Seen on Youtube #1: Inglorious Fruits and Vegetables

Ingloriousfood

Gedurende mijn vakantie ben ik gaan nadenken over mijn blog en hoe ik deze het beste zou kunnen indelen. Ik besloot te kijken naar hetgeen ik tot nu toe al gedaan had en waar ik me op zou willen richten. Als gevolg daarvan ga ik proberen wat meer in rubrieken te werken: herkenbare onderwerpen die mij interesseren die op regelmatige basis terugkeren. Vandaag begin ik met de rubriek Seen on Youtube, waarin ik interessante of spraakmakende video’s bespreek die ik tegenkom op Youtube. Ik postte er al eens een, maar vandaag de officiële eerste van de rubriek: Inglorious Fruits and Vegetables!

Wie zelf (wel eens) groente verbouwt weet dat niet alle groenten even groot worden of er perfect uit zien. Een rondje door een gemiddelde supermarkt leert echter dat deze “mislukte groenten” daar vaak niet te vinden zijn. Jaarlijks wordt ontzettend veel (lees: miljoenen kilo’s) groente en fruit weggegooid omdat het er niet zo smakelijk uitziet en consumenten het daarom niet willen kopen. Franse Supermarktketen Intermarché zette haar marketing afdeling aan het werk en bedacht een manier om consumenten aan te zetten tot het kopen van lelijke groenten en fruit. Kijk hieronder de video:

Ik werd persoonlijk erg blij tijdens het zien van deze video. Ik vind zorg voor dier en natuur, goede voeding en bewust eten erg belangrijk en van mij mag dit initiatief tegen verspilling van voedsel dan ook meteen worden overgenomen door Nederlandse supermarkten. Immers: een “lelijke” sinaasappel of banaan smaakt net zo goed als de “mooie” variant!

De aarde zal waarschijnlijk wat minder belast worden (want: er hoeft minder geteeld te worden) en daarnaast is het voor mensen met een kleine portemonnee op deze manier misschien ook makkelijker om bewust voor goede voeding te kiezen. Hoewel er vast enkele nadelen te bedenken zijn, zie ik vooralsnog alleen maar voordelen! Op de markt en in biologische supermarkten zie je al wel eens groente en fruit liggen dat minder perfect is, maar ik zou zeggen: Albert Heijn en Jumbo: kom maar door met die Inglorious Fruits!

Kende jij deze video van Intermarché al en wat vind je van het initiatief? Zou jij deze inglorious fruits and vegetables kopen?

Wil je op de hoogte blijven van mijn Blogposts? Volg me dan op Bloglovin’!

Delen:

2 Reacties

  1. 23 juli 2014 / 23 juli 2014

    Ik vind dat ze dat echt goed gedaan hebben! Ik zou het sws kopen :) Niet alles hoeft er toch perfect uit te zien?

  2. Kiss & Make-up
    25 juli 2014 / 25 juli 2014

    Slim, echt goed bedacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder