Hallo 2015!

2015_blog

Begin januari, het is zover: een nieuw jaar is aangebroken. Een heel nieuw jaar ligt voor ons, vol kansen en mogelijkheden om een geweldig jaar te beleven. Laat ik dan ook beginnen met je een geweldig, gezond en ontzettend gelukkig jaar te wensen! Hopelijk heb je een ontzettend fijne oudejaarsavond gehad en kon je 2015 inluiden met geliefden om je heen.

Een nieuw jaar staat vaak symbool voor de mogelijkheid om nieuwe doelen na te jagen. 2014 was voor mij een droomjaar; op wat vervelende gebeurtenissen na (die me uiteindelijk weer meer levenservaring opleverden) kon het jaar niet beter: ik haalde mijn masterdiploma, vond een geweldige baan, bezocht Disneyland Parijs (al jaren een droom!) en beleefde veel plezier aan het bloggen. Een prachtig rijtje ervaringen, vind ik zelf! Toch heb ik nagedacht over de dingen die ik in 2015 nog zou willen bereiken of nastreven. Dit zijn veelal kleinere doelen, maar verdeeld over het jaar moet dat best gaan lukken denk ik.

Mijn Zweeds verbeteren
Al enkele jaren spreek ik een aardig woordje Zweeds, maar ik wil heel graag mijn kennis van de grammatica en mijn woordenschat verbeteren. Nog altijd voel ik me namelijk niet zeker genoeg als ik met mensen praat. Ik heb besloten dit doel meteen te gaan nastreven: over 2,5 week heb ik mijn eerste Zweedse les sinds jaren. Ik heb een privédocente in de arm genomen die bij mij in de buurt woont. Mijn lief M. gaat ook mee, wat ik ontzettend tof van hem vind! Hopelijk kan hij zich dan komende zomer ook een beetje redden.

Sporten!
Amy en sport: die combinatie is al heel lang ehm… geen combinatie eigenlijk. Ik ben ontzettend a-sportief, maar 5 dagen per week achter een bureau zitten doet niet veel goeds voor mijn fitheid. Mijn doel voor 2015: beginnen met structureel 1 keer in de week op de crosstrainer thuis (want ja, die staat gewoon bij mij thuis!) en dat uitbouwen naar 2 keer. No more excuses!

Minimaal vijf Europese landen bezoeken
Ik houd enorm van reizen en uitstapjes maken en dat doe ik het liefst met mijn geliefde samen. De afgelopen jaren maakten we verschillende reizen/ tripjes samen. Zo bezochten we in 2014 Frankrijk, Duitsland, Zweden, Denemarken en België. Ik trapte 2015 af met wederom Duitsland, want ik vierde Oud&Nieuw in Berlijn. In mei gaan we enkele dagen naar Londen en komende zomer gaan we uiteraard weer naar Zweden. Er is dus nog ruimte over voor twee mooie bestemmingen.. iemand suggesties? ; )

Twintig boeken lezen
Voor sommige lezers van deze blog zal twintig boeken klinken als een peulenschil. Voor mij is het dat niet, want ik moet echt de tijd nemen om te gaan zitten met een boek. Sinds ik ben afgestudeerd heb ik weer wat meer tijd voor het lezen van boeken en het bloggen over boeken draagt er ook zeker aan bij, dus laten we eens beginnen met een voorzichtige twintig per jaar. Dat aantal kunnen we eventueel altijd nog naar boven bijstellen, haha!

Bloggen en blogritme
In tegenstelling tot veel bloggers ben ik er zo een die regelmatig in de knoop komt met haar agenda en daarom ’s avonds nog een stukje zit te schrijven voor de volgende dag (in plaats van alles te doen in het weekend). Op zich is dat prima, maar dat komt niet altijd goed uit. In 2015 wil ik gaan proberen om in ieder geval wat gestructureerder te werken aan mijn blog, waardoor ik ook echt elke twee dagen een nieuwe blogpost kan plaatsen. Misschien kan ik dan ook de stap zetten naar een blogpost per dag.. dat zou te gek zijn! Ik hoop namelijk in 2015 te gaan knallen met mijn blog, because I love it!

Work it!
In 2014 vond ik, vrij snel na mijn afstuderen, een hele leuke fulltime baan. Ik zal op mijn blog nooit vermelden waar ik precies werk (bewust bloggen staat bij mij hoog in het vaandel), maar kan wel zeggen dat ik er enorm veel plezier aan beleef om de hele dag bezig te zijn met (online) media, taal en het schakelen tussen verschillende partijen en werkzaamheden. Werken als communicatie adviseur was mijn droom en die is nu uitgekomen! Ik hoop dan ook dat ik me in 2015 verder kan gaan ontwikkelen op dit gebied. En ook hier geldt: I love it, dus dat komt vast goed! : )

Zo, dat waren mijn voornemens en wensen voor het komende jaar. Hopelijk gaat me dat echt iets opleveren en draagt dit eraan bij dat 2015 net als vorig jaar een topjaar wordt! Wat hoop jij te bereiken komend jaar? Ik hoop dat 2015 voor jou een stralend jaar wordt waarin je successen zult behalen, waarin je je geliefd voelt door de aanwezigheid van dierbaren en waarin je gezond en gelukkig zult zijn. Geniet van alles wat komen gaat, dit nieuwe jaar! <3

Delen:

11 Reacties

 1. Josianne
  2 januari 2015 / 2 januari 2015

  Mooie lijst met voornemens! Twintig boeken lezen klinkt voor mij al als heel veel haha. Succes!

 2. 2 januari 2015 / 2 januari 2015

  Wat een leuke voornemens. Ik denk dat het wel goed gaat komen dit jaar met bloggen en je werk. Zoals je zelf zegt: het vindt het leuk om te doen, dus dat is altijd een goede motivatie. En wat betreft boeken lezen: ik heb mezelf doel van 12 gesteld haha. Ik kan wel veel lezen, maar door tijdtekort wil dat er bij inschieten en dat wil ik dit jaar toch aan gaan passen :-)

 3. 2 januari 2015 / 2 januari 2015

  Ah wat een mooie voornemens en ik wens je het aller allerbeste toe voor in het nieuwe jaar! Het gaat je lukken en je gaat vlammen <333 Een blogritme, dat klinkt perfect! Daar moet ik ook meer aan gaan werken, want tot in de late uurtjes blijven tikken doet niemand goed ;)

 4. 2 januari 2015 / 2 januari 2015

  Wat een super toffe lijst heb je opgesteld. Zeker mooie en haalbare doelen! You can do it! :)

 5. 2 januari 2015 / 2 januari 2015

  Wat een mooie voornemens! Ik vind 20 boeken lezen al behoorlijk veel ;) (ik ben ook niet zo’n lezer…) ik wens je een gelukkig nieuwjaar en de allerbeste wensen!

 6. Eilish
  2 januari 2015 / 2 januari 2015

  Mooie lijst met voornemens!

 7. 2 januari 2015 / 2 januari 2015

  Gelukkig nieuwjaar Amy! Sporten, meer lezen en een blogritme vinden zijn ook echt doelen van mij. Ik hoop dat het je lukt ze te bereiken. We hebben van de week even contact over zaterdag. Ik heb er in ieder geval veel zin in!

 8. 2 januari 2015 / 2 januari 2015

  Mooie lijst met voornemens :) staan er een aantaleuke tussen die ik ook zo bad kunnen schrijver!

 9. 2 januari 2015 / 2 januari 2015

  Ik heb mijn challenge ook op 20 boeken gezet :D. Mooi aantal toch?

 10. Yara
  3 januari 2015 / 3 januari 2015

  Wat heb je mooie doelen voor 2015! Gaaf dat je samen met je vriend die taalcursus gaat doen, zoiets wil ik ook heel graag doen :-)

 11. 3 januari 2015 / 3 januari 2015

  Leuke blog heb je! En mooie plannen, cool dat je Zweedse lessen gaat nemen. Oh en hoe toevallig ik was met oud & nieuw ook in Berlijn, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder