Houd je vakantiegevoel vast!

boot

Kom je net terug van een heerlijke vakantie of moet je misschien nog vertrekken? Vakantie – of je die nu doorbrengt in het buitenland of lekker thuis – zorgt voor gevoelens van vrijheid, zorgeloosheid en ver weg blijven van alle dingen die ‘moeten’. Doen waar jijzelf zin in hebt. Voor mij persoonlijk geldt dat ik altijd enorm moet omschakelen na mijn vakantie: het werk (of eerder: de studie) staat weer voor de deur en haast en een volle agenda staan je al op de hoek van de straat op te wachten. Dat is niet de bedoeling! Hoe houd je nu dat fijne vakantie gevoel een beetje vast? Kijk mee naar mijn tips!

Nagenieten van je foto’s
Tijdens een gemiddelde vakantie schrijf je zo een geheugenkaartje vol aan vakantiekiekjes. En wat is het zonde om die foto’s gewoon op te slaan op je computer of een cd’tje, om ze vervolgens een halfjaar later pas weer tegen te komen. Om je vakantiegevoel echt vast te houden is het veel leuker om lekker met je foto’s aan de slag te gaan. Kijk ze regelmatig terug, hang de mooiste op in huis of maak er een fotoboekje van (dat je vervolgens weer aan familie en vrienden kunt laten zien). Dit houdt de herinnering levend en zorgt ervoor dat je vakantiegevoel minder snel wegzakt.

Draai zomerse muziek
Ook muziek kan ervoor zorgen dat fijne herinneringen weer even terugkomen. Tijdens onze vakantie vorig jaar hoorden we bijna om het uur het liedje ‘Wake me up’ van Avicii. We bombardeerden dit nummer tot ONS vakantieliedje en nog altijd als ik het nummer hoor denk ik even terug aan die vakantie. Dus: lekker veel muziekjes draaien en nog even terugdenken aan die fijne vakantie!

eten

Lekker eten
Op reis gaan staat vaak gelijk aan anders – en lekkerder – eten dan thuis. De oplossing? Doe dat thuis nog even dunnetjes over! Duik een supermarkt in in het land van je bestemming en sla wat lekkernijen in voor thuis zodat je de heerlijke smaken van daar nog even vast kunt houden. Of plan een dag in het weekend in waarin je wat meer tijd neemt om iets moois van je diner te maken. Een klein voorgerechtje of juist een fijn dessert, een mooie wijn op tafel en lekker lang natafelen. Laat maar komen die lange (na)zomer…

Plan je agenda verstandig in
De vakantie is een tijd van niets moeten en juist lekker doen wat jij wilt. Bij terugkeer is de agenda echter in mum van tijd gevuld met allemaal dingen die moeten, omdat je de tijd ervoor afwezig was. Wrong! Plan belangrijke afspraken maar mondjesmaat in en maak juist ruimte voor gezellige afspraken en spontane ideeën. Het gevoel dat je je werkdag nog wat rustiger door kunt komen en je ’s avonds relaxed een wijntje kunt drinken helpt enorm.

Ga naar buiten
Het fijne aan vakantie vind ik het buiten zijn: lange wandelingen, lekker luieren op het strand of zwemmen in zee, buiten eten en ga zo maar door. Eenmaal weer thuis zitten we echter weer sneller binnen voor de tv. Zo saai en stiekem heb ik er ook echt een hekel aan. Maak dus eens een lekkere wandeling ’s avonds na het eten (een ideaal moment om even bij te kletsen als je samen met een vriendin gaat!) of ga in het weekend picknicken in het park. Pak alle zonnestralen die je kunt pakken zolang het nog zomer is… voor je het weet is het herfst!

Wil je op de hoogte blijven van mijn Blogposts? Volg me dan op Bloglovin’!

Delen:

9 Reacties

 1. 28 juli 2014 / 28 juli 2014

  Wat een fijne blogpost. De meeste dingen doe ik hier ook van :)

 2. 28 juli 2014 / 28 juli 2014

  Wij moeten nog gaan, maar deze tips zal ik zeker onthouden :-)

 3. Sylvana
  28 juli 2014 / 28 juli 2014

  Wat een fijn artikel! Het is altijd zo leuk om vakantiekiekjes terug te kijken!

 4. 28 juli 2014 / 28 juli 2014

  Goeie tips! Ik ga nog wel weg naar zwitserland maar verveel me tot nu toe zeker niet!

 5. iiiThinkPink
  28 juli 2014 / 28 juli 2014

  Ik ga niet op vakantie dit jaar dus ik heb niet echt een vakantiegevoel om vast te houden, haha.

  • twintigennogwat
   28 juli 2014 / 28 juli 2014

   Thuis kun je ook een fijn zomergevoel creëren door lekker eten, spontane uitjes, picknicks in het park, etc.. Ook super leuk!

 6. Heldin op hakken
  29 juli 2014 / 29 juli 2014

  Goede tips!!!
  Ik ga gelukkig eind augustus nog!

  Ps: like de Facebook pagina van heldinophakken en maak kans op de nieuwe damesparfum van Hugo Boss “Ma Vie” t.w.v. €95,-

 7. 29 juli 2014 / 29 juli 2014

  Vooral het terug kijken van de foto’s doet mij altijd erg goed. Uren bezig zijn met het uitzoeken van de leukste foto’s voor een leuk fotoboek en dit in elkaar zetten! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder