Tag | De Blog Top 3

Blog top 3

De afgelopen tijd werd ik door twee dames getagd voor de Blog Top 3 tag: zowel Saskia als Jessica  nodigde me uit om deze leuke tag in te vullen. Alweer een tag, pas tien dagen na de vorige? Ach jawel, want stiekem is het gewoon erg leuk om ze te lezen en in te vullen!  In deze tag draait het allemaal om het woordje drie en onderdeel van deze tag is een foto die in het teken staat van ‘drie’. Dus hierboven een foto van drie onderdelen die voor mij onmisbaar zijn bij het bloggen. Laten we beginnen met de tag!

1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

Mijn Nikon D3200 camera, waarmee ik bijna alle foto’s maak die je op deze blog terugvindt. Ook onmisbaar: een notitieboekje waar ik al mijn ideeën, planningen en andere krabbels noteer. Als laatste dan toch mijn laptop (omdat ik daarop het beste toegang heb tot Photoshop en WordPress), maar eigenlijk gooi ik die af en toe het liefste uit het raam, haha!

2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

Goede teksten, goede foto’s en een persoonlijke touch. Ik ben vrij kritisch op (zoveel mogelijk foutloos) taalgebruik en een blog vol fouten of ongestructureerde teksten klik ik weg. Natuurlijk maakt iedereen wel eens een typ- of spelfoutje, mijzelf incluis, maar dat is niet helemaal wat ik daarmee bedoel. Wat ik ook altijd te gek vind is als ik prachtige foto’s tegenkom. Ik kan me echt vergapen aan de mooie foto’s die sommige bloggers kunnen maken. Een persoonlijke touch vind ik altijd fijn: het is leuk om te weten wie de stukjes schrijft en wat diegene zoal meemaakt.

3. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?

Ik schrijf het liefst over alles wat met Zweden te maken heeft, maar ook mijn posts over beauty en boeken maak ik met heel veel plezier. En eigenlijk kan ik nog veel meer noemen, maar als het er dan toch drie moeten zijn, dan deze!

4. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

Ik ben eens even de statistieken ingedoken en de blogpost die veruit het meest bekeken is, is die over Meneer de Boer in Eindhoven. Niet zo gek natuurlijk, want je kunt daar overheerlijk ontbijten en lunchen dus dat moet je zeker eens doen! Mijn blogje met Reistips voor Stockholm staat op nummer twee in dit lijstje en dat vind ik erg gaaf, want Stockholm voelt voor mij als mijn tweede thuis. Wil je meer tips, dan geef ik ze je met liefde! <3 Nummer drie in de populairste posts is die over de Maybelline Brow Drama Mascara. Ik schreef dit artikel in oktober al, maar vooral de laatste week komen er een hoop mensen met deze zoekterm op mijn blog terecht.

5. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?

Ik blog vooral omdat ik schrijven ontzettend leuk vind en hoop door mijn blog deze vaardigheid te ontwikkelen. Daarnaast wil ik graag mensen blij maken door mijn artikelen op deze blog en wil ik hier graag een verzamelplekje voor al mijn interesses en ideeën van maken.

6. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

Twintigennogwat.nl is te volgen via Twitter, Instagram en Bloglovin’. Volg jij me al?

7. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

De eerste is absoluut het contact met lezers en andere bloggers. Dat vind ik ontzettend leuk! Het is altijd super als mensen mijn stukjes willen lezen, maar helemaal tof als daar nog leuke (online) contacten uit ontstaan.

Het tweede voordeel is dat bloggen kan zorgen dat er nieuwe deuren voor je opengaan. Zo werd ik uitgenodigd voor de bloggersmeeting van uitgeverij Zomer & Keuning en stond ik ineens met drie schrijfsters te kletsen.. wauw, wat tof!

Een ander voordeel is dat je je eigen interesses kunt delen met anderen en beter wordt in schrijven (daarover). Juist omdat je schrijft over wat jij leuk vind, kun je echt je eigen touch geven aan een artikel.

8. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

Dat is heel lastig te zeggen, maar ik denk dat sowieso Saskia bijna altijd wel reageert. Ook Dagmar reageert vaak en Evelien laat ook regelmatig een berichtje achter. (Natuurlijk zijn er nog veel meer dames, zoals Inge, Petra en Jessica. Nu noem ik er zes maar dat is 2×3 en mag vast ook. Vind ik, haha!)

9. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?

Oei oei, wat een ontzettend lastige vraag. Ik vind zoveel blogs erg tof! Kennen jullie bijvoorbeeld de Engelstalige boekenblog van lieve Jody al? Of de vrolijke en inspirerende blog van Rosanne? Of Yara’s toffe lifestyle en fashion blog? Deze drie, plus de zes van hierboven zijn allemaal echt toppers! Maar ik volg er zoveel meer die allemaal de moeite waard zijn!

10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?

Ik  vind persoonlijke artikelen altijd leuk, lifestyle artikelen over de levensfase waar ik zelf in zit en die dus herkenbaar zijn voor me en interessante en volledige reviews.

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

Blijf bij jezelf en blog over de onderwerpen die jijzelf leuk vindt. Natuurlijk kun je wel vaker kiezen voor bepaalde onderwerpen als je ziet dat deze het goed doen in de statistieken, maar volg vooral je hart. Dat is belangrijk!

Mijn tweede tip is om een bepaalde regelmaat aan te houden voor je blogs. Als ik merk dat er op een blog eerst dagelijks een post verschijnt, dan weer drie weken niets en dan weer ineens om de dag haak ik af. Lezers willen weten waar ze aan toe zijn.

De laatste tip is er eentje waar ik me nog niet goed aan kan houden: plan vooruit. Ik heb een heel lijstje met ideeën genoteerd staan, enkele half afgemaakte blogjes en gebruik inmiddels de kalender. Toch lukt het me niet altijd om blogjes klaar te hebben staan als ik even minder tijd heb en dat komt door het toevoegen van foto’s. Zeker in de winter moet je ook daar rekening mee houden in je planning. Werk je doordeweeks? Maak je foto’s dan in het weekend, dan heb je wel licht. Eventueel kun je dan het artikel altijd nog later schrijven, maar dan heb je de foto’s vast. Leerpuntje voor mezelf ook!

Deze tag gaat al even rond in blogland, dus ik tag vandaag niemand. Toch wil ik je uitnodigen om deze in te vullen als je hem nog niet gedaan hebt. Laat je dan even een berichtje achter, dan kom ik snel kijken!

Delen:

14 Reacties

 1. 27 december 2014 / 27 december 2014

  Je hebt deze tag leuk ingevuld! Vooruit plannen vind ik nog erg moeilijk, is ook een werkpunt voor mij…

 2. 27 december 2014 / 27 december 2014

  Leuk leuk leuk! Ik blijf het ook leuk vinden om over Zweden te schrijven, zo’n mooi land! :)

 3. Petra
  27 december 2014 / 27 december 2014

  Sas heeft mij ook getagd dus mijn antwoorden volgen. Kan me overigens in veel van je antwoorden herkennen. Dank je wel voor het compliment!

 4. 27 december 2014 / 27 december 2014

  Wat lief dat je me noemt! Meneer de Boer is zeker een leuke zaak. Ik stel een lunch voor op 10 januari bij Meneer de Boer? :)

 5. Eilish
  27 december 2014 / 27 december 2014

  Wat een leuke tag is dit! Ik heb dezelfde camera, toevallig!

 6. 27 december 2014 / 27 december 2014

  leuke tag en antwoorden! Misschien dat ik deze nog wel overneem op mijn blog. Ik moet echt ooit nog eten bij meneer de boer. Ik ben er inmiddels zo benieuwd naar geraakt!

 7. 27 december 2014 / 27 december 2014

  Wat een leuke tag is dit! Je hebt hem ook erg leuk ingevuld. Misschien ga ik hem ook wel een keer doen.

 8. bianca
  27 december 2014 / 27 december 2014

  Wat een super leuke tag ik heb vaak ook moeite met vooruit plannen !

 9. 27 december 2014 / 27 december 2014

  Wat een ontzettend leuk artikel. En wat een fijne tips. Herken mezelf trouwens wat betreft vooruit plannen: mij lukt dat ook niet echt heel geweldig, doe wel mijn best haha ;-) Fijn om te horen dat ik niet de enige ben :p X

 10. 27 december 2014 / 27 december 2014

  Waauw wat supermooi ingevuld en wat een heerlijke antwoorden geef je toch. Ik word helemaal blij van dit artikel <3 Keep on blogging, want ik zou niet meer zonder je blog willen én kunnen <3

 11. Liliane
  28 december 2014 / 28 december 2014

  Ik vond dit heel leuk om te lezen want het geeft me meteen meer info over jou als persoon!
  Je passie voor het bloggen straalt er ook vanaf :)

 12. 30 december 2014 / 30 december 2014

  leuk dat je deze toffe tag hebt overgenomen. Je hebt hem erg leuk, eerlijk en uitgebreid beantwoord, daar hou ik wel van!
  En heel lief dat ik erin genoemd wordt. Ik breng, als ik op de laptop ben altijd even een bezoekje aan je site. Echt het lezen waard! :) Ga zo door<3

 13. 4 januari 2015 / 4 januari 2015

  Ik loop al 3 weken achter met blogs lezen i.v.m. de drukke feestdagen, dus ik lees je tag een beetje laat :S. Maar je hebt de tag echt heel leuk ingevuld en heb het met plezier gelezen. Je schrijfstijl is echt ontzettend prettig :D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »

Deze blog gebruikt cookies om instellingen te bewaren en voor het meten van o.a. bezoekersaantallen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Meer info

Ontdek meer van Sommarmorgon.com

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder