Autumn Tunes 2015: mijn favorieten

Herfst songs

Een blik naar buiten en het is te zien dat de herfst volop zijn gang gaat. Op het moment dat ik dit typ stormt het zelfs een klein beetje. Wat een verschil met vorige week! Ik was vorige week namelijk bij Glow en twijfelde toen om half 12 ’s avonds nog over wel/ geen jas omdat het zo enorm warm was. Het weer buiten vraagt om lekker binnen zitten met een kop thee en fijne muziek door de speakers. Het leek me daarom leuk om mijn favoriete autumn tunes van dit jaar met jullie te delen. Luister je mee?

Guus Meeuwis – Jij bent de liefde

Je kon het al zien op onder andere mijn Instagram pagina vorige maand: Guus Meeuwis heeft een nieuw album uitgebracht. Jij bent de liefde is een nummer dat hij al tijdens de Groots met een zachte G concerten in Eindhoven speelde afgelopen juni (samen met Kenny B trouwens) en het nummer is sindsdien niet meer uit mijn hoofd gegaan. De cd zit in mijn autoradio en ik zing dit nummer elke keer dat ik hem hoor weer uit volle borst mee. Zo’n romantisch lied!

Sam Hunt – Take your time

Dit nummer veroverde direct een plaatje in mijn hart toen ik het voor het eerst hoorde. Wat een pareltje! Het liedje gaat over een vrouw die Sam Hunt wel erg leuk vindt. Hij wil echter niet te hard van stapel lopen. Het nummer is al enige tijd uit in Amerika, maar sinds deze herfst ook hier te horen. Ik vind het zo’n lief liedje!

HAEVN – Finding out more

Finding out more is de tweede single die de band HAEVN uitbrengt. 3FM bombardeert ze in september 2015 tot Serious Talent; heel terecht als je het mij vraagt! Ik vind dit zo’n lekker nummer, perfect geschikt voor een luie zondagmorgen. Oh en.. wat een leuke zanger! ;-)

Years & Years – Desire

Years & Years is een Engelse band die elektronische popmuziek maakt. Om eerlijk te zijn heb ik een beetje gemengde gevoelens als ik iets van hun muziek hoor. Een tijdje terug waren ze namelijk live bij Giel op 3FM en het klonk helemaal nergens naar; zo vals was het. Zo anders dan in bijvoorbeeld bovenstaand filmpje. Ik vind dit namelijk een te gek nummer, lekker uptempo en dansbaar. Dat verschil tussen live en de plaat vind ik altijd erg jammer. Maargoed, we knijpen maar een oogje (of oortje) dicht dan, omwille van deze song.

First Aid Kit – My Silver Lining

First Aid Kit is een Zweedse band bestaande uit de zussen Johanna en Klara. Het nummer bestaat al eventjes, maar is opnieuw toegetreden tot onze Mega top 50 chartlist. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het vorig jaar nauwelijks gehoord heb (ik leefde onder een steen denk ik), maar dat het nummer me nu ineens opviel en heel erg aanspreekt. Wat een fijne song!

Wat zijn jouw favoriete tunes van dit moment?

Delen:

3 Reacties

  1. 15 november 2015 / 15 november 2015

    Take your time vind ik ook echt een mooi nummer. Als ik in de auto zit, zet ik de radio harder als ie op komt en zing ik hard mee haha. Maar goed dat ik alleen in de auto zit ;-)

  2. 15 november 2015 / 15 november 2015

    Jaaa First Aid Kit is tof he! :D En Years & Years vind ik ook echt heel mooi, als het goed is staan ze in Februari in de Melkweg! :)

  3. 21 november 2015 / 21 november 2015

    Leuke nummers! Ik vind het nummer van Sam hunt ook zo geweldig<3 Blijft een mooi en tof nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder