Mijn favoriete plekjes in Londen

Londenfavorites2

In de afgelopen drie maanden reisde ik tweemaal voor enkele dagen af naar Londen. Een jaar of twaalf geleden was ik er voor het laatst en eigenlijk was dat me helemaal niet zo bijgebleven,  maar nu werd ik verliefd. Wat een prachtige, bruisende en cosy stad is het! Door de diversiteit aan karakters van de verschillende wijken vergeet je soms dat je in een stad rondloopt met meer dan 7,5 miljoen inwoners. Rondstruinen door Londen is geweldig en hoewel we allemaal Big Ben, Oxford Street en Buckingham Palace kennen heeft de stad nog veel meer moois te bieden. Ik deel vandaag mijn favoriete plekjes in Londen met je.

Hyde Park / Kensington Gardens
Het hotel waar wij vorige week verbleven lag tegen Hyde Park/ Kensington Gardens aan. Omdat deze twee parken naast elkaar liggen wordt het wel eens gezien als één geheel, maar technisch gezien zijn het er twee die gescheiden worden door een meertje genaamd The Serpentine. Wat ik zo fijn vond aan deze plek is dat het een oase van rust is, zeker wanneer je uit het drukke nabij gelegen Oxford Street komt wandelen. Overal zie je mensen wandelen, yoga beoefenen, balspellen doen, zonnen, lezen, varen en genieten. Je kunt hier op een terrasje aan het water ploffen, de herdenkingsfontein voor Prinses Diana bezoeken en een bootje huren. Er staan diverse standbeeldjes en monumenten en je kunt er dus cultuur en natuur combineren. Een fijne plek!

Londenfavorites3

Camden Town – Camden Stables Market
Camden is een wijk in Londen die door velen als de hipste van Londen gezien wordt. Het is vrij alternatief en chaotisch en je vindt hier hele grote markten, kleurrijke barretjes en vele straatmuzikanten. Persoonlijk vond ik het hier veel te druk en wilde ik ook snel weer weg, maar dat gevoel veranderde toen we de Camden Stables Market inliepen. Dit is een geheel van honderden marktkraampjes in voormalige paardenstallen. Je kunt hier werkelijk van alles krijgen en het is echt leuk om hier rond te wandelen. Als je de markten achter je laat en een stukje de Chalk Farm Road inloopt kom je trouwens bij Tower 47, een zaakje waar ze Amerikaanse bagels hebben. Loop hier eens naar binnen, want de bagels zijn heerlijk en de sfeer in dit zaakje is top!

Londenfavorites

Notting Hill – Portobello Road Market
De wijk Notting Hill kennen we natuurlijk allemaal van de gelijknamige film, maar naast die ene kaskraker worden er vaker films opgenomen. Best logisch ook, want deze wijk met haar statige Victoriaanse panden in lieflijke pastelkleuren is prachtig om te zien. Notting Hill is een fotogenieke wijk vol fijne restaurantjes en hippe winkels waar het heerlijk struinen is. Wat ik persoonlijk het allerleukst vind aan deze wijk is de Portobello Road Market. Deze markt beslaat het grootste deel van de Portobello Road en je vindt er een mix van antiek, kleding, groente en fruit en een heleboel andere spulletjes. Hoewel het een flinke publiekstrekker is en wij er in een weekend waren, vond ik de sfeer relaxed en fijn. Het was druk, maar niet zo chaotisch als Camden Town. Deze levendige markt is wat mij betreft een must visit!

(New) Covent Garden Market
Een van de leuke plekjes in de buurt Covent Garden is deze markt (alweer een markt? jep!). In een overdekte, historische hal vind je leuke eettentjes en terrasjes. Ook kom je rondom deze markt vooral ’s avonds veel straatmuzikanten tegen die vaak ook nog erg goed kunnen spelen. Er zijn veel leuke winkels waarvan sommigen wat duurder dan gemiddeld, maar alsnog is het erg leuk om doorheen te lopen.

Londenfavorites4

West End
Toen ik in maart in Londen was bezocht ik met mijn familie de musical Miss Saigon (aanrader!). Het theater waar de musical gespeeld werd stond in de wijk West End. Omdat ik de sfeer zo leuk vond zijn we vorige week even teruggegaan. West End bestaat uit een verzameling theaters, bioscopen, clubs en café’s. Ook is hier de winkel M&M’s World gevestigd en geloof me, daar kijk je je ogen uit.

Je ziet.. mijn favoriete plekjes in Londen zijn niet zozeer bepaalde kroegen of gebouwen, maar veelal gebieden waar de algehele sfeer ontzettend fijn was. Londen is dit jaar echt (totaal onverwacht) mijn lijstje van favoriete Europese steden binnengestormd en ik hoop er de komende jaren dan ook nog eens terug te komen!

Q: Wat is jouw favoriete plekje in Londen?

Delen:

14 Reacties

 1. 1 juni 2015 / 1 juni 2015

  Oh zo tof :D Ik zou supergraag nog een keertje teruggaan!

 2. 1 juni 2015 / 1 juni 2015

  Ik ben ook dol op portobello road market, zon fijne en leuke sfeer hangt daar!

  • twintigennogwat
   3 juni 2015 / 3 juni 2015

   Jaa, dat is echt zo! Fijne plek! <3

 3. 1 juni 2015 / 1 juni 2015

  Leuk artikel is het geworden! Ik ben juist ook fan van gezellige marktjes, dus dat is top :)

  • twintigennogwat
   3 juni 2015 / 3 juni 2015

   Leuk! Veel plezier op vakantie, ben heel benieuwd hoe je het gaat ervaren!

 4. Lisa
  1 juni 2015 / 1 juni 2015

  Nothing Hill en Camden town lijkt me heel tof!

 5. 2 juni 2015 / 2 juni 2015

  Toen ik vorig jaar in Londen was ontdekte in Yumchaa. Een onwijs leuk geweldig thee huisje met de meest fantastische thee ooit. Ja, ik ben heel erg enthousiast :) Toen mijn zusje dit jaar terug ging naar Londen moest ze dus ook van alles meenemen terug naar huis en kan ik nu weer fijn Yumchaa groene thee drinken <3

 6. Cindy
  2 juni 2015 / 2 juni 2015

  Wat een toffe spots, deze moet ik onthouden voor als ik ooit naar Londen ga

 7. Suzanne
  3 juni 2015 / 3 juni 2015

  Ik zou zo graag een keer naar London gaan!

 8. 3 juni 2015 / 3 juni 2015

  Londen is één van mijn lievelingssteden. Ik denk dat ik haar nog mooier vind dan Rome. Londen heeft iets statigs, zakelijks en tegelijkertijd iets opens – niet zo pedant als Parijs of zo rommelig als Amsterdam kan zijn. Hyde Park is ook één van mijn lievelingsplekjes, maar ik houd ook erg van Westminster. Ik word weer helemaal enthousiast als ik aan Londen denk :)

 9. 3 juni 2015 / 3 juni 2015

  ik wil zo graag weer eens naar London! <3

 10. Beauty& gezondheid
  4 juni 2015 / 4 juni 2015

  Londen is echt mijn favoriete stad om te bezoeken. Een van mijn lievelings plekje is Camden town.

 11. 4 juni 2015 / 4 juni 2015

  Oh ja, Hyde Park is zo geweldig mooi! Ik kan er echt van genieten dat je de drukte in Londen even kunt ontvluchten, zo leuk om te zien dat je kunt doen waar je zin in hebt in het park, niemand kijkt er raar van op als je ineens gaat touwtje springen ofzo.

 12. 7 juni 2015 / 7 juni 2015

  Oh Londen<3 Hyde Park is echt favoriet. Ik ben nog niet bij alles geweest van hierboven dus ik ga hem opslaan voor als ik er weer eens naar toe ga. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder