33 random questions

Een tijdje terug zag ik bij Saskia een lijst met willekeurige vragen voorbij komen. Omdat ik jullie niet constant wil lastig vallen met vakantieverhalen en foto’s leek het me leuk om vanaf mijn vakantie adres met dit lijstje aan de slag te gaan. Ik zocht de oorspronkelijke lijst op, koos er de leukste vragen uit en zorgde ervoor dat het getal ook dubbel was (van 55 naar 33). Enjoy!

Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pagina 18 and zoek regel 4.
“Telefoontjes gaan automatisch door naar de alarmcentrale doktersdienst, wij hoeven niets meer.” Anna Enquist, Kwartet.

Wat deed je voor je deze tag begon in te vullen?
Uitrusten van een lange dag lopen door Kopenhagen. Mijn voeten tintelden van vermoeidheid!

Gok hoe laat het is zonder op de klok te kijken. Zat je in de buurt?
Ik dacht dat het 22.30 was, maar we blijken al rond 22:50 uur te zitten.

Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen?
Vandaag de hele dag, tot een halfuur geleden. Samen met vriendje M. heb ik een dag lang de toerist uitgehangen. Het was prachtig weer, dus we hebben een heerlijke dag gehad.

Heb je gedroomd afgelopen nacht?
Ik vermoed van niet, maar helemaal zeker weten doe ik dat niet. Ik onthoud vaak mijn dromen alleen echt als ze erg bizar, vrolijk of eng waren. Een droom die me van deze vakantie nog enorm bijstaat is dat ik vreselijk in paniek was omdat het me niet lukte mijn scriptie af te ronden terwijl iedereen uit mijn studiejaar al jaren klaar was. Pff, stom! ;)

Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?
Ik zit in een kamer van het Wakeup Copenhagen hotel. Aan de wand hangt een televisie, twee nachtlampjes en een spiegel. Voor het raam hangt een gordijn in de kleuren wit en limegroen.

Vertel iets over jezelf dat de meeste mensen niet weten.
Ik dronk jaren geen alcohol omdat ik de smaak ervan eigenlijk niet lekker vond. Gedurende mijn stage in Zweden leerde ik de Zweedse cider kennen: zoete drankjes in appel-, peer- of frambozensmaak. Eigenlijk ben ik rond die tijd pas wijn gaan drinken, omdat ik langzaam wende aan de smaak van alcohol. Nog steeds drink ik geen rode wijn of andere dranken.

Houd je van dansen?
Op zich wel, maar dan thuis en niet in een club of kroeg. Als er mensen naar me kijken als ik dans verander ik in een houten plank zonder enig ritmegevoel.

Zou je het ooit overwegen te emigreren?
Ja, absoluut. Sterker nog: als ik mijn liefste M. niet was tegengekomen woonde ik nu naar alle waarschijnlijkheid in Stockholm. Wellicht kunnen we in de toekomst ooit een klein zomerhuisje kopen… (wie weet… ooit!)

Luister je op het moment naar muziek?
Ja, ik luister naar Petra Marklund. Een Zweedse zangeres die je misschien beter kent onder de naam September. In 2012 bracht ze naar eerste Zweedstalige studioalbum uit, waarvan ‘Händerna mot himlen’ mijn favoriete nummer is.

Als je iets kon veranderen aan je huis/kamer (ook al is het niet handig of mogelijk), wat zou het dan zijn?
Ik zou de erker veranderen, want die houdt best wat licht uit de kamer weg. Ook zou ik de badkamer iets aanpassen en wat meubilair veranderen. De inrichting is nu nog een mengeling van de spullen van M. en spullen uit mijn oude huisje, maar ooit willen we wel samen wat nieuwe dingen kopen.

Wat is het laatste wat je hebt gekocht?
Wat boodschapjes in een Deense supermarkt voor een vriendin en een Italiaans ijsje.

Ken je alle woorden van je eigen taal?
Dat denk ik zeker niet, maar ik vermoed dat ik een vrij uitgebreide woordenschat heb. Lezen, lezen, lezen (en Nederlands studeren helpt ook wel, haha)!

Waar denk je als eerste aan als je ‘s morgens wakker wordt?
SNOOZE!

Hoe laat ga je naar bed?
Dat verschilt nogal. Ik streef ernaar om op werkdagen rond 23.00 uur in bed te liggen, maar helaas komt het meer dan eens voor dat het een uurtje later wordt.

Met wie heb je het laatst avond gegeten?
Met mijn lief. We aten schaaldieren bij een Spaans restaurant.

Is het glas half leeg of half vol?
Wisselend, afhankelijk van de situatie.

Wat is het verste weg wat je ooit bent geweest?
Istanbul, Turkije.

Heb je ooit een schooluniform moeten dragen?
Nooit. Hoewel, de witte (afzichtelijke en altijd veel te grote) shirts die we bij gymles moesten dragen op de middelbare school komen een eind in de richting, toch?

Geloof je in liefde op het eerste gezicht?
Ik geloof meer dat je meteen met iemand een enorme klik of chemie kunt hebben. Echte liefde, dat weet ik niet. Om echte liefde te voelen moet je denk ik wel wat meer met elkaar delen dan alleen een oogopslag.

Hoe heette je eerste huisdier?
Mijn eerste huisdier was Riska, een bouvier. Wat een geweldig lief beest was dat, fijne herinneringen aan.

Hoe voel je je op dit moment?
Moe, maar goed!

Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?
Ik ben al zolang niet meer bij de bioscoop geweest dat ik het me niet meer kan herinneren. Wel weet ik nog dat het een ladies night was.

Zing je onder de douche?
Bijna altijd :-) Niet alleen in de douche; ook in huis, in de auto, in de supermarkt en op het werk. Altijd!

Wat doe je als je je verveelt?
Internetten op mijn telefoon, Candy Crush spelen of door een tijdschrift bladeren.

Wat was eerder: de kip of het ei?
De kip. Natuurlijk de kip.

Welke auto rijd je?
Een Ford Ka. Ik kocht hem eind 2012 en ben er nog altijd dolgelukkig mee!

Wat zijn je beste lichamelijke punten?
Toen ik deze vraag aan  M. stelde zei hij meteen ‘je slanke taille’. Daar ga ik dan maar in mee. Zelf zou ik denk ik gaan voor mijn handen en mijn ogen.

Wat zijn je beste karaktereigenschappen?
Ik ben een harde werker, erg verantwoordelijk, zorgzaam en eerlijk.

Wat zijn je favoriete boeken?
Ik houd van stevige literatuur, maar kan ook genieten van lekker simpele chicklit. Horror of thrillers zijn aan mij niet zo besteed.

Wat is je favoriete tijd van de dag?
In het weekend de ochtend: uitgebreid ontbijten met een muziekje op en een tijdschrift erbij. Als ik werk dan is het de vroegavond, net na het eten. Nog enkele uren tijd om dingen te ondernemen!

Ben je een vroege vogel of een nachtmens?
Dan kies ik voor nachtmens. Vroeg opstaan lukt me altijd prima als ik moet werken, maar mijn ‘natuurlijke’ ritme neigt naar laat naar bed en iets later dan gebruikelijk weer opstaan.

Wat voor baantjes heb je gehad?
Al vanaf het moment dat ik mocht werken heb ik dat gedaan en zodoende heb ik dan ook baantjes gehad in allerlei vormen en maten. Zo werkte ik in een supermarkt, voor een sieradenmerk en verkocht ik telefonisch advertenties. Mijn laatste werkzaamheden gedurende mijn studie: werken in een boekhandel en freelance tekstschrijver.

Delen:

4 Reacties

 1. iiiThinkPink
  26 juli 2014 / 26 juli 2014

  Leuke tag!

 2. Anne Solveig
  27 juli 2014 / 27 juli 2014

  Dit is leuk! Dit wil ik ook nog wel eens invullen!

 3. 28 juli 2014 / 28 juli 2014

  Bizar! Deze tag kende ik nog helemaal niet (en dat is bijzonder ;). Wel heel leuk om te lezen! Wat trekt jou zo aan Stockholm – door je stage gekomen *nieuwsgierig*? En ik moest ook altijd zo’n afschuwelijk shirt dragen bij de gym. Waarom weet ik nog steeds niet :’)

 4. 28 juli 2014 / 28 juli 2014

  Leuk dat je hem ook hebt ingevuld & thanks voor de credit. Ik ben juist wel een thriller fan ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder