Seen on YouTube #2: How the sun sees you

thomasleveritt

We weten allemaal hoe schadelijk UV-stralen kunnen zijn en ook weten we allemaal hoe belangrijk zonnebrandcrème is voor je huid. Toch nemen velen het niet zo nauw met het gebruik van zonbescherming. En zeg nou zelf, grijp jij bij de eerste zonnige dag meteen naar een fles zonnebrandcrème? Gisteren zag ik deze video van Thomas Leveritt, die in een klap duidelijk maakt wat UV-straling nou eigenlijk met je doet….

Voor deze video vroeg Thomas aan mensen op straat om naar zichzelf te bekijken onder ultraviolet licht. Dit licht laat de beschadigingen en veranderingen aan de huid zien, die nog niet met het blote oog te zien zijn. En dat resultaat is shocking! Een mooie gladde huid? Vergeet het maar, het is slechts schijn!

Nog bizarder wordt het op het moment dat de mensen in de video een fles zonnebrandcrème krijgen aangeboden. We zien zwarte strepen op de plekken waar mensen de crème smeren, waaruit op te maken is dat zonbescherming daadwerkelijk werkt als een soort schild dat je huid beschermt. Voor mij was deze video een echte wake-up call: insmeren is echt noodzakelijk! Wat mij betreft is deze video een echte must-see en ik ben dan ook erg benieuwd naar jullie reactie hierop.

Kende jij deze video van Thomas Leveritt al en wat vind jij ervan? Laat vooral je reactie en je gedachten over deze video of het onderwerp achter in de comments.

Delen:

3 Reacties

 1. Sylvana
  17 augustus 2014 / 17 augustus 2014

  Eén woord: wow. Ik kende dit filmpje nog niet. Het zet me zeker aan het denken, ik vind dat iedereen dit zou moeten zien!

 2. 18 augustus 2014 / 18 augustus 2014

  Oh wat een mooi filmpje!

 3. Kirsten
  20 augustus 2014 / 20 augustus 2014

  Eerlijk, ik ben geschokt. Echt. Zelf ben ik iemand die niet snel smeert, maar nu pas besef ik dat ik ook wanneer ik maar even de zon inga of ga winkelen e.d. mezelf ook moet insmeren met zonnecrème. Bedankt om dit te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder