Review: Anne Bishop – Zilveren Zicht (De anderen #3)

Zilveren Zicht

Het is alweer een jaar geleden dat ik deel één en twee uit de serie De Anderen las. Dat resulteerde in twee enthousiaste recensies van mijn hand. Deel 3, getiteld ‘Zilveren Zicht’, kwam vorige maand uit en net toen ik het wilde bestellen, stond onverwachts de postbode aan de deur. Uitgeverij De Fontein was zo lief geweest het boek naar me op te sturen. Daar kwam nog een extra verrassing bij, want toen ik het boek bekeek kwam ik (ook geheel onverwacht) mijn eigen woorden tegen op de achterflap. Wat onwijs gaaf en een enorme eer! Ik kan je nu al vertellen: ook dit derde deel haalt voor mij vijf sterren. En hoewel dat eigenlijk alles is wat je moet weten voordat je naar de boekwinkel rent om de boeken uit deze serie te kopen, zal ik je in deze recensie precies vertellen waarom. Lees je mee?

Het zoete bloed heeft dingen veranderd. Jullie zijn door haar veranderd. Wij zijn geïntrigeerd door de mensen die zich in jullie Stadspark hebben verzameld, dus we zullen jullie nog wat tijd geven om te beslissen hoeveel mens de terra indigene zullen houden.

Zilveren Zicht brengt de lezer terug in de prachtige, maar ook wonderlijke wereld van De Anderen. Megs komst naar het Stadspark bracht in de voorgaande maanden al flink wat veranderingen met zich mee waar zowel zij als de terra indigene aan moesten wennen, maar terwijl ze zich langzaam aanpast aan haar nieuwe leefomgeving komt ze opnieuw voor een hoop uitdagingen te staan. Ze moet nu niet alleen de kracht vinden om voor zichzelf te zorgen, ook is zij degene die de andere bloedprofeten moet leren hoe dat gaat, leven in vrijheid. Soms duizelt dat haar – letterlijk.

Ondertussen werkt de politie van Lakeside steeds intensiever samen met de bewoners van het Stadspark, ondanks de aanhoudende dreiging van de Mensen Altijd Eerst beweging. Deze beweging probeert met leugens, misleidingen en fysieke dreigingen de mensen in het continent Thaisia op te zetten tegen De Anderen. Iets waar ze niet perse veel moeite voor hoeven doen, maar wat wel noodlottige gevolgen kan hebben. De kloof tussen mensen en terra indigene groeit, wat ervoor zorgt dat de mensen die Meg inmiddels om zich heen verzameld heeft het zwaar hebben in de samenleving. En dat wil Simon, de progressieve leider van het Stadspark van Lakeside, niet laten gebeuren. ‘Zijn Meg’ heeft haar menselijke roedel namelijk hard nodig..

Zilveren Zicht achterkant

Wat ik zo mooi vind aan deze serie is dat De Anderen eigenlijk gaat over de botsing van twee culturen, die proberen samen een gewelddadige historie achter zich te laten en in vrede samen te leven. Hun verschillen zijn enorm, maar met de komst van Meg Corbyn lijkt er iets gemeenschappelijks te (zijn) ontstaan. Terwijl Meg haar weg vindt in haar nieuwe leefomgeving en haar wereld langzaam verruimt, laat Anne Bishop ook de lezer steeds meer zien in Zilveren Zicht. Zaken die eerder al voorbij kwamen worden nu verder uitgediept maar ook komen er geheel nieuwe dingen voorbij. Niets in het verhaal gebeurt zonder reden, alle eindjes worden steeds aan elkaar geknoopt. Je krijgt steeds meer inzicht in het leven van het Stadspark, de denkwijze van De Anderen en diverse relaties en interacties die zich verder ontwikkelen. Dit gaat op hetzelfde trage tempo als in de eerste twee delen van de serie, terwijl Bishop er voor zorgt dat haar wereld boeiend blijft en absoluut niet saai wordt.

Ik vind Meg een heel boeiend karakter door haar bijna kinderlijke kijk op de wereld (alles wat ze meemaakt is immers nieuw voor haar). Toch is het vooral Simon die mijn aandacht trok in dit derde deel. Het contrast tussen zijn sterke instincten als wolf en de slimme zakenman die hij als mens is vind ik erg leuk, zeker omdat Simon keer op keer laat merken toch niet helemaal te begrijpen hoe mensen denken. Dat levert geregeld hilarische situaties op. En dan de relatie tussen Meg en Simon.. Hoewel ik soms hoopte op meer snelheid, ontwikkelt deze zich gestaagd en passend bij hun karakters. Kleine stapjes, kleine voorzichtige gebaren. En dat past perfect in het verhaal. Een verhaal dat je volledig meesleurt in de wereld van De Anderen en totaal verslavend werkt. Ik ben een echte wolf lover geworden! Het einde van het boek was daar voor ik er erg in had, dus nu begint het lange wachten op deel vier…..

Heb jij Zilveren Zicht al gelezen? Zo niet, spreekt het boek of dit genre je wel aan? 

Uitgeverij De Fontein houdt op dit moment een Crowdfunding actie om deel vier, Grijze Ogen, te kunnen uitgeven. Uiteraard heb ik al geïnvesteerd. Ook meedoen? Klik dan hier voor meer info!

Delen:

6 Reacties

 1. 15 april 2016 / 15 april 2016

  Lijkt me een erg goede serie, ik ga eens op zoek!

 2. 15 april 2016 / 15 april 2016

  Dat vind ik nu zo mooi gezegd :-).
  ‘Ik ben een echte wolf lover geworden! ‘
  Ik ben er ook in bezig. Bijna op de helft en Simon <3
  Mooie recensie!

 3. ingrid vanboterdael
  16 april 2016 / 16 april 2016

  Ik heb juist zilveren zicht uit. En ben ook fan van de reeks, ik kijk enorm uit naar de volgende delen. Door deze reeks heb ik het genre urban fantasy ontdekt .

 4. 16 april 2016 / 16 april 2016

  Ik ken de hele serie nog niet maar ben nu best nieuwsgierig geworden! Zal het op mijn to read lijstje zetten!

 5. 18 april 2016 / 18 april 2016

  Dit klinkt goed! Ik ben de laatste tijd steeds meer van het boeken lezen. Heb het een hele lange tijd niet gedaan, maar begin het nu echt te missen. Heerlijk om jezelf even helemaal te verliezen in een boek.

 6. Monique | WritingMonique
  22 april 2016 / 22 april 2016

  Ik ben best wel nieuwsgierig! En hoe cool dat het vierde boek word uitgegeven door crowdfunding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder