Oh.. en maak de auto een beetje schoon! Dat is wel zo fijn omdat je er veel tijd doorbrengt tijdens het reizen!

Het andere deel van de voorbereiding betreft een noodpakketje, voor het geval je dan toch pech hebt of er iets anders aan de hand is. Zorg dat je in de auto tools hebt liggen waarmee je snel dingen kunt repareren en leg daar een ehbo setje en een zaklamp bij. Je weet immers nooit in welke situaties je terecht komt.

Online én offline!
Anno 2015 kunnen we het ons bijna niet meer voorstellen om zonder een hele berg aan apparaten op pad te gaan. Onderweg accommodaties boeken kan eenvoudig via de smartphone, het navigatiesysteem voorkomt verdwalen en de iPad gaat verveling onderweg tegen. Super easy, maar niet altijd nodig en ook apparaten begeven het wel eens en vaak precies op de verkeerde momenten. Dus houd altijd een papieren kaart bij de hand en zet de mobiele devices soms even uit. Veel gezelliger ook!

Draai geen ‘eigen liedjes’, maar zet de radio aan
Als ik Avicii’s Wake me up ergens hoor, dan ben ik in gedachten meteen weer even terug bij de road trip die M. en ik twee jaar geleden maakten. Het liedje werd destijds in Zweden letterlijk óveral gedraaid en daardoor werd het echt ons nummer van die vakantie. Ook ontdekten we tijdens die vakantie enkele hele fijne Zweedse nummers, die we nog steeds thuis draaien. Je verstaat misschien niet alles wat er gezegd wordt op de radio, maar doet wel fijne muziekherinneringen op.

Laat je verrassen
Ik ben best een beetje een control freak, maar op vakantie vind ik het heerlijk om geheel blanco verschillende plekken te bezoeken. Oftewel: lees je niet teveel in over de verschillende plaatsen die je aandoet, maar laat je verrassen door wat een stad of dorp je te bieden heeft. Wij hebben altijd een reisgids mee, die eigenlijk nooit opengeslagen wordt. Het voordeel van deze manier van reizen is dat je nooit teleurgesteld wordt door de vooral mega toeristische ‘must-visits’ waar je over leest in boekjes, terwijl je misschien de mooiste ervaringen opdoet door gewoon rond te lopen en je ogen de kost te geven.

Local food
Natuurlijk is het fijn dat je reisgids (die je dus eigenlijk gewoon dicht moet laten, haha) je vertelt waar je het beste kunt eten. Maar wie weten dat nog beter dan reisgidsschrijvers? Locals! Zij kunnen je vertellen waar de écht leuke en traditionele restaurants en barretjes zijn. Dus spreek eens gewoon een local aan, of loop ergens een leuk zijstraatje in.

Quality time, maar ook tijd alleen
Het fijne van een road trip is dat je samen onderweg bent naar… ja, waar naartoe eigenlijk? Dat geeft rust en ruimte om veel quality time met elkaar door te brengen. Even geen telefoons en werkdruk, maar een stevige wandeling, goede gesprekken waar jullie al lang niet meer aan toe kwamen of een gezellig spelletje in het avondschemer.

Tegelijkertijd zitten jullie ook veel op elkaars lip: je bent ineens 24/7 bij elkaar en brengt veel tijd samen door in de kleine ruimte van je auto. Geef elkaar daarom ook de ruimte om even iets alleen te gaan doen. Een boek lezen, muziek luisteren of gewoon eventjes niet praten. Relax en geniet ervan.

Geniet van de reis
En dan wat mij betreft het allerbelangrijkste: geniet vooral van de reis zelf! Een road trip draait niet perse om de bestemmingen, maar om het reizen zelf. Ook onverwachte momenten kunnen later een bijzondere herinnering of hilarische anekdote worden. Go with the flow en geniet van wat er op jullie pad komt! Kortom, de ingrediënten voor een geweldige road trip met zijn tweetjes zijn: een beetje voorbereiding, ontspanning en aandacht voor elkaar. Mix ze door elkaar en je romantische vakantie samen kan bijna niet meer mislukken!

Heb jij wel eens een road trip ondernomen met jouw lief? Wat zijn je ervaringen?

Delen:

6 Reacties

 1. 18 juni 2015 / 18 juni 2015

  Ik ga over drie weken een kleine roadtrip door Slovenië maken met mijn meneer. En zijn ouders en twee broers. Iets waar ik best een beetje zenuwachtig van wordt want een week met iedereen in één auto? Daar krijg ik nu al een beetje de kriebels van. Maar in je artikel staan wel handige tips. De e-reader gaat in ieder geval mee! Kan ik achterin mooi boekjes lezen :)

 2. Kim
  18 juni 2015 / 18 juni 2015

  Wat een handige tips! Mijn vriend en ik gaan graag op road trip. Onze leukste road trip was toch wel Parijs.

 3. 18 juni 2015 / 18 juni 2015

  Vooral de tip zet de lokale radio aan is een goede. Zo hebben wij nu ook een ‘La Palma vakantie’ liedje en hebben wij ook leuke Spaanstalige nummer ontdekt op vakantie.

 4. 18 juni 2015 / 18 juni 2015

  Supergoede tips! Mijn vriend en ik gaan gelukkig heel goed samen, ook op vakantie. Gewoon rekening met elkaar houden, dan komt alles goed!

 5. 21 juni 2015 / 21 juni 2015

  Wat een fijne en handige tips zeg. Mijn vriend en ik zitten er ook over na te denken om samen een roadtrip te doen dus die tips komen zeker goed van pas. Vooral die muziek vind ik een hele goede tip: ik heb namelijk ook bij veel nummers een herinnering en dat maakt een nummer extra fijn <3

 6. 21 juni 2015 / 21 juni 2015

  Ja, een goed voorbereiding is het halve werk vind ik altijd maar. Leuk artikel heb je ervan gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder