10 dingen die ik graag wil doen deze zomer

Zweden_bloemen

Hoera, het is officieel zomer! Dit weekend werd op veel plekken de zomer verwelkomd met gezellige festiviteiten. Zo ging de zomer in Scandinavië van start met traditionele midzomerfeesten, werd in veel steden in Europa Fête de la Musique gevierd (een aanrader om eens te bezoeken!) en besloot ik de zomer in te luiden met een nieuwe haircut, haha. De zomer is by far mijn favoriete seizoen en ik heb dan ook vaak extra veel energie om leuke én praktische dingen te doen. Vandaag deel ik 10 dingen met je waarvan ik hoop dat ik ze deze zomer van mijn lijstje kan afvinken.

(Spontaan) watergevecht – Tijdens een hete zomerdag is er niets lekkerder dan wat verkoeling. Een watergevecht is een ideale manier om wat af te koelen en een hoop lol te maken. Mijn super soaker ligt al klaar voor de strijd… doe je ook mee?

Gossip Girl afkijken – De award voor meest trage seriekijker aller tijden gaat bij deze naar mij! Al in januari begon ik aan Gossip Girl en ik ben pas aan het begin van seizoen 4! Dat moet beter kunnen, want stiekem ben ik best benieuwd naar de verdere avonturen van Serena, Blair, Chuck , Dan en Nate.

Mijn verjaardag vieren in Oslo – Over drie weken breekt de dag aan dat ik 26 kaarsjes mag uitblazen. Sinds een paar jaar ben ik eigenlijk altijd op vakantie op mijn verjaardag, want dat is zo’n relaxte manier om die dag door te brengen. Daarbij wil ik al heel lang heel graag naar Oslo, ik ben zo benieuwd naar die stad! Daarom op mijn wishlist dit jaar: deze twee combineren en in Oslo mijn verjaardag vieren!

Barbecuerecepten uitproberen – Twee jaar geleden gaf ik M. een gasbarbecue voor zijn verjaardag, wat resulteert in het feit dat we nu als het maar even kan buiten eten. Het standaard speklapje en kipspiesje voor op de barbecue kennen we inmiddels wel, dus deze zomer ga ik graag op zoek naar originele barbecuereceptjes! Iemand ideeën?

Naar de Efteling – I love de Efteling en kan geen genoeg krijgen van Joris en de Draak, De Vliegende Hollander en de Piraña. De nieuwe attractie Baron 1898 lijkt me vreselijk eng, maar toch kriebelt het wel een beetje… durf ik er in?

Vijf boeken lezen – In januari ging ik de uitdaging aan dit jaar twintig boeken te lezen. De helft van het jaar is al om en ik ben pas bezig met boek zes. Uhhh, daar gaat iets mis. Tijd om de teller even flink naar boven bij te schroeven!

Zomerjurkjes aan mijn garderobe toevoegen – Ik heb letterlijk… 1 zomerjurkje in de kast hangen. Tel daar 1 rokje bij op en voilá: tot zover mijn zomergarderobe. Daar hebben we natuurlijk helemaal niets aan, dus deze zomer zet ik al mijn bezwaren opzij en ga ik mijn lijf in een jurkje hijsen. Echt!

Bootje varen – Hoewel ik een hekel heb aan zwemmen, vind ik varen echt geweldig. Ik vind het altijd heerlijk om in/op een boot(je) op een meer te dobberen. Deze staat dus sowieso op mijn wishlist voor deze zomer!

Picknicken – Ik zie het al helemaal voor me: lekker het park in met een (koel)tas vol lekkere hapjes en dan een heerlijke middag in de zon op een picknickkleed doorbrengen. Prima plan zou ik zo zeggen :-)

Kantoor opruimen – Een halfjaar geleden deden we een mini verhuizing in huis: de katten verhuisden naar een kleinere kamer en het uitpuilende kantoor verhuisde naar de voormalige kattenkamer, met het idee dat we het kantoor heel snel zouden restylen en meer opslagruimte zouden hebben. Tot de dag van vandaag is dat niet gebeurd en ligt er vooral een grote berg zooi die eigenlijk uitgezocht moet worden. Mooi plan voor deze zomer dus.

Wandelen en golfen – Het is buiten lang licht en dat betekent dat je na een drukke werkdag geen excuus hebt om er niet op uit te gaan. Mijn challenge voor deze zomer: vaker ’s avonds wandelen en mijn golfhandicap verlagen.. gezellig en sportief!

Wat staat er op jouw bucket list voor deze zomer?

Delen:

10 Reacties

 1. 21 juni 2015 / 21 juni 2015

  Wat een leuke dingen allemaal. Ik heb ook echt zin in de zomer (en het liefst met een paar dagen zon). :D

 2. 21 juni 2015 / 21 juni 2015

  Jaaa, Efteling!
  De rest van je doelen zijn ook erg tof. Watergevecht houden lijkt me zo leuk! Dat is echt onwijs lang geleden voor mij.

 3. 21 juni 2015 / 21 juni 2015

  Wat heb je er een leuk en mooi lijstje van gemaakt Amy :-) Door al jouw punten krijg ik ook gelijk zin in de zomer en al die dingen te doen haha! Vooral een watergevecht lijkt mij helemaal geweldig haha ;-) X

 4. 21 juni 2015 / 21 juni 2015

  Succes met deze mooie, haalbare doelen :-)
  Ik ga zelf genieten van mijn vrije dagen deze zomer, aangezien ik gewoon moet werken. Dus die extra vrije tijd ga ik koesteren<3

  Lezen, bloggen, skaten, opruimen in huis…

 5. Kim
  21 juni 2015 / 21 juni 2015

  Wat een prachtig lijstje! Ik moet er ook maar snel een maken.

 6. 22 juni 2015 / 22 juni 2015

  Heerlijke lijst! Shoppen voor zomerjurkjes is altijd leuk en ik kan ook altijd het beste lezen in de vakantie.

 7. 22 juni 2015 / 22 juni 2015

  Wat een leuke dingen en wat heerlijk dat je je verjaardag gaat vieren in Oslo! Wie weet kun je daar ook op mooie plekken een aantal mooie boeken lezen :D
  De efteling lijkt mij ook erg leuk toe trouwens!

 8. Rianne
  25 juni 2015 / 25 juni 2015

  Fijn lijstje! Ik heb echt zóveel zin in de zomer! En ik moet ook nodig wat zomerjurkjes aan m’n garderobe toevoegen!

 9. 3 juli 2015 / 3 juli 2015

  Ik wil graag nog een keer naar de dierentuin in Emmen. Het is tenslotte voor het laatste jaar open en best dichtbij dus daar wil ik nog graag een bezoekje aan brengen. En varen, zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder