Hee Amy, hoe is het nou? + 3 vragen aan jullie!

hoe is het?

Ik klap mijn laptop open en log in op mijn site. Ik vind dat het tijd is om weer eens wat te schrijven. Maar als ik een uur verder ben is het scherm voor me nog steeds wit. What’s going on?! “I’m back en ik heb weer een hoop leuke ideeën” schreef ik nog in mijn vorige blogpost. En dat is ook zo! Maar ondanks die flinke lijst aan leuke blogonderwerpen lukt het gewoon even niet. Dus.. hoe is het nou eigenlijk met me en waarom lukt dat bloggen nu niet? Tijd voor verandering?

Drie jaar geleden startte ik met mijn blog als online plekje waar ik mijn creativiteit kwijt kon en kon schrijven over wat mij bezig hield. Ik schreef het al eens eerder: het was in het begin vooral een zoektocht. Maar als ik heel eerlijk ben, is het dat soms nog steeds. Want ik wil het allerliefste stukken met wat meer diepte en inhoud schrijven. Over belangrijke thema’s in het leven, zoals: vrijheid, religie, onze omgang met sociale media. Daarbij wil ik het liefst alle bijbehorende facetten aanstippen, cijfers geven en vooral weeg ik mijn woorden zorgvuldig af. Geen halve verwoordingen, geen fouten. Mijn stukken moeten goed zijn. Perfect, liever.

De factor ‘leuk’

En dat perfectionisme, daar zit hem de crux. Want moet bloggen niet vooral leuk zijn? Een fijne hobby, waar je veel plezier uit haalt? De waarheid is echter is dat ik eigenlijk al heel lang in de knoop zit met die standaard die ik mijzelf heb opgelegd. Soms plaats ik een wat meer random artikel terwijl ik daar dan niet oprecht blij van word, juist omdat het niet perfect genoeg was in mijn ogen. Dan hebben we het nog niet eens over het moment van plaatsing: ik moest en zou op de woensdag, vrijdag en zondag iets online zetten. De factor ‘leuk’ was dus niet altijd meer aanwezig en ik liep maar wat aan te modderen in een poging goede artikelen te schrijven. Terwijl in dezelfde periode mijn hoofd gewoon te vol zat door enkele ontwikkelingen in mijn persoonlijke leven. Ontwikkelingen die mijn tijd en aandacht nodig hebben en waar ik ook de komende periode waarschijnlijk nog veel mee bezig zal zijn.

Wil jij me helpen?

De afgelopen weken heb ik mijn blog dus echt maar even gelaten voor wat het is. Ik ben onwijs veel gaan wandelen om mijn koppie wat tot rust te brengen, heb lekker gedanst op het festival 7th Sunday, ben net als ieder jaar weer naar het Groots met een zachte G concert van Guus Meeuwis geweest en heb weer eens een boek opengeslagen. Kortom: bewust gekozen om gewoon even onder de mensen, of juist lekker alleen thuis te zijn.

Maarja, dat bloggen. Ik mis het toch wel een beetje. Om stukjes te schrijven, om dingen met jullie te delen. Maar ik weet dus ook even niet zo goed hoe ik nu verder moet. Daarom ben ik heel benieuwd of jij, als bezoeker van sommarmorgon.com, me zou willen helpen door jouw mening te geven over wat je hier zoal wel of juist niet leest. Natuurlijk: uiteindelijk schrijf ik stukken die ik fijn vind om te schrijven, maar ik ben voor nu gewoon even heel benieuwd naar jouw mening over die schrijfsels.

 1. Welke (drie) dingen vind je het leukst om te lezen op mijn blog?
 2. Welke (drie) dingen vind je het minst leuk om te lezen op mijn blog?
 3. Ik zou het leuk vinden als je meer schrijft over: ____________

Ik hoop heel erg dat jullie eventjes wat tijd willen vrijmaken om deze vragen te beantwoorden voor me. Of dat nu in een reactie onder dit artikel is, via Twitter of e-mail. Whatever suits you best! Je helpt me namelijk enorm op weg om weer lekker te gaan bloggen!

Hoe is het nu met jou? Alvast enorm bedankt voor je reactie!

Delen:

12 Reacties

 1. 14 juni 2017 / 14 juni 2017

  Ik lees vooral graag blogs die een inkijk geven in het leven van de blogger. Waar je mee bezig bent, wat je leuk vindt, hoe je over iets denkt… Op die manier krijg ik vaak ook zelf inzichten. Blogs die belerend zijn, vind ik minder leuk (niet dat ik er zo eentje van jou kan bedenken), maar als er enkel gezegd wordt hoe je je kleerkast kan inrichten bijvoorbeeld, zonder dan een inkijk te geven in die van jou en waarom je dat zo doet, dan vind ik er niet zoveel aan.
  De enige gulden regel die ik volg bij mijn blog is dat ik schrijf waarover ik zelf wil schrijven. Ik hoop dat je dat ook blijft doen.

  • twintigennogwat
   14 juni 2017 / 14 juni 2017

   Dank voor je antwoord Lies! Super waardevol, heel fijn! Ik blijf zeker schrijven waar ik over wil schrijven, het is echt bedoeld om mijzelf weer even op gang te helpen als ik het even niet weet. ;-)

 2. 14 juni 2017 / 14 juni 2017

  Dat zijn nog best lastige vragen ;) Leuk om te lezen vind ik persoonlijke stukken, mindstyle-achtig en inderdaad ook de diepgaandere onderwerpen. En de Twintigers vertellen-serie natuurlijk. Columns vind ik trouwens ook heel leuk, ik denk dat je dat ook zou kunnen, met humor erin.

  Ik hoop dat je de flow snel weer weet te vinden :)

  • twintigennogwat
   14 juni 2017 / 14 juni 2017

   Thanks girl, ja he… ik wilde de lat niet te laag leggen ;-p Leuk dat je de Twintigers Vertellen serie nog steeds waardeert! En denk je dat ik dat zou kunnen ja, met wat humor? Ik vind mezelf juist totaaaaaaal niet grappig!

 3. 15 juni 2017 / 15 juni 2017

  Guus! Leuk dat je weer geweest bent dit jaar, zijn muziek blijft leuk.
  Ik lees altijd graag de wat meer persoonlijke stukken, hoe het gaat waar je mee bezig bent in t leven etc. Maar hotspot artikelen vind ik ook altijd leuk om te lezen en je artikelen zoals het social media artikel vind ik ook altijd boeiend.

  • twintigennogwat
   18 juni 2017 / 18 juni 2017

   Thanks voor je reactie Sammie! Guus blijft inderdaad erg leuk, later dit jaar mag ik nog een keertje.. maar dan bezoek ik de clubtour. Goed om te zien wat je graag leest, dat past inderdaad allemaal goed op deze blog!

 4. Janne
  16 juni 2017 / 16 juni 2017

  Ik vind “Twintigers Vertellen” het leukst, omdat ik dat niet vind op andere blogs. En ik vind de sfeer van je blog leuk, mooie foto’s en rustig.
  Ik zou dus heel graag nog meer “Twintigers Vertellen” lezen over andere thema’s, misschien meer diepgang als je iemand vindt die interessant is met een interview met maar één persoon of zo.
  Ik hoop dat je zeker door blijft gaan met bloggen, want ik vind dit een waardevolle blog :)

  • twintigennogwat
   18 juni 2017 / 18 juni 2017

   Dank voor je reactie en je prachtige complimenten Janne, dankjewel! De persoonlijke (diepte-) interviews heb ik al eerder gedaan in de rubriek Twintiger Aan het Woord, maar ik ga er zeker over nadenken om dat weer in de herhaling te brengen. Nogmaals bedankt voor je waardevolle comment!

 5. 16 juni 2017 / 16 juni 2017

  Ik zit met precies hetzelfde, maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik nog maar heel weinig blogjes lees. Stond ik er vroeger een uur eerder voor op, heb ik nu ontelbaar veel ongelezen bloglovin berichten. Ik lees er nog maar enkele en ik denk dat meerdere hun tijd anders zijn gaan indelen. Schrijf waarover jij wil schrijven!

  • twintigennogwat
   18 juni 2017 / 18 juni 2017

   Eens met wat je zegt.. ook ik lees veel minder blogs. En reageer vaak alleen nog bij een vast groepje bloggers. Kies nu veel meer voor kwaliteit leg mijn prio’s anders. Hoop dat je toch af en toe blijft meelezen hier!

 6. 17 juni 2017 / 17 juni 2017

  Nice to see you back! Ik kan niet helaas niet helpen, aangezien ik er zelf eigenlijk nog nooit last van heb gehad. Wel kan ik je vragen beantwoorden :-)

  Welke (drie) dingen vind je het leukst om te lezen op mijn blog?
  Ik hou vooral van persoonlijke artikelen. Of foto artikelen of een combi daarvan. Waar iemand zich mee bezig houd. Hersenspinsels, dagelijkse dingen. Dingen waar je over nadenkt of tegenaan loopt. Of juist heel erg fijn vind op dit moment.. Oh en je rubriek(en) vond ik erg leuk!

  Welke (drie) dingen vind je het minst leuk om te lezen op mijn blog?
  Of je het hier beschrijft op je blog weet ik niet maar ik hou minder van beauty. En vlogs kijk ik dus helemaal nooit. Ik lees liever een blog artikel :-) Daarnaast hou ik niet van lang dradige stukjes maar die ben ik hier nog niet tegen gekomen.

  Ik zou het leuk vinden als je meer schrijft over: ____________
  De dingen die ik noemde als leuk. Wat meer over wat je bezig houd of een persoonlijk onderwerp. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad.

  Xx

  • twintigennogwat
   18 juni 2017 / 18 juni 2017

   Thanks voor je uitgebreide reactie lieve Saskia. Goed om te lezen wat je leuk vindt om te lezen en wat niet. Beauty komt inderdaad al een hele tijd niet meer op mijn blog voorbij in de vorm van reviews enz. Wel in de vorm van het artikel over bijv. bikini angst. Vlogs doe ik maar af en toe, ik kan toch beter schrijven denk ik haha ;-) Maar dank.. hier kan ik zeker wat mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder