Juni challenge: Jump rope!

jumpropecontest

Het is juni, de zon schijnt en de zomervakantie is in zicht… dat betekent dat de bikini’s weer uit de kast moeten komen. Ik ben al zolang ik me kan herinneren (een beetje) onzeker over mezelf, maar tegelijkertijd ben ik ook geen hele actieve sporter. Beter gezegd: ik sport niet (afgezien van wat wandelen en golfen). Ik vind het niet leuk en elke poging om mezelf ertoe te zetten strandt halverwege. Dat kan beter en moet anders, zeker met het oog op onze vakantie komende maand. Wellicht helpt het bij een iets zelfverzekerde zomerlook. Bij verschillende bloggers las ik over de 30 days Jump Rope Challenge en daarop besloot ik de stap te zetten… ik ga meedoen!

Wat houdt het in?
De 30 days rope jump challenge is een challenge waarbij je in 30 dagen het touwtje springen (of: springtouwen) uitbouwt van 30 seconden naar 18 minuten (in 3 sessies van 6 minuten). Tussen de sessies plan je een minuut rust. 3 x 6 minuten klinkt niet veel, maar ik ben bang dat ik me er flink op verkijk. Dat wordt dus trainen! De challenge helpt je eigenlijk op een snelle wijze op weg met deze trainingstool. Daarnaast is het een erg toegankelijke challenge, want alles wat je nodig hebt is een springtouw en wellicht sportschoenen.

Touwtje springen?
Touwtje springen is een zeer effectieve manier om aan je conditie te werken. Veel atleten gebruiken deze trainingsmethode echter niet alleen om conditie op te bouwen, maar ook ter verbetering van  een flink staaltje voetenwerk. Het springen met een springtouw heeft tevens het leuke effect dat billen en benen een tikkeltje strakker kunnen worden. I like! Om dat effect te bereiken zal echter wat meer tijd nodig zijn, maar hey: met op de bank hangen verandert er niets!

Spring methodes
Hoewel sporten doorgaans mijn ding niet is, ben ik wel iemand die uitdagingen niet uit de weg gaat. Daarom heb ik besloten te gaan variëren met diverse soorten sprongen. Ik ben wat gaan googelen en vond op een website de volgende sprongen:

Basic jumps: de sprong zoals we die allemaal kennen: spring over het touw en landt op twee voeten.

Alternating jumps: spring zoals bij de basic jump maar in plaats van het landen op twee voeten, landt je bij je eerste sprong op je rechtervoet en bij de tweede sprong op je linkervoet. Als je dit herhaalt voelt het alsof je aan het joggen bent op 1 plaats.

Combination jumps: de combinatiesprong is een combinatie van bovenstaande sprongen. Doe eerst 8x de alternating jump en daarna 8x de basic jump. Herhaal dit gedurende de vastgestelde tijd voor die dag.

Go high jumps: start met de alternating jumps, maar zorg dat je knieën steeds hoger gaan tijdens het springen.

Ik ga proberen of ik door middel van deze verschillende technieken een leuke eigen variatie kan maken op deze challenge. Zo blijft het immers uitdagend, ook voor de verschillende sessies. Natuurlijk ben ik heel benieuwd of ik verschil ga merken in mijn conditie de komende maand! Omdat de challenge eigenlijk gisteren van start ging en ik gisteren geen tijd had, ga ik gewoon een dag langer door. Natuurlijk plaats ik hier een update met mijn ervaringen. Op Instagram zijn de ervaringen van deelnemers te volgen via #JuneJumpRopeChallenge. Doe jij ook mee met deze eenvoudige maar leuke challenge?

Ben je benieuwd hoe deze jump rope challenge me vergaat, volg me dan via Bloglovin’. Zo blijf je op de hoogte van mijn laatste blogposts!

Delen:

5 Reacties

 1. 3 juni 2014 / 3 juni 2014

  Leuke challenge, heel veel succes! Ik houd het zelf maar bij hardlopen :-)

  • twintigennogwat
   Auteur
   3 juni 2014 / 3 juni 2014

   Dat heb ik ooit geprobeerd, maar ik vind het echt niet leuk in mijn eentje. Hoe houd jij dat vol??

 2. 3 juni 2014 / 3 juni 2014

  Ik ben net begonnen met een 30 day abs challenge én een 30 day butt challenge, maar deze lijkt me ook wel heel erg leuk! Ik wil graag een betere conditie en een sterker lichaam (: Succes hè!

 3. svenja
  3 juni 2014 / 3 juni 2014

  Super goed bezig ben jij<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder