Mijn doelen en wensen voor 2016

doelen en wensen voor 2016

Vanaf nu pak ik het hé-le-maal anders aan. Het roer moet om! Ik ben er klaar voor om te gaan knallen met een hele lijst vol goede voornemens. Nieuw jaar nieuwe kansen, nietwaar? Nou, niet helemaal waar eigenlijk, want 2015 was best een prima jaar. Op wat hobbels in het laatste kwartaal na, was 2015 een goed jaar en heb ik veel mooie momenten mogen meemaken. En eigenlijk hoop ik die goede flow in 2016 lekker door te zetten.

Om mijzelf te herinneren aan de dingen die dingen die ik daarbij belangrijk vind en gefocust te blijven heb ik enkele doelen en wensen voor 2016 opgesteld. Het fijne aan doelen stellen aan het begin van een nieuw jaar is namelijk dat het een goed moment is om bepaalde zaken achter je te laten en weer even met een frisse blik vooruit te kijken. Ik vertel vandaag wat er op mijn lijstje met doelen en wensen voor 2016 staat!

BALANS

Het toverwoord voor 2016 wordt Balans met een hoofdletter B. Als het aan mij ligt, tenminste. “Het woord TE is nooit goed, behalve in het woord tevreden”, zei mijn oma wel eens en eind 2015 kwam ik erachter dat zij daarin groot gelijk had. Te weinig slaap en te veel onrust en stress zorgen er niet voor dat je goed in je vel zit. Daarom ga ik mezelf ten doel stellen meer balans in mijn leven te brengen op alle gebieden. Werk, slaap, leuke activiteiten, verplichtingen en rustmomentjes; allemaal op het juiste moment en de juiste verhouding. Daar ga ik voor!

LEZEN

In mijn blogpost met doelen voor 2015 gaf ik vorig jaar aan dat ik wilde proberen 20 boeken in een jaar te lezen. Dat is met 15,5 gelezen boek helaas niet gelukt, dus dit jaar ga ik de challenge opnieuw aan! Om het behalen van dit doel te stimuleren heb ik een account aangemaakt op GoodReads.com. Je kunt me daar volgen als  je het leuk vindt (klik hier!); ik volg jouw leeschallenge ook graag!

REIZEN

Dat dit doel in mijn rijtje staat zal weinig lezers verbazen. Ik houd enorm veel van reizen en wil heel graag zoveel mogelijk van de wereld zien en nieuwe culturen ontdekken. Vorig jaar stond ‘minimaal 5 Europese landen bezoeken’ op mijn lijstje en dat wil ik dit jaar weer nastreven. De eerste citytrip (Parijs) staat al op de planning! Maar eigenlijk.. staat New York ook heel erg hoog op mijn lijstje. Mijn zusje studeerde er twee jaar geleden en financiële middelen hielden mij toen tegen om erheen te gaan, waar ik enorm van baalde. Misschien is een bezoek dit jaar net iets teveel gevraagd, maar wie weet… Ik hoop vurig dat het niet heel lang meer gaat duren!

GETTING FIT

Tjah.. dat sporten dus. Het blijft een beetje een lastig verhaal, omdat ik veel sporten gewoon niet leuk genoeg vind om ze lang vol te houden. Golfen vind ik geweldig, maar niet als het buiten koud is (#mooiweergolfer #watje). Vorig jaar heb ik jammerlijk gefaald als het gaat om de doelstelling meer te sporten, maar om het dit jaar meer kans van slagen te geven heb ik me ingeschreven bij een pilatesklasje. Ik heb nu drie lessen meegedaan en ik vind het erg leuk dus hopelijk kan ik het nu wel volhouden!

WOONKAMER MAKE-OVER

Geen doel, maar wel een wens: een woonkamer make-over! Toen mijn vriend en ik gingen samenwonen hebben we geen nieuwe meubels gekocht, maar de inrichting van ons beiden gewoon bij elkaar gevoegd. In de afgelopen 3 jaar zijn er steeds wat spullen weggegaan en bijgekomen, maar echt grote veranderingen hebben er in de woonkamer nog niet plaatsgevonden. Zo gebruiken we nog steeds de salontafel waar ooit in mijn studentenkamer een koelkastje op stond (lees: hallo deuken en krassen!) en hebben we twee banken die nauwelijks matchen. Tijd voor een flinke update, nietwaar?

OP HAKKEN LEREN LOPEN

Een manke pinguïn, dat is wel ongeveer de vergelijking die je kunt maken wanneer je mij op hakken ziet lopen. Ik vind het vaak heel elegant staan als dames onder een feestelijke jurk een mooi paar heels aan hebben, maar toch loop ik zelf het liefst op sneakers en stoere boots. Met als gevolg dat ik soms op een feestje totaal niet weet welke schoenen ik aan kan, want een paar sneakers onder een mooi jurkje? Nah.. Dat kan beter, dus in 2016 ga ik heel. veel. oefenen! En bij deze bied ik mijn soon to be blauwe enkels vast mijn excuses aan.

Ik ben klaar om te knallen in het nieuwe jaar! Wat zijn jouw doelen en wensen voor 2016? 

Delen:

16 Reacties

 1. 8 januari 2016 / 8 januari 2016

  Balans vind ik echt een prachtig doel zeg meis. Ik denk dat je dit dan ook komend jaar gaat vinden, hoe moeilijk en lastig sommige keuzes ook zullen zijn. Je andere doelen zijn ook echt heel leuk en ben benieuwd of dat tripje naar NY erin gaat zitten ;-)

 2. Sytse
  8 januari 2016 / 8 januari 2016

  Zo, dat zijn nogal wat doelen! Dapper! Hopelijk ga je naar New Yoohoork!

 3. Cindy
  8 januari 2016 / 8 januari 2016

  Balans… Doe mij die ook maar ja!

 4. 8 januari 2016 / 8 januari 2016

  Balans is een mooi toverwoord! Dat moet ik zelf ook maar ‘even’ gaan vinden, haha. Met lezen zit het wel goed bij mij, ik hoop dat het jou ook gaat lukken. Lezen is zo fijn! Als je aanmoeding of boekentips nodig hebt, hoor ik het wel. ;) Oh, en ga je bloggen over die woonkamermake-over? Lijkt me tof!

  • twintigennogwat
   13 januari 2016 / 13 januari 2016

   Yess, dat ga ik doen als het zover is! :-)

 5. Valerie
  8 januari 2016 / 8 januari 2016

  Wat een mooi lijstje! I agree :)

 6. 8 januari 2016 / 8 januari 2016

  Supermooie doelen!
  Op hakken leren lopen, zou ook een mooi iets voor mij zijn om te leren. Als er laarzen bij zitten gaat het nog wel, maar op pumps lopen is echt een hel!
  Verder zijn er zo enorm veel dingen die ik graag anders of beter zou willen, maar ik denk niet dat dat zomaar pats boem in 2016 kan. Belangrijkste is gewoon dat je kleine stapjes zet, en dat probeer ik zelf ook te doen.

  • twintigennogwat
   8 januari 2016 / 8 januari 2016

   Kleine stapjes zetten is inderdaad het beste, je kunt niet alles tegelijk. En helemaal als je op hakken wil leren lopen, dan kun je beter ook niet te snel willen gaan haha ;)

 7. 8 januari 2016 / 8 januari 2016

  Hele mooi doelen waar je goed mee uit de voeten kan. En dan wel op hakken :)

 8. 8 januari 2016 / 8 januari 2016

  Het balans-stukje is echt zo’n goede. Ik merk dat nu alles wat meer in balans is in mijn leven, alles een stuk makkelijker verloopt, dat vind ik erg fijn. Heel veel succes met al je mooie doelen! :D

  • twintigennogwat
   9 januari 2016 / 9 januari 2016

   Dankjewel lieve Dina! Daar hoop ik inderdaad ook op, ga mijn best doen :-D

 9. 8 januari 2016 / 8 januari 2016

  Haha mooi doel, op hakken leren lopen. Een kunst op zich als je het mij vraagt. ;) Qua sporten is de Wii Fitness Coach misschien iets voor jou. Dat is niet hetzelfde als de Wii fit. Echt een serieus fitnessprogramma dat je helemaal op jezelf kunt afstemmen. Het ia echt geniaal en je hoeft er niet voor de deur uit. Je moet wel een Wii hebben natuurlijk, maar hé, Marktplaats. ;) Ik heb je ook toegevoegd op Goodreads! ^^

  • twintigennogwat
   9 januari 2016 / 9 januari 2016

   Oeh, daar ga ik eventjes voor kijken! Wij hebben een Xbox, maar misschien bestaan daar ook wel zulke programma’s voor!

 10. 8 januari 2016 / 8 januari 2016

  Haha, die laatste. Oefening baart kunst! En Balans (met hoofdletter B) is ook een hele goede voor mij!

 11. 9 januari 2016 / 9 januari 2016

  Haha, een pinguin, moest even lachen. Een kwestie van oefenen! En niet te moeilijk beginnen. Dat geldt eigenlijk wel voor bijna alles wat een mens zou willen leren. Leuke doelen heb je!

 12. 10 januari 2016 / 10 januari 2016

  Wat een super toffe doelen heb je opgesteld. Dat balans vind ik een hele goede. Ik wil daar zeker ook, op een minimale manier wat mee gaan doen. En dat hakken lopen kan ik ook niet haha :’) Is ook niet echt handig voor mijn voeten, dus doe ik het ook maar gewoon niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder