#likeagirl -must see!

#likeagirl

Je hebt het vast wel eens gehoord, iemand die een opmerking maakte als ‘je gooit als een meisje’ of ‘je doet […] als een meisje’. Zolang als ik me kan herinneren, zijn opmerkingen als deze bedoeld als belediging. Iets doen als een meisje was vanuit degene die een dergelijke opmerking maakte vaak niet heel positief bedoeld (want: je gooit te zacht naar zijn zin). Ik maak me er vaak boos om (hoezo, wat wil je daarmee zeggen dan?), want onbewust hebben zulke uitspraken grote invloed op veel vrouwen.

Dit weekend stuitte ik op het volgende filmpje van het merk Always. Het merk wil met haar nieuwe campagne proberen om de algemene associaties bij dergelijke uitspraken te veranderen. De campagne gaat over het gebrek aan zelfvertrouwen bij vele meisjes en Always probeert in deze campagne negatieve associaties en gevoelens te doorbreken en om te draaien in iets positiefs.

Persoonlijk vind ik deze campagne geweldig. Want ja, het is wellicht een controversiële video, maar het laat goed zien welke invloed dergelijke beledigingen kunnen hebben. En dat er nog een lange weg te gaan is. Een sterke boodschap. Iets doen als een vrouw is goed, omdat je trots moet zijn op de vrouw die je bent bent! Of zoals Always het zegt: ‘doing things like a girl means strong, talented and downright amazing!’. I totally agree on that!

Ken jij iemand die wel wat meer zelfvertrouwen kan gebruiken? Zou je deze video met haar delen? Wat vind je van deze campagne?

Delen:

2 Reacties

 1. 30 juni 2014 / 30 juni 2014

  Wauw, een heel krachtig filmpje!
  Ik herken het heel erg goed, groeide op met 2 broertjes waar je goch tegenop probeer te boxen. Terwijl ik jaren later pas realiseerde dat een meid zijn ook genoeg is en ik niet hoef te presteren zoals mannen.
  Hopelijk mag dit filmpje vele jonge meiden de kracht geven om zichzelf te zijn!

 2. Irma
  30 juni 2014 / 30 juni 2014

  Zo, dat is een duidelijke boodschap. Wat heerlijk simpel, maar super krachtig in beeld gebracht. Ik hoop dat het een eye-opener mag zijn voor onze maatschappij! (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder