Tag | This or That? Sinterklaas editie!

this-or-that-sinterklaas-editie-2

Vanavond vieren wij met het hele gezin Sinterklaas, compleet met gedichten, cadeaus en lekker eten. Vorig jaar schreef ik al uitgebreid over waarom ik dit feest zo leuk vind en ook dit jaar geniet ik weer enorm van het sfeertje er omheen. As we speak klinken via Spotify enkele vrolijke Sinterklaasdeuntjes door de speakers en vanochtend vond ik geheel onverwacht de nieuwe CD van Kensington in mijn schoen. Zo gaaf! Een perfect moment om de This or That Sinterklaas tag van CatchingUp.nl te beantwoorden, die ik vorige week op de blog van Northflix tegen kwam. Dus ga ik voor kruidnoten of chocoladeletters? Stay tuned en je komt erachter! ;-)

♥ Sinterklaas of Piet?

Sinterklaas natuurlijk! Dat is de man om wie het allemaal draait tijdens dit feest. Hij heeft in zijn rode boek staan wie er cadeautjes en snoepgoed krijgt en wie niet… :-D En heel eerlijk? De heftige discussies die de laatste jaren gevoerd worden over Piet zorgen er wel voor dat de lol om Piet bij mij een beetje verdwijnt. Ik begrijp dat het gesprek gevoerd moet worden en vind dat ook goed, maar moet het zo hevig en over de hoofden van kinderen heen?

♥ Pepernoten of chocoladeletter?

Hoewel Sinterklaas absoluut niet compleet is zonder chocoladeletter(s), kies ik toch voor pepernoten (of liever gezegd kruidnoten). Chocolade eet ik het hele jaar door wel en dan is het typische Sint snoepgoed toch net iets bijzonderder. Maar eigenlijk kies ik trouwens het allerliefst van marsepein, want dat vind ik pas echt heaven (suikerbommetje!!).

♥ Gourmetten of heel veel zoetigheid?

Volgens mij zijn wij thuis een jaar of tien geleden begonnen met de gourmet traditie tijdens pakjesavond. Wij zijn tijdens pakjesavond vaak met veel mensen en schrijven enorm lange gedichten. Sommige mensen zaten dan urenlang te wachten tot ze aan de beurt waren om hun cadeaus uit te pakken. Nu kan cadeautjes uitpakken tussendoor terwijl iedereen lekker eet en zichzelf ook een beetje bezig houdt. Dat geeft een hele fijne sfeer. Vorig jaar vierden we Sinterklaas voor het eerst zonder gourmet en hoewel het súper gezellig was miste ik toch iets. Dus hoewel ik een absolute zoetekauw ben kies ik toch voor gourmetten! En zoetigheid. Gewoon allebei. :-D

this-or-that-sinterklaas-kensington

♥ Schoen zetten of pakjesavond?

Pakjesavond! Die avond brengt zoveel charme en gezelligheid met zich mee! Het lange wachten en de zoetigheid, de spanning als er op het raam gebonsd werd, de mand met cadeaus voor de deur… en nu de hilarische gedichten en mooie cadeaus. I love it! Hoewel de verrassing van het schoen zetten toch ook wel erg leuk is (en blijft).

♥ Sinterklaas op bezoek of vieren zonder Sint?

Sinterklaas is nooit bij ons thuis geweest tijdens pakjesavond en dat is helemaal goed… de spanning was zonder Sint vaak al erg groot. De gezelligheid met familie is voor mij toch het belangrijkste. Ik heb wel zelf vaker de Sint mogen assisteren als hulppiet en dat is wel een van de leukste en dankbaarste taken die ik ooit heb mogen uitvoeren!

♥ Intocht op televisie of intocht in het echt?

Dan ga ik voor de televisie intocht. Dat kijk ik nog ieder jaar als ik in de gelegenheid ben. Bram van der Vlugt is voor mij nog altijd de échte (raadgever van) Sinterklaas en ook zijn opvolger doet het erg goed. Daarbij steken de lokale intochten toch altijd een beetje karig af, als je het mij vraagt.

♥ Sint als geheim of open kaart?

Als geheim natuurlijk, dat is juist de charme! De spanning, de verwachtingen, de twijfel, de hoop. Dat hoort allemaal bij het grote geheim van Sinterklaas en dat vind ik juist het bijzondere aan dit feest.

♥ Surprises en gedichten of een Sint-dobbelspel?

Surprises en gedichten natuurlijk. Hoewel wij het thuis beperken tot alleen gedichten (en cadeaus). Zulke dobbelspelletjes zijn aan mij nooit besteed. Vind het juist leuk om creatief aan de gang te gaan met een mooi gedicht… hoewel dat tegelijkertijd ook een beetje stressvol is (want vaak last-minute haha!)

♥ Sinterklaasjournaal of De Club van Sinterklaas?

Sinterklaasjournaal! Al was het alleen maar vanwege Dieuwertje Blok, ik vind dat zij het zo goed doet! De Club van Sinterklaas heb ik nooit echt gekeken geloof ik. Vroeger keek ik trouwens het Vlaamse Dag Sinterklaas, met Bart Peeters. Wie kent dat nog?

Vier jij (dit weekend) Sinterklaas? Dan wens ik je heel veel plezier! En anders sowieso een heel fijn weekend!

Delen:

7 Reacties

 1. 3 december 2016 / 3 december 2016

  Dag Sinterklaas, uiteraard ken ik dat nog (ben natuurlijk ook wel Vlaamse).
  Ik mag thuis bij mijn ouders nog wel langsgaan met Sinterklaas maar omdat er nog geen kleinkinderen zijn, is dat voorlopig nog heel beperkt.

 2. 3 december 2016 / 3 december 2016

  Wat een onwijs leuke tag!! Ik vier het morgen en heb er helemaal zin in :) Jij veel plezier vanavond!

 3. 3 december 2016 / 3 december 2016

  Grappige tag. Ik heb zelf helemaal niks met sinterklaas, dat komt niet door de discussies van de afgelopen jaren, maar meer doordat ik zoveel kinderen van de leg zie zijn op werk en prive dat het voor mij niet meer zo hoeft.

 4. 3 december 2016 / 3 december 2016

  Jaaa, Dag Sinterklaas! Ik vind dobbelen ook niet leuk. Sowieso werkt het eigenlijk alleen als je een heel homogeen groepje hebt, anders is het zo lastig om algemene cadeautjes te vinden.

  • twintigennogwat
   12 december 2016 / 12 december 2016

   Klopt, en je koopt toch ook al snel iets dat je zelf ook wel leuk vindt… en dat wordt bij een heel gevarieerde groep nogal moeilijk

 5. 5 december 2016 / 5 december 2016

  Ik zou ook voor kruidnoten gaan, de chocolade versie dan wel :D

 6. 5 december 2016 / 5 december 2016

  Jaaa, Dag Sinterklaas, nostalgie, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder