Werken of studeren bij warm weer

studying outside

Juni is flink onderweg  en we hebben al een reeks fantastische dagen achter de rug! Tijdens het afgelopen pinksterweekend vielen de mussen van het dak. Heerlijk natuurlijk…. als je de tijd hebt om daarvan te genieten! Helaas is juni ook vaak de tijd waarin tentamens, scripties die af moeten, deadlines op het werk en nog veel meer van dat soort drukke bezigheden onze agenda’s vullen. Maar hoe zorg je nou dat je een beetje productief blijft en een beetje van het weer kunt genieten? Bij deze presenteer ik u…. 5 manieren waarop ik in de zomermaanden mijn studie doorkwam!

1. Begin vroeg!
Vroeg je wekkertje zetten en beginnen aan je taken heeft verschillende voordelen. Allereerst is het ’s ochtends nog niet zo warm, waardoor je flink wat meters kunt maken. Daarnaast kun je dan de middag benutten om je lijf van de nodige vitamine D te voorzien. Je kunt er ook voor kiezen om in blokken te werken: bijvoorbeeld 4 blokken van 2 uur (voor de werkenden), met steeds een halfuur pauze tussendoor. Je komt op die manier wel aan je uren en ja je bent aan het einde van de dag iets langer bezig, maar je hebt dan wel enkele momentjes om even naar buiten te sneaken.

2. Lijstjes, lijstjes, lijstjes
Schrijf alles op wat je moet doen. Probeer daarbij vooral bij hoofdzaken te blijven. Het is natuurlijk heel verleidelijk om elk ‘deelstapje’ te noteren en af te strepen, maar dan kom je natuurlijk niet echt tot zaken. Het afstrepen van lijstjes is een goede stimulans om nog nét even dat laatste dingetje te doen zodat je lijstje echt klaar is. In dezelfde categorie: planningen maken. Ik maakte voor de finale tentamenweken altijd een maand van tevoren planningen met daarop alle taken/ hoofdstukken/ papers die ik per dag moest doen.  De zon die moet soms maar even wachten tot je planning klaar is. Hoe moeilijk ook.

3. Zoek een rustig plekje op
Zowel voor studenten als voor mensen die thuis werken kan het lastig zijn om dat zonnige balkon of de lekkere tuin te negeren. Wellicht kunnen sommigen goed studeren in de tuin, voor mij werkte dat niet. Binnen 5 minuten na het openen van mijn boeken lag ik altijd te slapen. Wilde ik écht goed aan de slag, pakte ik mijn tas en ging ik studeren in de openbare bibliotheek. En ik was absoluut niet de enige, want het was daar altijd vrij druk. Een rustige, koele plek is een goede stimulans om goed door te werken, zodat je daarna thuis vrijaf hebt.

4. Hapje en drankje bij de hand
Misschien had deze tip op nummer 1 moeten staan. Voor een goede vochtbalans is het bij warm weer extra belangrijk om goed te drinken. Zorg er daarom voor dat je gedurende de uurtjes dat je studeert of werkt altijd iets te drinken bij de hand hebt. En aangezien je toch zo hard werkt, mag daar ook best iets lekkers bij. Mijn favorieten tijdens het studeren waren altijd spekkies (van die ruiten met een laagje suiker erop) of zoutjes.

5. Plan iets leuks voor na je takenlijstje
Wonend in een studentenhuis met 3 anderen was er altijd wel iemand die iets leuks op de planning had staan. Net op het moment dat ik echt hard aan de bak moest. Wat deed ik dan? Vragen of ik ’s middags mee kon. Studeren in de ochtend, ’s middags lekker zwemmen of neerploffen op een terrasje. Zo waren die tentamenweken best vol te houden!

Ik ben benieuwd wat je van mijn tips vindt. Zit er iets bij dat jij ook doet als je een flinke takenlijst in de agenda hebt staan, terwijl het erg mooi weer is? Ook ben ik benieuwd naar jouw tips!

Ik zou het super leuk vinden als je me volgt via Bloglovin’!

Credit’s foto:

http://www.liu.edu/post/

via Pinterest
Delen:

5 Reacties

 1. 11 juni 2014 / 11 juni 2014

  Fijne tips. gelukkig hoef ik niet meer te studeren bij dit warme weer en kan gewoon lekker relaxen met een fijn boek :)

 2. Kiss & Make-up
  11 juni 2014 / 11 juni 2014

  Blij dat ik hier van af ben! :-) Zelf moest ik altijd pure stilte hebben, geen mensen en muziek dus, en ik studeerde ook altijd luidop.

 3. svenja
  12 juni 2014 / 12 juni 2014

  Dit artikel komt erg gelegen! Ik zit nu ook middel in de deadlines; stress stress en nog eens stress. Vooral lijstjes maken om niks te vergeten en plannen zijn toch wel mijn ultieme redmiddelen!

 4. 13 juni 2014 / 13 juni 2014

  Lijstjes werken bij mij ook erg goed, en wat buiten kan, doe ik buiten. Zo geniet ik toch van het heerlijke weer :)

 5. 17 juni 2014 / 17 juni 2014

  Wij hebben gelukkig een goedwerkende airco op het werk, dat scheelt. We jammer dat je dan soms vergeet dat het zomer is :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder