Shiseido Pureness Matifying Compact Oil-free Foundation

Shiseido_matifyingfoundation_2

Zoals jullie hier al konden lezen ben ik helaas niet in het bezit van een prachtig stralende huid. Integendeel zelfs. Recentelijk raadde een visagiste mij de Shiseido producten aan, die ervoor zouden zorgen dat ik gedurende de dag minder last zou hebben van een vettig huidje. Ik sloeg aan het testen.. Kijk mee!


shiseido_doosjes2

De Shiseido Pureness lijn is speciaal ontwikkeld voor de (jonge) gecombineerde tot vette huid. Vaak is er bij jonge huidjes namelijk sprake van overtollige talgafscheiding in combinatie met een vochtarme huid en deze Pureness lijn zou dat moeten tegengaan. Door de combinatie van een door Shiseido speciaal ontwikkeld vetabsorberende technologie en het Hydro-Balancing complex wordt een glimmende huid tegengegaan terwijl je huid niet uitdroogt, wat resulteert in minder verstopte poriën en minder oneffenheden. De gehele Pureness lijn bestaat uit 12 producten: van cleansing foam tot dagcrème.

Shiseido_poeder2
Ik kocht de Shiseido Pureness Matifying Compact Oil-free Foundation. Dit is een olievrije, poederige foundation met SPF 15 die je gezicht matteert en je poriën minder zichtbaar maakt. Het poeder bestaat in 6 kleuren, waarvan er volgens mij 4 in Nederland verkrijgbaar zijn (correct me if I’m wrong): 20  Light Beige – 30 Natural Ivory – 40 Natural Beige – 50 Deep Ivory. De gehele lijn bevat echter nog een lichtere en een donkerdere variant dan de hier genoemde, zodat ook getinte dames bij Shiseido terecht kunnen. Het product zit net als de rest van de Pureness lijn in een frisse, lichtblauwe verpakking.

Shiseido_Pureness_compleet2

Shiseido adviseert om het poeder aan te brengen met een sponsje, voor de meest optimale werking. Ik heb het product op verschillende manieren getest: met het bijgevoegde sponsje, met mijn poederkwast (beide keren na foundation) en eenmaal zonder eerst foundation te gebruiken. Daarbij merkte ik dat ik het product vooral een echt matterend poeder vond en wat minder een foundation, ondanks de naam. Hij heeft namelijk een lichte tot gemiddelde dekking en de meeste onrustige huidjes hebben wat meer nodig dan dat. Natuurlijk heeft ieder hier zo haar voorkeur in, maar voor mij werkt het poeder het het beste in combinatie met een goede foundation.

shiseido_swatch2
Bij het aanbrengen met het sponsje vond ik het product veel te goed zichtbaar op mijn gezicht (als in: overduidelijk aanwezig) en ook accentueerde het poeder wat droge plekjes in mijn gezicht. Met de kwast zag het geheel er gelukkig een stuk natuurlijker en minder ‘opgemaakt’ uit. Het poeder is langhoudend, maar na een lange kantoordag is het wel tijd om het product wat bij te werken. Het poeder voelt prettig en licht aan op de huid.

Shiseido_matifyingfoundation_2

Ondanks dat de kleur Light Beige voor mij echt een tintje te donker is (ik vermoed dat 10 Light Ivory beter is), werkt het poeder inderdaad sterk matterend. Mijn foundation blijft gedurende de dag beter zitten en mijn huid begint pas later dan normaal te glimmen. Shiseido Pureness Foundation is een mooi, goedwerkend poeder dat ik van harte aanraad als je op zoek bent naar een langhoudend, matterend poeder.

Shiseido Pureness Matifying Compact Oil-Free Foundation bevat 11 gram. Het product is verkrijgbaar voor een prijs die ligt tussen de 25 en 32 euro (dit verschilt per winkel). Shiseido is onder andere verkrijgbaar bij Douglas, ICI Paris XL en de betere parfumerie.

Heb jij al eens iets gebruikt uit de Shiseido Pureness lijn? Wat vond je daarvan?

Delen:

5 Reacties

 1. Oum Feerozah
  15 augustus 2014 / 15 augustus 2014

  Lijkt me een fijne foundation!

 2. Eva Realitijd
  15 augustus 2014 / 15 augustus 2014

  De formule klinkt echt heel goed eigenlijk! Ik moet er eens wat meer over opzoeken :)

 3. 15 augustus 2014 / 15 augustus 2014

  Ben benieuwd hoe hij je staat!

 4. 16 augustus 2014 / 16 augustus 2014

  Deze ken ik nog niet. Voor mijn vette huid gebruik ik graag een poeder van bourjois, ook zeker een aanrader.

 5. Sylvana
  16 augustus 2014 / 16 augustus 2014

  Wat fijn dat ‘ie zo goed matteert. Klinkt als een fijn product!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder