3 series die het binge-watchen echt waard zijn

3 series die het binge-watchen echt waard zijn

Er zijn verschillende dingen die ik graag doe wanneer ik eens een (mid)dagje vrij ben en ongegeneerd series binge-watchen is daar absoluut een van. Sinds het moment dat wij thuis een abonnement namen op Netflix heb ik al diverse series ontdekt en met veel plezier gekeken, terwijl er ook series zijn waarbij ik na een paar aflevering ben gestopt met kijken. 1,5 jaar geleden schreef ik al eens over mijn favoriete series van dat moment, maar inmiddels heb ik alweer enkele nieuwe favorieten opgedaan. Tijd voor een update! Bij sommige series vind ik het prima om even te wachten op een nieuwe aflevering, maar vandaag deel ik 3 series die het binge-watchen echt waard zijn met je!

THE BRIDGE

Vorig jaar ontdekte ik The Bridge (origineel: Bron / Broen) en ik raakte obsessed. In recordtijd keek ik seizoen 1 en 2 helemaal.. en toen begon het grote wachten op seizoen 3. In september 2015 ging de eerste aflevering on air in Zweden en Denemarken en vorige maand bestelde ik de DVD (want nog niet op Netflix en een aversie tegen downloaden). En oh my, wat is ook dit seizoen weer fantastisch! Al kijkende wordt je volledig gegrepen door de onvoorspelbare verhaallijn waarin politiek, sociale problemen (in de maatschappij), overspel en diverse soorten familierelaties verrassende wendingen nemen. Geloofwaardig, in een goed tempo en absoluut de moeite waard. Seizoen 1 en 2 staan op Netflix, dus als je dat nog niet gedaan hebt: kijken maar!

NARCOS

De (deels op waarheid berustende) serie Narcos gaat over de jacht van de Amerikaanse DEA op Pablo Escobar, dé drugscrimineel van Colombia in de jaren zeventig en tachtig. Ik vind deze serie echt prachtig! Je ziet hele mooie beelden, af en toe wat heftigere scenes afgewisseld met een blik op de politiek van die tijd en de 70’s sfeer is geloofwaardig neergezet, maar het belangrijkste is de glansrol van acteur Wagner Maura. Enige nadeel? Er is pas 1 seizoen, dus je bent er zo doorheen “gebinge-watcht”. Als je de 10 afleveringen snel achter elkaar kijkt, dan moet je dus even geduld hebben. Seizoen 2 is wel in the making. Yay!

MR. SELFRIDGE

Dankzij Rosanne van Lifebyrosie.nl heb ik er sinds 3 dagen een nieuwe verslaving (niet overdreven!) bij: de kostuumserie Mr. Selfridge. De serie gaat over Harry Gordon Selfridge, een Amerikaanse zakenman die in 1909 het vernieuwende warenhuis Selfridge & Co. opzet. De stijve Engelsen moeten enorm wennen aan deze flamboyante Amerikaan en zijn ideeën over de winkelbeleving van klanten. Gedurende de serie volg je Harry en zijn gezin, zijn personeel en enkele andere figuren uit de high society van Londen uit die tijd. Met recht een serie die je blijft binge-watchen, want ik ben in deze korte tijd al bijna door het hele eerste seizoen heen! Wat een fijne personages, vooral het personage Agnes Towler vind ik erg sterk. Ik krijg geen genoeg van dit verhaal!

Van welke series kan jij geen genoeg krijgen?

Delen:

15 Reacties

 1. 10 januari 2016 / 10 januari 2016

  Oh de bovenste twee ken ik nog niet, wat leuk! ^^ Ga eens kijken of ik dat wat vind. Mr. Selfridge vond ik persoonlijk een beetje langdradig, terwijl ik normaal echt van die ‘period dramas’ houd. Momenteel zit ik middenin seizoen 6 van Downton Abbey en heb ik net de eerste drie seizoenen gezien van Mad Men, allebei super! Verder vind ik Orange is the New Black, Orphan Black, The Musketeers en House of Cards ook heel fijn! (:

  • twintigennogwat
   10 januari 2016 / 10 januari 2016

   House of Cards heb ik ook gezien inderdaad! Maar die staat niet in dit lijstje omdat ik het steeds minder vond worden naar het einde toe.. Wel benieuwd naar het volgende seizoen!

 2. 10 januari 2016 / 10 januari 2016

  Ik ben ook een keer begonnen aan Mr. Selfridge en vond het toen ook echt geweldig! Ik moet het weer oppakken.

 3. 10 januari 2016 / 10 januari 2016

  Oh goede serie tips! Ik ben vooral benieuwd naar Mr. Selfridge.

 4. 10 januari 2016 / 10 januari 2016

  Jaaa Narcos vond ik heel leuk en heb ik ook in een weekend uitgekeken. :’)
  De laatste tijd heb ik vaak niet echt de concentratie om ook maar iets te kijken (laat staan binge watchen), maar ik ben laatst begonnen aan Sherlock.

  • twintigennogwat
   10 januari 2016 / 10 januari 2016

   Nee, dat heb ik eigenlijk ook nooit… Maar soms grijpt een serie me en dan lukt het wel. Wat vind je van Sherlock?

 5. 10 januari 2016 / 10 januari 2016

  Ik hoor veel goede verhalen over Narcos inderdaad, misschien ga ik die wel kijken met manlief :) Zelf kijken ik zoveel gave series, maar geen die jij noemt.

  • twintigennogwat
   10 januari 2016 / 10 januari 2016

   Welke zijn jouw favorieten? :)

 6. Anne
  10 januari 2016 / 10 januari 2016

  Ik kijk eigenlijk ontzettend weinig series. Binge-watchen heb ik nog nooit gedaan, maar niet omdat ik er niet van houd. Meer omdat ik gewoon geen series ken die ik misschien leuk zou vinden. We delen een netflixaccount met vrienden, dus misschien toch maar eens een kijkje nemen. Vooral die laatste, Mr. Selfridge, spreekt me aan!

 7. 10 januari 2016 / 10 januari 2016

  Oeh seizoen 3 van The Bridge moet ik ook nog kijken, hij is echt heel erg goed ja! Narcos ken ik niet. Mr Selfridge heb ik wel een paar afleveringen van gezien (heel sporadisch) maar nog niet echt bewust gekeken. Wil ik nog wel doen, ik houd van wel kostuumdrama’s :)

 8. 10 januari 2016 / 10 januari 2016

  Me Selfridge vind ik ook super. Ik kijk wel gewoon op televisie want (nog)geen Netflix en dan moet ik me wensen tot Nederland want in Vlaanderen zijn ze gestopt met uitzenden na seizoen 1.
  De andere 2 kende ik nog niet.

  • twintigennogwat
   13 januari 2016 / 13 januari 2016

   Kun je niet via de Nederlandse uitzending gemist kijken? Of werkt dat niet vanuit België?

 9. karlien
  10 januari 2016 / 10 januari 2016

  Leuke tips! Ik ben benieuwd naar Narcos!!

 10. 17 januari 2016 / 17 januari 2016

  Ja The Bridge, ik ben ook fan<3 heb alleen s1 via Netflix gezien en ben erg benieuwd naar de volgende afleveringen…

 11. 19 januari 2016 / 19 januari 2016

  Mr Selfridge, daar ga ik later nog wel eens aan beginnen denk ik. Maar The Bridge is geen optie, tenzijn Engelse versie of Engels ondertiteld. En ik weet ook niet of Scandinavian Noir echt iets voor ons is. Narco is niet mijn ding. Ik bedoel, ik vond Miami Vice hartstikke leuk, maar ben verder niet zo geïnteresseerd in crime lords.
  Op dit moment zijn we nog bezig met Star Trek Voyager te herkijken, zijn we net door Defiance s2 heen, en kijken we Masters of Sex. Dat is een serie die we allebei erg leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder