I love Sunny Sundays! & Project weidevarkens

Project weidevarkens 1

Oh, wat een heerlijk zonnig weekend was het! Ik heb dit weekend flink zitten brainstormen over wat ik wil met mijn blog. Eigenlijk zou ik graag een site willen waarin ik mijn portfolio combineer met een blog, maar tegelijk vraag ik me af of ik in dat geval wat andere posts moet schrijven. Want wat kreeg ik veel reacties op mijn blog van gisteren, met name via Twitter.. Een eerste stap: een andere, meer volwassen, layout (een betaalde variant met meer opties komt later wel) en persoonlijkere posts. Daarom vandaag een inkijkje in mijn sunny sunday én ik wil jullie iets laten zien wat ik erg bijzonder vond.

Zondagmiddag zijn vriendlief en ik namelijk met de auto gaan toeren door wat Brabantse dorpjes. We kwamen uit bij een project dat twee jaar geleden van start is gegaan. Bezoekers kunnen bij deze boerderij varkensvlees kopen en voor elke 12 klanten die dat doen krijgen 2 biggen weidegang aangeboden. We zijn even gestopt en gaan zitten om naar de beestjes te kijken. Misschien klink ik nu als een oude vrouw, maar ik kan hier echt van genieten!

Project weidevarkens 2
Er staan plaggenhutten en de varkens krijgen door alle ruimte veel lichaamsbeweging. Ze blijven vrij van antibiotica en hebben dus echt een fijn leven. De beestjes groeien gezond op, in plaats van dat ze in korte tijd volgestopt worden met medicijnen. Ook wordt er bij deze boerderij veel aandacht besteed aan natuurbehoud en -ontwikkeling.

Project weidevarkens 3
Zoals jullie misschien al gemerkt hebben aan mijn The Body Shop posts, hecht ik veel waarde aan zorg voor het milieu en natuur- en diervriendelijk leven. Ik eet wel vlees, maar altijd met mate en zoveel mogelijk biologisch of tenminste scharrelvlees. Dit soort initiatieven vind ik daarom echt geweldig: de beestjes krijgen de ruimte om lekker rond te rennen, te luieren of te zonnebaden. Bijkomend voordeel: het vlees is waarschijnlijk ook nog lekkerder.

Project weidevarkens 4 
Na het toeren zijn we lekker op een terrasje gaan zitten om wat te eten. Thuisgekomen was het nog steeds lekker weer en zijn we dan ook even in de tuin geploft. Terwijl mijn lieve konijnen zich stortten op de groenvoorziening in de tuin begon ik aan een nieuw boek.

De komende weken worden erg druk en tot aan onze vakantie in juli zit praktisch elk weekend volgepland. Superleuk (want veel leuke dingen om naar uit te kijken), maar dan is zo’n heerlijk relaxed weekend ook wel fijn. Wat hebben jullie gedaan dit weekend, ook zo genoten van het weer?

Delen:

3 Reacties

 1. 19 mei 2014 / 19 mei 2014

  Ahw die biggetjes zijn zo schattig! Zondag heb ik lekker genoten van het weer, zaterdag moest ik helaas de hele dag werken!

  • twintigennogwat
   Auteur
   19 mei 2014 / 19 mei 2014

   Aah wat jammer! Gelukkig is de zon deze dagen rijkelijk aanwezig, zodat je hopelijk nog wat straaltjes kunt meepikken :-)

 2. Jewel-Nails.nl
  19 mei 2014 / 19 mei 2014

  Het was inderdaad heerlijk weer! BIjzonder hoe je daar het vlees kunt kopen, een erg mooie manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder