Mijn favoriete TV-series

breaking-bad-logo

Tijdens ik nog studeerde stond de televisie vaak aan op mijn studentenkamertje. De laatste jaren ben ik echter steeds minder televisie gaan kijken. Wat ik echter wel heel erg ontspannend vind is het kijken van series. Een aflevering duurt vaak precies lang genoeg om mijn aandacht vast te kunnen houden (bij de gemiddelde film ben ik halverwege al iets anders aan het doen) en hoewel een enkele aflevering vaak al erg leuk of spannend is, is juist de lijn daar doorheen zo interessant. Vandaag geef ik jullie een inkijkje in mijn favoriete serie van dit moment. Wie weet zit er nog iets bij, mocht je op zoek zijn naar iets nieuws om te kijken!


Breaking Bad
Met stip op één en niet te missen in dit lijstje: Breaking Bad. Ik denk dat de meeste mensen wel weten waar de serie over gaat, maar voor hen die nog nooit gekeken een kleine uitleg. Walter White (Bryan Cranston) is een scheikundeleraar die hoort dat hij longkanker heeft en daardoor niet meer lang zal leven. Met hulp van Jesse Pinkman (Aaron Paul) maakt en verkoopt hij de drug Crystal Meth, om ervoor te zorgen dat zijn gezin niet in de financiële problemen raakt wanneer hij zal overlijden. De serie heeft zich geweldig ontwikkeld door de seizoenen heen en vooral de interactie tussen Walter en Jesse vind ik bijzonder goed geslaagd. Het camerawerk is echt geweldig en door middel van de terug- en vooruitblikken wordt er op een creatieve manier gespeeld met de chronologie van het verhaal. Op dit moment liggen er nog 4 afleveringen op me te wachten tot het einde van de serie. Jammer! (Maar… zoals je hier kon lezen komt er dus een spin-off!)


Under the Dome
Elke maandagavond zitten vriendlief en ik voor de televisie voor Under the Dome. Seizoen twee is inmiddels in volle gang en wordt wekelijks uitgezonden op SBS. De serie is gebaseerd op een boek van Stephen King en gaat over het Amerikaanse stadje Chester’s Mill, dat plotseling afgesloten wordt van de buitenwereld door een onzichtbare en ondoordringbare koepel. Dat heeft verregaande gevolgen voor de leef- en weersomstandigheden, de voedselvoorraden en met name de onderlinge relaties. Hoewel niet elk personage even sterk is, vind ik het verhaal wel spannend en ben ik vooral benieuwd naar wat het volgende is dat komen gaat. Het toevoegen van twee extra personages heeft de serie absoluut sterker en interessanter gemaakt, want welke rol spelen deze twee in het geheel?


The Blacklist
Ook The Blacklist is een serie die deze herfst zijn tweede seizoen gaat beleven. Deze serie draait om James Spader, die gloreert in zijn rol van topcrimineel Raymond ‘Red’ Reddington. De serie gaat eigenlijk om een lijst met topcriminelen. Red biedt namelijk hulp om die lijst in te korten, maar alleen maar als hij kan samenwerken met Elizabeth Keen (een ijzersterke Megan Boone). Wat ik gaaf vond aan seizoen 1 is dat de serie heel goed in elkaar zit: los zijn de afleveringen al erg spannend, maar de verhaallijn die als rode draad door de afleveringen heen loopt maakt het helemaal top. De karakters zijn enorm gegroeid gedurende seizoen 1, de verhaallijnen zijn erg goed uitgewerkt en de muziek is erg goed gekozen. Dit alles maakt deze serie ijzersterk. The Blacklist seizoen 1 werd in Nederland door RTL4 uitgezonden en hoewel seizoen 2 over twee weken al van start gaat in Amerika, is nog niet bekend wanneer deze in Nederland weer gaat draaien.


The Big Bang Theory
My long time favorite! De zeer intelligente Sheldon en Leonard delen een appartement. De blonde Penny woont tegenover hen en vormt een on/off koppel met Leonard. Wat ik ontzettend leuk vind is de ontwikkeling die de hele vriendengroep doormaakt gedurende seizoenen. Vooral het personage Sheldon is erg gaaf en ontzettend grappig, door zijn bijzondere kijk op het leven. Door hem blijf je deze serie kijken… echt! Ook de knipperlichtrelatie van de totaal verschillende Penny en Leonard kent verschillende verrassende wendingen. We zitten alweer in seizoen 8, dus als je TBBT nog niet kent: je hebt nog wat in te halen… ;-)

Zoals je ziet houd ik van spanning en drama, maar ook van een dosis humor. Heb jij nog goede tips voor me, voor als ik door deze series heen ben?

Delen:

4 Reacties

 1. 10 september 2014 / 10 september 2014

  The Blacklist heb ik een aantal afleveringen van gezien en wil ik nog gaan kijken!

  The Big Bang vind ik ook echt super. I loveeeee Sheldon. Kan er zo om lachen.
  M. kijkt Breaking Bad, vind ik echt helemaal niks aan haha.
  Zelf ben ik nu begonnen met Fringe…

 2. 11 september 2014 / 11 september 2014

  Jaaa TBBT! De rest kijk ik niet, maar m’n vriend is erg fan van Breaking Bad haha. Ik kijk verder nog graag Dexter, ook wel iets voor jou denk ik!

 3. Minke Maria
  12 september 2014 / 12 september 2014

  Alleen The Blacklist ken ik niet (alsin; heb ik nog nooit gezien) maar de andere series heb ik gevolgd of volg ik nog steeds. Ik vind Under The Dome alleen soms een beetje te ongeloofwaardig, wat het een beetje jammer maakt. Misschien is Grimm ook iets voor je om eens te kijken en Terra Nova was ook heel leuk, wel heel jammer dat daar maar 1 seizoen van was.

 4. 13 september 2014 / 13 september 2014

  Breaking Bad hebben wij hier ook verslonden :-) Nu zijn we bezig met Suits, ook erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder