Personal pics: das schöne Deutschland

wijnvelden_2

Vorige week rond deze tijd zat ik met mijn liefste M. en enkele vrienden van ons in Duitsland. We hadden een huisje op een Landal park vlakbij de dorpjes Leiwe en Trittenheim (Moezelstreek). Ik was wel ooit in Duitsland geweest, maar dan waren dat vooral steden of kilometers snelweg. Een echt beeld van deze streek had ik dus niet, afgezien van het feit dat ik Moezelwijn vooral associeerde met goedkope, zoete supermarktwijn. Hoe anders werd dat beeld gedurende deze dagen! Ik wilde jullie graag enkele foto’s laten zien om een beeld te geven van deze heerlijke streek. Note: 90% van mijn foto’s bestaat uit beelden van het gezelschap waarmee ik in Duitsland was. Deze foto’s publiceer ik niet op mijn blog, waardoor ik je vooral sfeerbeelden kan laten zien.

Amfitheater
Op vrijdag was M. jarig en hij wilde graag een dagje naar het stadje Trier, dat op een halfuurtje rijden lag. We bezochten daar als eerste een Romeins amfitheater.

Amy_amfitheater

De dag voor we vertrokken kwam M. thuis met een grote doos. Mijn langgekoesterde wens ging in vervulling: ik kreeg een spiegelreflexcamera! Het is vast een cadeau voor mijn verjaardag in juli. Omdat we dan op vakantie zijn en ik de camera eerst nog moet leren kennen, besloot M. me de camera nu vast te geven, zodat ik in Duitsland wat kon oefenen. Ik ben er zo ontzettend blij mee! Het gezelschap heeft me dan ook niet veel anders gezien dan met een camera in mijn handen. ;-) Ik vond dit amfitheater ook een erg toffe plek om mijn nieuwe camera uit te proberen… en werd zelf op mijn aller charmantst vastgelegd… not! ;-)

Domkerk_2 
Domkerk_1

Altijd wanneer ik in een kerk of kathedraal ben brand ik een kaarsje voor mijn overleden oma. Prachtige versiering in deze Domkerk!

Trier_1

Trier_3
Kijk nou naar deze schattige huisjes… ik vond het zo leuk om hier rond te wandelen! Trier is een van de oudste steden van Duitsland en dat zie je terug in de verschillende gebouwen en historische bezienswaardigheden.

wijn2

Na de wandeling door Trier reden we door de verschillende dorpjes terug naar ons huisje. Overal waar je kijkt in deze omgeving zie je druivenstruiken en wijnhandelaren. Dat wilden we natuurlijk wel even proeven en we belandden met een deel van de groep op een terras in het dorpje Trittenheim. Deze wijn was echt adembenemend, zo lekker! Na twee glazen gingen we terug naar het huisje, maar op de dag van vertrek zijn we bij deze wijnhandelaar enkele flessen gaan kopen. Leuk om weg te geven en natuurlijk om thuis verder te borrelen!

rodelbaan
Op zaterdag zijn we gaan rodelen bij een adventurepark in het dorpje Riol (tjah… die naam). Ik had nog nooit gerodeld en vond het best spannend, maar het was wel ontzettend gaaf! Je gaat met een karretje over een baan heen, terwijl je zelf kunt bepalen hoe hard of zacht je gaat. De eerste keer hielden we ons een beetje in om de baan te leren kennen, maar toen we een tweede keer afdaalden vlogen we over de baan. Superleuk om eens te doen!

wijn
Na het rodelen reden we langs een wijnproeverij in de open lucht. Langs rivier de Moezel stond een klein kraampje, waar verschillende mensen gemoedelijk omheen zaten of stonden. Natuurlijk moesten we daar ook even gaan kijken en aldus zaten we een paar uur heerlijk in de zon aan het water. Een geslaagde middag!

Trier_2
Kijk dat uitzicht en al die wijnvelden!

geocaching_2geocaching
Op zondag gingen we Geocachen. Voor wie dat niet kent: je loopt met een GPS- apparaat (wij hadden een Garmin, maar je hebt verschillende merken en apparaten) door de natuur. Aan de hand van opdrachten die je onderweg doet achterhaal je de coördinaten van een waterdichte doos die ergens op de route verstopt ligt. In die doos ligt een logboek, waarin je kunt zien wie er allemaal op dit punt geweest is. Ook liggen er leuke spulletjes in om te ruilen, voor wie dat aspect leuk vindt (met kinderen wordt het dan een soort schatzoeken).

natuur hertje
Onderweg kwamen we langs bomen met overheerlijke kersen erin en zagen we verschillende dieren. We kwamen zelfs een hertje tegen, die ons aanvankelijk tegemoet liep maar snel wegrende toen hij ons in de gaten kreeg. Ik kon nog snel een foto maken van zijn vlucht, dus je ziet het beestje maar klein. Erg gaaf om zo’n beestje bij daglicht te zien in het wild!

wijnvelden_1
De tijd die we niet hebben besteed aan wandelen, stadjes en dorpen bezoeken en genieten van de heerlijke wijn, brachten we gezellig met zijn allen door op het groene en ruim opgezette park. We deden spellen, barbecueden, lazen een boekje en de heren zijn enkele keren op pad geweest met hun wielrenfietsen. Al met al was het een heerlijk en relaxed weekend en ik kijk er met veel plezier op terug. Ik vind het best spannend om persoonlijke foto’s te delen op deze blog, dus ik hoop dat jullie het leuk vonden! Ben jij wel eens in de Moezelstreek geweest?

Ik zou het leuk vinden als je me volgt op Bloglovin’!

Delen:

6 Reacties

 1. Petra
  5 juni 2014 / 5 juni 2014

  Ik ben 2 jaar geleden ook daar naar toegeweest. Trier is een geweldige stad. Echt mooi om de geschiedenis zo e zien en ook nog leuke winkels. De omgeving is prachtig. Ik zou nog wel eens terug willen.

 2. WOMANOUK
  5 juni 2014 / 5 juni 2014

  Ahhhh super lief van die camera! Weet je al ’n beetje hoe die werkt?

  • twintigadmin
   5 juni 2014 / 5 juni 2014

   Ik begin het door te krijgen! Alleen weet ik nog niet goed hoe je bij donker een goede foto kan maken, heb je daar aparte instellingen voor nodig?

 3. svenja
  5 juni 2014 / 5 juni 2014

  Zo te zien heb je heerlijke dagen gehad daar <3 Mooie foto's heb je ook gemaakt. Duitsland heeft echt prachtige plekjes. En ah die foto van het hartje is zo cute!

 4. 5 juni 2014 / 5 juni 2014

  Wat ziet het er allemaal mooi en sfeervol uit! En wat onwijs lief van de camera :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder